FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat uw e-mailaccount wordt gestolen via een valse "Unknown Browser Login" e-mail

Ook bekend als: "Unknown Browser Login" phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Unknown Browser Login"?

Onze inspectie van de "Unknown Browser Login" e-mail onthulde dat het spam is die werkt als een phishing-zwendel. De e-mail wordt gepresenteerd als een beveiligingsmelding voor een e-mailaccount waarin de ontvanger wordt gewaarschuwd dat er een verdachte aanmelding heeft plaatsgevonden. Deze spamberichten zijn bedoeld om de wachtwoorden van gebruikers van e-mailaccounts te ontfutselen via een valse aanmeldingspagina.

Unknown Browser Login email spam campaign

"Unknown Browser Login" e-mail scam overzicht

De spambrief met als onderwerp "[recipient's_email_address]: Unknown Login Notification" (kan variëren) informeert de ontvanger over een verdachte aanmelding. Deze verzonnen activiteit zou betrekking hebben op een apparaat dat zich in de Republiek Korea (Zuid-Korea) bevindt en dat werd gebruikt om in te loggen op de genoemde e-mailaccount.

De ontvanger wordt geadviseerd dit apparaat te verwijderen als hij het niet herkent. Nadat we op de knop "Apparaat verwijderen" hadden geklikt, werden we omgeleid naar een phishing-website die de aanmeldingspagina voor de e-mail van de ontvanger nabootst. Ondanks het potentieel legitieme uiterlijk van de gepromote site, is deze nep en ontworpen om de ingevoerde wachtwoorden vast te leggen.

Naast het stelen van de blootgestelde e-mails, kunnen scammers ook toegang krijgen tot de via hen geregistreerde inhoud. Zo kunnen de gekaapte platforms, diensten en andere inhoud op verschillende manieren worden misbruikt. Financiële accounts kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om ongeoorloofde transacties en/of online aankopen te doen.

Cybercriminelen kunnen ook de identiteit aannemen van eigenaars van sociale accounts (bv. e-mails, sociale netwerken/media, boodschappers, fora, enz.) en hun contacten/vrienden om leningen vragen, oplichting promoten of malware verspreiden door schadelijke bestanden/links te delen.

Kortom, door een phishing-e-mail te vertrouwen, kunnen gebruikers ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal oplopen.

Als u uw inloggegevens bekend hebt gemaakt - wijzig dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en neem contact op met de officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Unknown Browser Login" phishing email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Op het e-mailaccount van de ontvanger is ingelogd vanaf een onbekend apparaat.
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spamcampagne voorbeelden

"United Nations - Abandoned Shipment", "Mega Millions International Lottery", "Crypto Payment Notification", "Standard Bank e-mail scam" - zijn slechts enkele voorbeelden van phishing e-mails die wij onlangs hebben geïnspecteerd. Deze brieven kunnen gericht zijn op een breed scala aan informatie en verschillende vermommingen gebruiken om deze te verkrijgen.

Spam e-mails kunnen worden gepresenteerd als berichten van bestaande bedrijven, organisaties, dienstverleners, instellingen, autoriteiten en andere entiteiten. Naast het faciliteren van diverse oplichtingen worden deze brieven gebruikt om malware te verspreiden (bv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

Omdat spammail zo wijdverspreid is, raden wij u sterk aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, DM's/PM's, sms'jes en andere berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spamcampagnes verspreiden malware via virusbestanden, die kunnen worden bijgevoegd of gelinkt in de e-mails. Deze bestanden kunnen Microsoft Office- en PDF-documenten zijn, uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), archieven (ZIP, RAR, enz.), JavaScript, enz. Deze bestanden infecteren apparaten wanneer ze worden uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend. Microsoft Office-documenten beginnen bijvoorbeeld met het downloaden/installeren van malware door het uitvoeren van kwaadaardige macro-opdrachten.

Hoe de installatie van malware vermijden?

Wij raden u ten zeerste aan waakzaam te zijn met inkomende e-mails en andere berichten. De bijlagen en links in dubieuze/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze kwaadaardig kunnen zijn. Het is essentieel om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken, aangezien deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro's voorkomt.

Malware wordt echter niet uitsluitend via spammail verspreid. Daarom raden wij aan alleen te downloaden van officiële en betrouwbare bronnen. Bovendien moet software worden geactiveerd en bijgewerkt met behulp van legitieme functies/tools, aangezien illegale activeringstools ("cracking") en updates van derden malware kunnen bevatten.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het browsen, aangezien valse en schadelijke online-inhoud er meestal gewoon en onschuldig uitziet.

Wij benadrukken het belang van het installeren en up-to-date houden van een goede antivirus. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Onbekende Browser Login" spam e-mail:

Subject: -: Unknown Login Notification


Unknown Browser Login
-


Hello - user,


We noticed a device added to your email account and was logged in from Client IP : 1.238.199.153  ,  Korea (Republic of) [KR] on an Apple iPhone 12 Pro Max device on 20/12/2022 7:25:43 a.m. UTC.


Remove Device


If you do not recognise this device, click Remove device, follow steps to logout  - from an unknown device.


After successful device logout, you will receive confirmation email automatically.


Repeat process if no email confirmation is received.
You can also activate all security notifications at
hxxps://myaccount.-/notifications
If no action is taken, we will suspend your email temporarily to secure your account.
You received this email to let you know about changes to your - Account and services.
© 2022 All Rights Reserved

Screenshot van de phishing website gepromoot door de "Unknown Browser Login" spam campagne:

Unknown Browser Login scam email promoted phishing site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk. Cybercriminelen versturen deze mail in grootschalige operaties - daarom ontvangen duizenden gebruikers identieke berichten.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spammail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning ervan. En als u andere privégegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de bevoegde autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen van een e-mail leidt niet tot het downloaden/installeren van malware. Apparaten worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of links worden geopend/geklikt.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spam e-mail was gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het geopende bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.) - is uw apparaat hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Voor documentformaten (.doc, .xls, enz.) kunnen echter extra handelingen nodig zijn (bijvoorbeeld het inschakelen van macroopdrachten) - om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan de meeste bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Er moet worden vermeld dat, aangezien high-end kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Unknown Browser Login phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Unknown Browser Login" phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.