FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de meldingen/advertenties van yourcommonblog.com site laten stoppen

Ook bekend als: Advertenties van yourcommonblog.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is yourcommonblog[.]com?

Ons onderzoeksteam ontdekte de yourcommonblog[.]com malafide pagina tijdens het doorzoeken van dubieuze websites. Het promoot browser notificatie spam en leidt bezoekers om naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare/malafide) sites.

De meeste toegang tot webpagina's zoals yourcommonblog[.]com via omleidingen veroorzaakt door sites met malafide advertentienetwerken, spammeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

yourcommonblog[.]com pop-up redirects

Yourcommonblog[.]com overzicht

Er moet worden vermeld dat de inhoud die op en via malafide websites wordt aangetroffen, kan worden bepaald door de IP-adressen van de bezoekers (geolocaties).

Toen we yourcommonblog[.]com controleerden, kregen we een witte pagina te zien met tekst en een laadbalk. Deze pagina gaf op bedrieglijke wijze de instructie om - "Click the Allow button to subscribe to the push notifications and continue watching" - waarmee werd geïmpliceerd dat de levering van meldingen moet worden ingeschakeld om door te gaan met het bekijken van online inhoud.

Toen we op "Toestaan" drukten - werden we omgeleid naar een site die een zwendel promoot die lijkt op "T-Mobile Customer Reward Program", "Loyalty Program", "AMAZON TRIAL", en talloze andere.

Als yourcommonblog[.]com toestemming krijgt om browsermeldingen te leveren, zal het gebruikers spammen met twijfelachtige advertenties. De meldingen/advertenties onderschrijven online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen en zelfs malware.

Kortom, via sites als yourcommonblog[.]com - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van yourcommonblog.com
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.68.189
Geobserveerde domeinen e.yourcommonblog[.]com; x.yourcommonblog[.]com; d.yourcommonblog[.]com; r.yourcommonblog[.]com; v.yourcommonblog[.]com; s.yourcommonblog[.]com; u.yourcommonblog[.]com; y.yourcommonblog[.]com; q.yourcommonblog[.]com; j.yourcommonblog[.]com; etc.
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Chainedprotol[.]com, alldefensepc[.]com, en defendpcpro[.]xyz zijn slechts een paar voorbeelden van malafide webpagina's die we onlangs hebben geanalyseerd.

Deze websites tonen meldingen die online oplichting en schadelijke inhoud onderschrijven. Hoewel legitieme producten/diensten kunnen worden aangetroffen via deze advertenties - is het hoogst onwaarschijnlijk dat ze worden gepromoot door de eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze goedkeuring gegeven door oplichters die de affiliatieprogramma's van de inhoud misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe heeft yourcommonblog[.]com toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites vereisen toestemming van de gebruiker om browsermeldingen weer te geven. Daarom, als u deze advertenties van yourcommonblog[.]com ziet - betekent dit dat u waarschijnlijk deze webpagina hebt bezocht en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie hebt gedrukt - waardoor de levering van meldingen is toegestaan.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, stemt u niet in met de levering ervan door verdachte sites (d.w.z. klik niet op "Allow", "Allow Notifications", etc.). Wij raden u aan meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. klikken).

Als uw browser voortdurend ongevraagd dubieuze websites opent, kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van adware op het apparaat. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van yourcommonblog[.]com website (GIF):

yourcommonblog[.]com website appearance (GIF)

Screenshot van een browser notificatie geleverd door yourcommonblog[.]com:

Browser notification by yourcommonblog[.]com

Video waarin wordt getoond hoe u advertenties die worden geleverd door yourcommonblog[.]com verwijdert met Combo Cleaner:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van yourcommonblog[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Sites kunnen geen browsermeldingen (advertenties) leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk yourcommonblog[.]com bezocht en op "Allow", "Allow Notifications" of een soortgelijke optie geklikt die op deze webpagina wordt weergegeven.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het klikken op een browsermelding zet geen systeeminfectieprocessen in gang. Echter, de inhoud die via deze advertenties wordt gepusht, kan schadelijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief malware-infecties).

Is yourcommonblog[.]com een virus?

Nee, websites zoals yourcommonblog[.]com worden niet geclassificeerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud promoten. Malafide websites onderschrijven online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software en malware.

Zal Combo Cleaner yourcommonblog[.]com advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw systeem scannen en de aan de yourcommonblog[.]com site verleende rechten ongedaan maken. Het zal ook verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en kwaadaardige websites blokkeren. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van yourcommonblog.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van yourcommonblog.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.