FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Drinker adware-type toepassing te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Drinker
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Drinker?

Drinker is de naam van een bedrieglijke toepassing die onze onderzoekers ontdekten tijdens het inspecteren van dubieuze download webpagina's. Deze app wordt onderschreven als een hulpmiddel waarmee gebruikers meldingen (herinneringen) kunnen instellen over wanneer ze water moeten drinken. Onze analyse van Drinker onthulde echter dat het werkt als reclame-ondersteunde software (adware).

Drinker adware installeer map

Drinker adware overzicht

Adware maakt de plaatsing mogelijk van grafische inhoud van derden (diverse advertenties) op bezochte websites en andere interfaces.

De weergegeven advertenties onderschrijven onbetrouwbare/gevaarlijke sites en software, online oplichting en zelfs malware. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties worden geactiveerd (door erop te klikken) om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Het is relevant te vermelden dat legitieme producten die via deze advertenties worden aangetroffen, waarschijnlijk niet door de ontwikkelaars ervan worden gepromoot. Deze promotie wordt meestal uitgevoerd door oplichters die de affiliatieprogramma's van de producten misbruiken om onrechtmatige commissies te verkrijgen.

Het moet vermeld worden dat door reclame ondersteunde software specifieke voorwaarden kan vereisen om opdringerige reclamecampagnes uit te voeren (bv. compatibele browser/systeem of geolocatie van de gebruiker, bezoeken aan bepaalde websites, enz.) Echter, ongeacht of Drinker (of andere adware) advertenties levert - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar.

Wat meer is, Drinker heeft waarschijnlijk mogelijkheden om gegevens te traceren. Adware verzamelt gewoonlijk bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare details, kredietkaartnummers, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van reclame-ondersteunde software zoals Drinker op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Drinker
Type bedreiging Adware, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Veronderstelde functionaliteit Herinneringen voor het drinken van water instellen (meldingen)
Detectienamen (installer) Zillya (Adware.Alien.Win32.23), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) Zillya (Adware.Alien.Win32.23), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden voorbeelden van adware geanalyseerd; Pop Out Player, Fine Video Tuning, Best Files Downloader en Filmatory zijn slechts enkele voorbeelden. Deze software lijkt meestal gewoon en ongevaarlijk. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met beloftes van "handige" functionaliteiten, die zelden operationeel zijn.

Hoe heeft Drinker zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Drinker gedownload van zijn "officiële" promotie webpagina. Adware wordt ook verspreid via scam websites. De meeste gebruikers komen op deze sites via omleidingen veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met browser force-opening mogelijkheden).

Daarnaast wordt reclame-ondersteunde software verspreid door opdringerige advertenties. Eenmaal aangeklikt kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

"Bundelen" - het verpakken van gewone programma-installers met ongewenste/schadelijke toevoegingen - wordt ook gebruikt om adware te verspreiden. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en websites van derden, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties (bv. gebruikte "Easy/Express" instellingen, enz.) verhogen het risico om gebundelde inhoud toe te laten op het apparaat.

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Installatie moet met voorzichtigheid worden benaderd. Daarom raden we aan de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en zich af te melden voor alle toevoegingen.

Een andere aanbeveling is om waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal legitiem lijkt. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar leiden door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen ervaart, moet u het apparaat inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Drinker, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Drinker adware's installatie setup:

Drinker adware installer

Screenshot van de Drinker adware-type applicatie:

Drinker adware app appearance

Screenshots van websites gebruikt om Drinker adware te promoten:

Website promoting Drinker adware Drinker adware-promoting website (2022-08-03)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Drinker adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Drinker adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Drinker", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Drinker advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder Drinker adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Drinker zijn browser plug-ins niet op Microsoft Edge, Google Chrome, of Mozilla Firefox, echter, het werd gebundeld met andere adware. Daarom wordt u aangeraden om alle potentieel ongewenste browser add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Drinker advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Drinker advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van drinker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van Drinker advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het menupictogram van Firefoxfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", verwijder in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Drinker advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van drinker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van drinker, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van drinker van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van drinker of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24110-drinker-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de surfervaring en de systeemprestaties verminderen. Het wordt beschouwd als een bedreiging voor de privacy van de gebruiker, omdat deze software meestal over mogelijkheden beschikt om gegevens te traceren. Advertenties van adware promoten schadelijke inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het is ontworpen om advertenties weer te geven op bezochte webpagina's en/of andere interfaces. Bovendien kan deze software omleidingen naar verschillende websites veroorzaken en privé-informatie verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

De meeste winst komt van affiliate programma's door het onderschrijven van verschillende sites, producten, diensten, enz. Adware-ontwikkelaars kunnen commissies verdienen aan advertentieklikken, bezoeken aan webpagina's, downloads van bestanden, productaankopen, abonnementen op diensten en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Drinker adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en geïnstalleerde adware-achtige apps verwijderen. Het moet vermeld worden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk niet effectief is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware zelf (handmatig) is verwijderd - kunnen verschillende restanten (bestanden) verborgen blijven in het systeem. Wat meer is, deze componenten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Drinker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Drinker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.