FacebookTwitterLinkedIn

Hoe OperativeQueue adware uit het besturingssysteem verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van OperativeQueue
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is OperativeQueue?

Tijdens het beoordelen van nieuwe aanmeldingen bij VirusTotal, ontdekte ons onderzoeksteam de toepassing OperativeQueue. Na het installeren van deze applicatie op ons testsysteem, hebben we geverifieerd dat het werkt als advertentie-ondersteunde software (adware). Het is opmerkelijk dat OperativeQueue deel uitmaakt van de AdLoad-malwarefamilie.

OperativeQueue adware

OperativeQueue adware overzicht

Adware is ontworpen om opdringerige reclamecampagnes te leveren. Met andere woorden, deze software maakt het mogelijk om advertenties te plaatsen op bezochte websites en/of verschillende interfaces. Deze advertenties onderschrijven online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software en malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen heimelijk downloads/installaties uitvoeren wanneer er op wordt geklikt.

Het moet worden vermeld dat hoewel legitieme inhoud kan worden aangetroffen via deze advertenties - het is onwaarschijnlijk dat het wordt gepromoot door de ontwikkelaars / makers. In plaats daarvan is het waarschijnlijk te wijten aan scammers die de affiliatieprogramma's van de producten misbruiken om onrechtmatige commissies te verwerven voor de promotie.

Reclame-ondersteunde software kan specifieke voorwaarden nodig hebben om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren (bijv. compatibele browser / systeem of gebruiker geolocatie, bezoeken aan bepaalde sites, enz.) Echter, ongeacht of OperativeQueue advertenties weergeeft - de aanwezigheid ervan op een systeem bedreigt de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker.

Deze malafide applicatie zou ook browserkaper-trekjes kunnen hebben, aangezien die gebruikelijk zijn voor AdLoad adware, hoewel we zulke eigenschappen niet hebben waargenomen tijdens het testen.

Bovendien verzamelt OperativeQueue waarschijnlijk privé informatie. Interessante gegevens kunnen zijn: bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, inloggegevens voor accounts, persoonlijk identificeerbare details, kredietkaartnummers, enz. De verzamelde informatie kan worden verkocht aan derden of anderszins worden misbruikt voor winst.

Kortom, de aanwezigheid van software als OperativeQueue op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van OperativeQueue
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.AdLoad.13), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.G), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

MajorLetterSearch, ExtendedTech, en UniversalSource zijn slechts enkele voorbeelden van adware-type apps die we onlangs hebben geanalyseerd.

Deze software ziet er zelden verdacht uit; het lijkt meestal legitiem en ongevaarlijk. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met beloften van "nuttige" en "voordelige" functies. Deze functies zijn echter meestal niet operationeel.

Hoe heeft OperativeQueue zich op mijn computer geïnstalleerd?

Adware kan worden gebundeld met (verpakt naast) gewone programma's. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en sites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installatieprocessen (bv. voorwaarden negeren, "Easy/Quick" instellingen gebruiken, enz.) - vergroten het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten.

Bij de distributie worden ook valse Adobe Flash Player-updaters/-installers gebruikt. Opdringerige advertenties verspreiden ook adware. Wanneer er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Bovendien kan reclame-ondersteunde software "officiële" promotionele webpagina's hebben, en wordt het gepushed via scam sites. De meeste gebruikers komen op deze pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door websites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met de mogelijkheid om de browser te forceren).

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen. Het is net zo belangrijk om de installatie met voorzichtigheid te benaderen. Daarom raden we aan de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te inspecteren, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en af te zien van aanvullende apps, extensies, hulpmiddelen, enzovoort.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het browsen, omdat valse en kwaadaardige inhoud er meestal onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld legitiem uitzien, maar worden omgeleid naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen blijft tegenkomen, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met OperativeQueue, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven zodra de installatie van OperativeQue adware is voltooid:

Pop-up weergegeven zodra de installatie van OperativeQueue is voltooid

OperativeQueue adware's installatiemap:

OperativeQueue adware installeer map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u OperativeQue adware verwijdert met Combo Cleaner:

OperativeQueue adware verwijderen:

Verwijder OperativeQue-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":Handmatige verwijdering van kwaadaardige Mac-applicaties

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties van operativequeue gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OperativeQueue verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van operativequeue gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van operativequeue gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van operativequeue gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de surfervaring en systeemprestaties verminderen. Het wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy omdat deze software meestal functies heeft voor het traceren van gegevens. Bovendien toont adware advertenties die misleidende/misleidende inhoud promoten die ernstige problemen kunnen veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware staat voor reclame-ondersteunde software. De belangrijkste functies ervan zijn het weergeven van advertenties op verschillende interfaces, het veroorzaken van omleidingen en het verzamelen van privégegevens.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren hoofdzakelijk inkomsten via affiliate programma's door het promoten van inhoud. Ze kunnen commissies verdienen aan advertentieklikken, websitebezoeken, downloads van bestanden, productaankopen, dienstabonnementen en dergelijke.

Verwijdert Combo Cleaner de OperativeQueue adware?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en gedetecteerde adware-type toepassingen verwijderen. Het moet vermeld worden dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder de hulp van beveiligingsprogramma's) misschien niet ideaal is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware handmatig is verwijderd - blijven verschillende bestand restanten binnen het systeem. Wat meer is, kunnen deze restanten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om advertentie-ondersteunde software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OperativeQueue QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OperativeQueue op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.