FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Ads Tracker verwijderen uit een webbrowser

Ook bekend als: Advertenties van Ads Tracker
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Ads Tracker?

Na het toevoegen van de Ads Tracker extensie aan een webbrowser, hebben we gemerkt dat deze toepassing ongewenste advertenties weergeeft. Ons team ontdekte Ads Tracker op een misleidende webpagina. Aangezien deze app advertenties toont, hebben we het geclassificeerd als adware. Het is ongebruikelijk dat reclame-ondersteunde apps opzettelijk worden toegevoegd of geïnstalleerd.

Ads Tracker ads

Ads Tracker overzicht

Ads Tracker levert vervelende advertenties die de inhoud van bezochte pagina's bedekken en twijfelachtige webpagina's kunnen openen. Advertenties weergegeven door Ads Tracker kunnen leiden naar phishing websites (pagina's ontworpen om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie), technische ondersteuning scam pagina's, websites die potentieel schadelijke apps promoten, enz.

Ads Tracker kan ook alle gegevens op alle websites lezen en wijzigen. De ontwikkelaars ervan kunnen het gebruiken om browsergerelateerde en mogelijk andere informatie te verzamelen. Die gegevens kunnen aan derden worden verkocht, voor marketingdoeleinden worden gebruikt of op andere manieren te gelde worden gemaakt. Ads Tracker toevoegen aan een browser kan dus problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Ads Tracker
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Naast het tonen van advertenties, kapen sommige advertentie-ondersteunde toepassingen webbrowsers. Ze promoten valse schaduwrijke (of nep) zoekmachines door de standaard zoekmachine, startpagina en (of) nieuwe tabbladpagina te wijzigen. Het is ten zeerste aan te raden geen schaduwrijke zoekmachines te vertrouwen om ongewenste downloads en potentieel schadelijke pagina's te vermijden.

Voorbeelden van andere apps die functioneren als adware zijn Audio Finder, Find My Song en Video Finder.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Ons team ontdekte Ads Tracker op een duistere website die het bericht "Your File Is Ready To Download" toont en zegt dat een gratis extensie vereist kan zijn. Deze browserextensie werd toegevoegd na het voltooien van de voorziene stappen. Ads Tracker heeft ook zijn "officiële" pagina.

Een andere populaire manier om adware te verspreiden is het te bundelen met andere software. Gebruikers installeren adware wanneer ze installaties voltooien zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of gelijkaardige instellingen te wijzigen. Installers die adware bevatten hebben meestal dergelijke instellingen of aangevinkte selectievakjes.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download bestanden en toepassingen van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en winkels. Lees recensies voordat u apps downloadt. Vermijd downloads van onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen. Vertrouw geen advertenties op twijfelachtige pagina's (of sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen leveren).

Controleer downloaders en installateurs op ongewenste aanbiedingen en deselecteer deze voordat u programma's downloadt en installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Duistere website die Ads Tracker promoot:

ads tracker adware deceptive promoter

Een andere pagina die Ads Tracker promoot:

ads tracker adware promoting website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ads Tracker adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing Ads Tracker adware from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Ads Tracker" en andere verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Removing Ads Tracker adware from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van ads tracker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Ads Tracker adware from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing Ads Tracker adware from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van ads tracker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van ads tracker, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van ads tracker van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van ads tracker of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25579-ads-tracker-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

In de meeste gevallen ervaren gebruikers een verminderde surfervaring en verminderde systeemprestaties. Bovendien kan adware problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Wat doet adware?

Adware geeft verschillende advertenties weer. Het kan ook verschillende gegevens verzamelen en valse of duistere zoekmachines promoten.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Ze verdienen adware meestal door deel te nemen aan affiliate programma's en het promoten van verschillende producten, websites, diensten, enz.

Zal Combo Cleaner de Ads Tracker adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en adware verwijderen. Het is aanbevolen om adware te verwijderen met behulp van gespecialiseerde software om te voorkomen dat de gegevens ervan in het systeem achterblijven. In sommige gevallen blijven bestanden of andere onderdelen achter in het systeem wanneer adware handmatig wordt verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Ads Tracker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Ads Tracker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.