FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door sites die beweren dat uw iPhone is gehackt

Ook bekend als: "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked"?

"Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" is een scam die onze onderzoekers ontdekten tijdens het inspecteren van dubieuze websites. Zoals de naam al aangeeft, beweert het dat de iPhone van de bezoeker is geïnfecteerd en gehackt.

Het moet worden benadrukt dat geen enkele site dergelijke (of andere) problemen op de toestellen van gebruikers kan detecteren - daarom zijn alle sites die dergelijke beweringen doen oplichters. Bovendien moet worden benadrukt dat deze misleidende inhoud op geen enkele manier is geassocieerd met de werkelijke Apple Inc. ondanks dat het wordt gepresenteerd als een waarschuwing van "AppleCare Plus / Protection System".

Your Device Apple iPhone Has Been Hacked scam

Your Device Apple iPhone Has Been Hacked overzicht

Toen we een webpagina bezochten die deze zwendel promootte, verscheen er een pop-up waarin stond dat de Apple iPhone van de bezoeker was gehackt en dat de hackers momenteel alle activiteiten in de gaten houden.

Nadat dit venster was gesloten, toonde de pagina ons een ander venster. Deze meldde dat het apparaat onmiddellijk moest worden gerepareerd - anders liep de gebruiker het risico dat zijn Facebook-, WhatsApp- en Instagram-gegevens in gevaar kwamen.

De achtergrondpagina was vermomd als een "AppleCare Plus / Protection System" instellingenlijst die een hele reeks gevoelige gegevenscategorieën bevatte en "iCloud", "Media & Purchases", en "Find My" app / diensten markeerde als "Compromised". Toen we op de knop "Repair now" onderaan de pagina drukten, resulteerde dit in een omleiding naar een toepassing die door deze zwendel werd gepromoot.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen van "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" vals. In de meeste gevallen worden dit soort scams gebruikt om onbetrouwbare en schadelijke software te pushen, bv. adware, browser hijackers, valse anti-virussen en verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

We hebben zelfs gevallen gezien waarin dit zwendelmodel werd gebruikt om trojans, ransomware, cryptominers en andere malware te verspreiden. Sommige valse viruswaarschuwingen werken ook als phishing-zwendel.

Opvallend is dat oplichters deze misleidende inhoud kunnen gebruiken om echte producten/diensten aan te prijzen in de hoop onrechtmatige commissies te ontvangen. Er zijn echter geen garanties dat een scam dergelijke inhoud zal blijven promoten. Daarom raden wij sterk aan alleen te downloaden uit officiële en geverifieerde bronnen.

Kortom, door te vertrouwen op zwendel zoals "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus
Valse Claim iPhone is gehackt en gevoelige gegevens lopen gevaar.
Gerelateerd domein linkthetrafficmedia[.]com
Detectienaam (linkthetrafficmedia[.]com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (linkthetrafficmedia[.]com) 104.21.94.70
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

Wij hebben duizenden online zwendels geanalyseerd; "You May Have Viruses On After Visiting An Adult Website", "Apple Security Center scam", and "McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses!" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendels die thematisch lijken op "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked".

Het internet staat vol met misleidend en kwaadaardig materiaal. Naast virus/hacker-waarschuwingen zijn er nog andere zwendelmodellen, zoals waarschuwingen voor verouderde software, beloningsprogramma's, loterijen, giveaways, meldingen van niet-bezorgde pakketten, enz. Omdat oplichting zo wijdverbreid is, raden wij u ten zeerste aan waakzaam te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Scamsites zijn vaak toegankelijk via andere sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. De eerste kunnen worden geforceerd geopend onmiddellijk na toegang of wanneer op gehoste inhoud wordt geklikt (d.w.z. advertenties, knoppen, links, tekstinvoervelden, enz.) Bovendien kan het verkeerd spellen van de URL van een website leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke webpagina.

Ook spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties bevorderen oplichting. Adware kan ook advertenties weergeven die deze inhoud onderschrijven en/of sites forceren te openen die deze inhoud hosten.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Misleidende websites komen meestal binnen via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties en geïnstalleerde adware.

Daarom raden wij u af sites te gebruiken die illegale software/media of andere verdachte diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen of downloaden, enz.) omdat deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Het is belangrijk om kennis te nemen van website-URL's en voorzichtig te zijn bij het invoeren ervan.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat dubieuze webpagina's deze leveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) Wij raden u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

En om te voorkomen dat onbedoeld gebundelde/schadelijke software in het systeem wordt toegelaten, adviseren wij software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Verder is het essentieel om bij de installatie de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, etc. uit te schakelen.

Als uw apparaat al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Verschijning van de initiële pop-up die de "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" scam toonde:

Your Device Apple iPhone Has Been Hacked scam voorletter pop-up

Tekst in de pop-ups van de zwendel:

Initial pop-up:

 

Your Apple iPhone has been hacked. All operations on your device are being tracked by the hacker. Immediate action is required!

 

---------------

 

Second pop-up:

 

Your device Apple iPhone has been hacked


Your device needs to be repair immediately. Otherwise your Facebook, WhatsApp, Instagram data will be compromised

Verschijning van de achtergrondpagina van de zwendel:

Your Device Apple iPhone Has Been Hacked scam achtergrond pagina

Tekst op deze pagina:

AppleCare Plus
Protection System


Name, Phone Numbers, Email
Password & Security
Payment & Shipping Mastercard
Subscriptions


iCloud Compromised
Media & Purchases Compromised
Find My Compromised


iPhone
This iPhone


Repair now

Verschijning van de app gepromoot door de "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" scam:

Your Device Apple iPhone Has Been Hacked zwendel gepromoot applicatie

Volg deze stappen om pop-upblokkering, waarschuwingen voor frauduleuze websites en het verwijderen van surfgegevens op mobiele Apple-apparaten in te schakelen:

Ga eerst naar "Instellingen" en scroll dan naar beneden om "Safari" te vinden en aan te tikken.

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 1

Controleer of de knoppen "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u adware en browserkapers van een Mac-computer verwijdert:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

Handmatige verwijdering van schadelijke Mac-toepassingen

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de "your device apple iphone has been hacked" pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your device apple iphone has been hacked" pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your device apple iphone has been hacked" pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your device apple iphone has been hacked" pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden gelokt/gejaagd om geldelijke transacties uit te voeren, software te downloaden/installeren, producten/diensten te kopen, kwetsbare informatie prijs te geven, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel van pop-up scams is het genereren van inkomsten. Scammers kunnen winst maken door software te promoten, geld te verkrijgen door misleiding, privégegevens te misbruiken of te verkopen, malware te verspreiden, enzovoort.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk getroffen accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens aan scammers hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepromoot op malafide webpagina's. Gebruikers komen meestal op deze pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en malafide websites detecteren (inclusief websites die oplichting promoten). Als u een dergelijke webpagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Device Apple iPhone Has Been Hacked pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Device Apple iPhone Has Been Hacked" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.