FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door de "I Know That You Cheat On Your Partner" e-mail

Ook bekend als: I Know That You Cheat On Your Partner sextortion e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "I Know That You Cheat On Your Partner"?

Onze inspectie van de e-mail "I Know That You Cheat On Your Partner" heeft aan het licht gebracht dat het om spam gaat, die als een variant van de sextortion scam werkt. De oplichters achter deze spamcampagne beweren bewijs te hebben van de ontrouw van de ontvangers en dreigen dit te lekken - tenzij zij losgeld betalen.

Benadrukt moet worden dat geen van de beweringen in deze e-mail waar is - vandaar dat hij geen bedreiging vormt voor wie hem heeft ontvangen.

I Know That You Cheat On Your Partner email spam campaign

"I Know That You Cheat On Your Partner" e-mail scam overzicht

De e-mail met als onderwerp "Nieuwe betaling !" (kan variëren) informeert de ontvanger dat de afzender hem al een tijdje in de gaten houdt. Deze stiekeme observatie heeft hen ertoe gebracht te ontdekken dat de ontvanger zijn partner bedriegt.

Videobewijs van de ontrouw zal openbaar worden gemaakt - tenzij de ontvanger 580 USD betaalt in Bitcoin cryptocurrency. Twee dagen (48 uur), gerekend vanaf het moment dat de e-mail werd geopend, worden gegeven om de betaling te doen. Zodra de deadline is verstreken, zullen de beelden uitlekken.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen in deze e-mail vals. Er bestaat dus geen video met de ontvanger, en de oplichters achter deze mail beweren van wel - om slachtoffers te verleiden tot betaling.

Het is relevant om te vermelden dat door de aard van cryptocurrency transacties, deze vrijwel niet traceerbaar en onomkeerbaar zijn. Slachtoffers die al betaald hebben, kunnen hun geld dus niet meer terugkrijgen.

Overzicht bedreiging:
Naam I Know That You Cheat On Your Partner sextortion e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude, Sextortion
Valse Claim De verzender heeft beelden van de ontrouw van de ontvanger en zal die lekken tenzij er losgeld wordt betaald.
Losgeld bedrag 580 USD in Bitcoin cryptocurrency
Cybercriminelen cryptowallet bc1quv2l07cec2pluq6qgpv95fu990mjlm7ljqksky (Bitcoin), bc1q444vm07qcwqyd3ytrnmp2hyklc3kq97qlvgvxl (Bitcoin)
Verspreidingsmethods Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Geldelijk verlies, mogelijk verlies van gevoelige privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Sextortion spamcampagne voorbeelden

Wij hebben talloze spambrieven geanalyseerd; "Some Bad News That You Are About To Hear", "I Regret To Inform You About Some Sad News For You", en "I am a Russian hacker who has access to your operating system" zijn slechts een paar voorbeelden van sextortion scam e-mails.

Deze mail gebruikt oplichtingsmodellen en vermommingen (bv. berichten van legitieme bedrijven, organisaties, instellingen, enz.) Naast verschillende vormen van oplichting worden spammails ook gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen kwaadaardige bestanden bevatten als bijlage of downloadkoppeling. Deze bestanden kunnen Microsoft Office- en PDF-documenten zijn, archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), JavaScript, enzovoort.

Zodra een kwaadaardig bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of anderszins geopend - wordt het infectieproces in gang gezet. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld apparaten door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij raden u ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende mail. De bijlagen en koppelingen die in dubieuze/irrelevante e-mails en berichten worden aangetroffen - mogen niet worden geopend omdat dat kan leiden tot een systeeminfectie. Daarnaast is het belangrijk om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, aangezien deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macroopdrachten voorkomt.

Malware verspreidt zich echter via verschillende methodes. Daarom raden wij ook aan om te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen en software te activeren/updaten met legitieme tools (aangezien illegale activeringstools ["cracks"] en updaters van derden kwaadaardige programma's kunnen bevatten).

Een andere aanbeveling is waakzaam te zijn bij het surfen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal onschuldig lijkt.

Het is van groot belang dat een gerenommeerd antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en up-to-date gehouden. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mailbrief "I Know That You Cheat On Your Partner":

Subject: New payment !


Hello -!


For some time now, I have been watching you
I know that you cheat on your partner.Its not my business, but i could make you loose everything if you fail to follow my instructions


All you have to do to prevent this from happening is - transfer bitcoins worth $580 (USD) to my Bitcoin address (if you have no idea how to do this, you can open your browser and simply search: "Buy Bitcoin").


My bitcoin addresses  (USE ANY OF THE BTC Wallets) :


BTC : bc1quv2l07cec2pluq6qgpv95fu990mjlm7ljqksky


BTC: bc1q444vm07qcwqyd3ytrnmp2hyklc3kq97qlvgvxl


After receiving a confirmation of your payment, I will delete the video right away, and that's it, you will never hear from me again.
You have 2 days (48 hours) to complete this transaction.
Once you open this e-mail, I will receive a notification, and my timer will start ticking.


Any attempt to file a complaint will not result in anything, since this e-mail cannot be traced back, same as my bitcoin id.
I have been working on this for a very long time by now; I do not give any chance for a mistake.


If, by any chance I find out that you have shared this message with anybody else, I will broadcast your video as mentioned above.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam emails zijn niet persoonlijk. Duizenden gebruikers ontvangen identieke e-mails.

Is mijn computer daadwerkelijk gehackt en heeft de afzender informatie?

Nee, alle beweringen van de "I Know That You Cheat On Your Partner" e-mail zijn vals. De oplichters hebben dus geen compromitterende opnames, en al hun dreigementen zijn loos.

Hoe zijn de cybercriminelen aan mijn e-mailwachtwoord gekomen?

Cybercriminelen kunnen uw e-mailgegevens hebben verkregen door een datalek. Hoewel het veel waarschijnlijker is dat het wachtwoord is verkregen via een phishing-zwendel waar u het slachtoffer van bent geworden. Het kan een nep login webpagina van een e-mailaccount zijn geweest, een nep platform/dienst registratieformulier, enzovoort.

Ik heb cryptocurrency naar het adres in deze e-mail gestuurd, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Cryptocurrency transacties zijn praktisch niet te traceren, wat betekent dat ze onmogelijk terug te draaien zijn. U zult dus niet in staat zijn om uw geld terug te krijgen.

Ik heb mijn persoonlijke informatie verstrekt toen ik werd misleid door een spam e-mail, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens heeft vrijgegeven - verander de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. En als u andere persoonlijke gegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Ik heb een spambericht gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen van een spambericht leidt niet tot een systeeminfectie. Het downloaden/installeren van malware wordt in gang gezet wanneer de bijlagen of koppelingen in deze e-mail worden geopend/aangeklikt.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat bij een spambericht was gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.) - hoogstwaarschijnlijk, ja - is uw apparaat geïnfecteerd. Als het echter een document was (.doc, .xls, .pdf, enz.), had u het misschien kunnen voorkomen. Deze formaten vereisen mogelijk extra gebruikersinteractie (bijv. het inschakelen van macro-opdrachten) om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig zijn in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Het is in staat bijna alle bekende malware-infecties te verwijderen. Het is vermeldenswaard dat het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang is - aangezien geavanceerde schadelijke programma's zich meestal diep in systemen verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
I Know That You Cheat On Your Partner sextortion e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van I Know That You Cheat On Your Partner sextortion e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.