FacebookTwitterLinkedIn

Hoe CustomSearch browser hijacker verwijderen en de omleidingen die het veroorzaakt

Ook bekend als: CustomSearch doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is CustomSearch?

Tijdens een routine inspectie van verdachte software-promoterende websites, ontdekten onze onderzoekers de CustomSearch toepassing. Onze analyse onthulde dat deze app werkt als een browser hijacker. Het promoot valse zoekmachines (bijv. nseext.info, customsear.ch, etc.) door er naar om te leiden en heeft waarschijnlijk datatracking capaciteiten.

CustomSearch browser hijacker installeer map

CustomSearch browser hijacker overzicht

Browserkapers wijzigen meestal de volgende browserinstellingen: standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad/venster - door ze toe te wijzen aan de gepromote URL. Onze inspectie bracht echter aan het licht dat CustomSearch alleen de standaard zoekmachine van een browser opnieuw instelt.

Op het moment van onderzoek veroorzaakte deze browser hijacker omleidingen naar nseext.info en customsear.ch; het kan echter ook andere sites pushen. Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus leiden ze om naar legitieme zoekmachines. Zowel nseext.info als customsear.ch landden op de Bing zoekmachine (bing.com).

Bovendien, terwijl in de instellingen voor de standaard zoekmachine wordt verwezen naar het als "Bing" - een nadere blik op de URL bleek dat het nseext.info of customsear.ch toont. Het is opmerkelijk dat deze omleidingen elders kunnen landen (niet alleen bij Bing), omdat ze afhankelijk kunnen zijn van verschillende factoren (bijv. de geolocatie van de gebruiker, enz.).

Bovendien bespioneert browser-hijacking software doorgaans de browseractiviteiten van gebruikers - en dit kan van toepassing zijn op CustomSearch.

De gerichte gegevens kunnen omvatten: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens voor accounts, financiële informatie, enz. De verzamelde gegevens kunnen te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden of anderszins worden misbruikt voor winstdoeleinden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software als CustomSearch op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam CustomSearch
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Detectienamen (installer) CrowdStrike Falcon (Win/grayware_confidence_90% (D)), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) MaxSecure (Trojan.Malware.300983.susgen), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Gepromote URL nseext.info; customsear.ch
Detectienamen (nseext.info) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (nseext.info) 15.197.142.173
Detectienamen (customsear.ch) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (customsear.ch) 34.102.136.180
Aangetaste browserinstellingen Standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen; gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Omni Convert - Search Settings for Omnibar, Canvas Tab, Super-Newtab - zijn slechts enkele voorbeelden van browser hijackers.

Deze software lijkt meestal legitiem en ongevaarlijk. Gebruikers worden gelokt tot downloaden/installeren met verschillende "nuttige" en "voordelige" functies. Deze functionaliteiten werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe heeft CustomSearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben CustomSearch gedownload van zijn "officiële" promotie webpagina. Naast dergelijke sites worden browser hijackers gepushed via scam websites. Gebruikers krijgen meestal toegang tot beide typen via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Daarnaast verspreiden opdringerige advertenties ook browser-hijacking software. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Browserkapers worden ook verspreid via "bundeling" - het verpakken van gewone installateurs met ongewenste/misdadige toevoegingen. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en websites waar gratis bestanden worden gehost, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installatieprocessen - vergroten het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen. Bovendien moet de installatie met zorg worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen en de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en zich af te melden voor alle supplementen.

Wij adviseren om waakzaam te zijn bij het browsen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal legitiem lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. adult-dating, pornografie, gokken, enz.).

Als u dit soort advertenties/omleidingen tegenkomt, controleert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met CustomSearch, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

CustomSearch browser hijacker installatie setup:

CustomSearch browser hijacker installatie opstelling

Website die CustomSearch browser hijacker promoot:

Website gebruikt om te promoten CustomSearch browser hijacker

Voorbeeld van een zoekmachine gepromoot door CustomSearch browser hijacker (nseext.info):

CustomSearch browser hijacker zoekmachine voorbeeld 1 (nseext.info)

Voorbeeld van een zoekmachine gepromoot door CustomSearch browser hijacker (customsear.ch):

CustomSearch browser hijacker zoekmachine voorbeeld 2 (customsear.ch)

Weergave van CustomSearch browser hijacker die een omleiding veroorzaakt (via nseext.info) naar de Bing zoekmachine (GIF):

CustomSearch browser hijacker omleiden (via nseext.info) naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

CustomSearch browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

CustomSearch browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "CustomSearch"), selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Verwijder".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de websites nseext.info/customsear.ch veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

CustomSearch browser hijacker verwijderen van Google Chrome:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder ongewenste zoekmachines uit Google Chrome:

Verander uw standaard zoekmachine:

CustomSearch verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "nseext.info" of "customsear.ch", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen". Merk op dat de zoekmachines die door CustomSearch worden gepromoot "Bing" heten, dus om de URL van de motor te identificeren moet u op het pennenpictogram links van het bovengenoemde menupictogram met drie punten klikken.

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van customsearch doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van customsearch doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over customsearch doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25365-customsearch-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website nseext.info/customsear.ch te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van browser hijackers en nep zoekmachines) genereren inkomsten via omleidingen naar websites als nseext.info en customsear.ch.

Is een bezoek aan nseext.info/customsear.ch een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Sites zoals nseext.info en customsear.ch verzamelen (en verkopen) gewoonlijk bezoekersgegevens.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via gebundelde software-installaties, misleidende promotionele webpagina's, freeware en sites van derden, P2P sharing netwerken, online oplichting, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om CustomSearch browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en gedetecteerde browser-hijacking apps verwijderen. Het moet worden vermeld dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) misschien niet een perfecte oplossing, vooral wanneer meerdere browser hijackers aanwezig zijn. Aangezien na een browser hijacker is verwijderd - de anderen kunnen gewoon opnieuw installeren. Bovendien, verwijdering gerelateerde instellingen kunnen ontoegankelijk worden gemaakt met browser-hijacking software geïnstalleerd. Daarom is het van het grootste belang om browser hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
CustomSearch doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CustomSearch doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.