FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de Chance To Win The New iPad Pro of gelijkaardige scams niet

Ook bekend als: Chance To Win The New iPad Pro pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "Chance To Win The New iPad Pro"?

Het komt vaak voor dat oplichters phishing-websites gebruiken om gebruikers te verleiden gevoelige informatie te verstrekken. Het komt echter zelden voor dat dergelijke pagina's opzettelijk door gebruikers worden bezocht.

In de meeste gevallen worden phishing-pagina's geopend na het klikken op malafide advertenties, via andere dubieuze pagina's, of door geïnstalleerde mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's).

De meeste oplichters gebruiken deze pagina's om nietsvermoedende gebruikers te verleiden tot het verstrekken van aanmeldingsgegevens (bijv. gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden), bankrekeningnummers, creditcardgegevens, sofinummers of andere gevoelige, persoonlijke informatie.

Chance To Win The New iPad Pro scam scam

"Chance To Win The New iPad Pro" scam overzicht

Deze specifieke phishing-website toont een bericht waarin wordt beweerd dat een bezoeker is geselecteerd om deel te nemen aan een enquête en kans maakt op een iPad Pro.

Er staat een knop "CLAIM MY IPAD PRO NOW" op, die leidt naar een "formulier" waar de bezoeker wordt gevraagd zijn of haar e-mailadres, telefoonnummer, postcode, naam van de kaarthouder, creditcardnummer, vervaldatum en beveiligingscode (CVV) in te vullen.

Het is dus duidelijk dat de oplichters achter deze phishing-website proberen creditcardgegevens te ontfutselen die kunnen worden misbruikt voor frauduleuze aankopen, ongeoorloofde transacties, verkocht op een dark web (aan andere cybercriminelen), of op een andere manier misbruikt. Het is de moeite waard te vermelden dat het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer kunnen worden gebruikt voor het verzenden van spam, malspam (e-mails met kwaadaardige bijlagen, websitelinks).

Op de een of andere manier wint niemand ooit een prijs via websites als deze. Integendeel, gebruikers die in dergelijke zwendel trappen, worden vaak het slachtoffer van identiteitsdiefstal, verliezen geld, krijgen te maken met problemen in verband met online privacy, veiligheid bij het surfen, of andere problemen.

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, kunnen phishing websites worden gepromoot via PUAs - apps die gebruikers onbewust downloaden en installeren op browsers en computers. Heel vaak zijn PUA's ontworpen om verschillende gegevens te verzamelen en advertenties te genereren.

De meeste van hen richten zich op browsing-gerelateerde gegevens, bijvoorbeeld Internet Protocol (IP)-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte pagina's. Het is belangrijk te weten dat dit soort apps in staat kan zijn om toegang te krijgen tot persoonlijke, gevoelige gegevens.

Hoe dan ook, er is altijd een kans dat verzamelde gegevens te gelde kunnen worden gemaakt door ze te verkopen aan derden, te gebruiken voor marketingdoeleinden, enz. Voorbeelden van advertenties die mogelijk ongewenste programma's kunnen genereren zijn coupons, pop-up advertenties, enquêtes, banners. Als er op deze advertenties wordt geklikt, worden er vaak duistere, mogelijk kwaadaardige pagina's geopend.

Soms voeren ze bepaalde scripts uit die ontworpen zijn om ongewenste software te downloaden of zelfs te installeren. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom browsers die scam websites openen (of andere onbetrouwbare pagina's) gecontroleerd moeten worden op PUA's en alle geïnstalleerde apps van deze soort zo snel mogelijk verwijderd moeten worden.

Overzicht bedreiging:
Naam Chance To Win The New iPad Pro pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Bezoekers zijn gekozen om iPad Pro te winnen
Symptomen Verdachte activiteiten op bankrekeningen, problemen bij het verkrijgen van toegang tot persoonlijke rekeningen
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

Het internet staat vol met oplichtingswebsites die een kans bieden om een prijs te winnen of die beweren dat bezoekers al gewonnen hebben en vragen om verschillende gegevens te verstrekken. Enkele voorbeelden zijn "Chance To Win The Brand New Playstation 5", "Google Membership Rewards", "Chrome Search Contest 2021".

Het is belangrijk te vermelden dat er soortgelijke oplichtingspraktijken bestaan om nietsvermoedende bezoekers te verleiden tot het betalen van "belastingen", "verzending", "afhandeling" of andere kosten, of het betalen van "verwerkingskosten" om hun prijs te krijgen. Op de een of andere manier moeten dit soort websites worden genegeerd.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal veroorzaken gebruikers ongewenste downloads en installaties zonder het te weten. Soms veroorzaken ze het door te klikken op misleidende advertenties die meestal verschijnen op louche websites en zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Hoewel, vaker veroorzaken gebruikers het tijdens downloads of installaties van andere programma's.

Meer precies, wanneer ontwikkelaars PUA's distribueren met behulp van een "bundeling" methode. Dit is een methode die vaak wordt gebruikt om gebruikers te verleiden tot het installeren of downloaden van PUA's samen met andere programma's. In dergelijke gevallen worden PUA's opgenomen in downloaders, installateurs van andere programma's als extra aanbiedingen.

Deze aanbiedingen zijn te vinden in "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen of in de buurt naast selectievakjes en daar geweigerd. Echter, niet alle gebruikers veranderen deze instellingen. Wanneer ze die instellingen ongewijzigd laten, laten ze toe dat PUA's samen met gewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Toepassingen, bestanden moeten worden gedownload van officiële, betrouwbare websites (of App Store), en via directe links. Het komt vaak voor dat ongewenste software wordt gedistribueerd via downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken (zoals torrent clients, eMule), dubieuze websites.

Daarom moeten andere bronnen voor het downloaden van bestanden, apps niet worden gebruikt. Het is belangrijk te vermelden dat installatieprogramma's van derden ook kunnen worden gebruikt om ongewenste software te verspreiden.

Bovendien moeten downloads en installaties niet worden voltooid zonder downloaders, installers te controleren op instellingen zoals "Geavanceerde", "Aangepaste" en te kijken of ze kunnen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te weigeren (opt-out gebundelde toepassingen).

Advertenties die verschijnen op onbetrouwbare websites hebben de neiging om andere pagina's van dit soort te openen of zelfs ongewenste software te downloaden, te installeren. Daarom is het aanbevolen om ook niet op die advertenties te klikken.

Ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd op een browser en programma's van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem moet worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van "Chance To Win The New iPad Pro" pop-up scam (GIF):

Weergave van Chance To Win The New iPad Pro scam

Tekst in dit bericht:

Congratulations!
You Have Been Selected
main
Get a chance to win the brand new iPad Pro,
included in the lovedates Trial

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upoplichting?

Pop-up scams zijn berichten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden gevoelige informatie vrij te geven, toepassingen te downloaden/installeren en/of te kopen, geldtransacties uit te voeren, nepondersteuningslijnen te bellen of andere handelingen te verrichten.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Cybercriminelen gebruiken pop-upzwendel om inkomsten te genereren. Ze kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, het promoten van software, het verspreiden van malware, enz.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door een zwendel werd bedrogen, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt onthuld - wijzig de wachtwoorden van alle mogelijk getroffen accounts en stel de officiële ondersteuning daarvan onmiddellijk op de hoogte. En als u andere privégegevens hebt onthuld (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt uitgevoerd op bedrieglijke websites. De meeste gebruikers komen ze tegen via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om bezochte websites te scannen en bedrieglijke en kwaadaardige websites te detecteren. Combo Cleaner geeft niet alleen waarschuwingen weer wanneer dergelijke sites worden bezocht, maar kan ook alle verdere toegang tot deze sites blokkeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Chance To Win The New iPad Pro pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Chance To Win The New iPad Pro pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.