FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Proxy2Service verwijderen

Ook bekend als: Proxy2Service kwaadaardig programma
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is Proxy2Service?

Proxy2Service is de naam van een kwaadaardig programma dat ons team heeft ontdekt na inspectie van een bedrieglijk installatieprogramma dat is gedownload van een gekraakte softwaredistributiepagina. We ontdekten dat Proxy2Service de webbrowser dwingt om verschillende (mogelijk kwaadaardige) websites te openen. We hebben ook ontdekt dat Proxy2Service door meer dan dertig beveiligingsleveranciers als kwaadaardig wordt aangemerkt.

Proxy2Service malware installatie map

Welke schade kan Proxy2Service aanrichten?

Aangezien de installers die Proxy2Service verspreiden gehost worden door verschillende gekraakte software verspreidingswebsites, is er een grote kans dat pagina's geopend door dit programma onbetrouwbaar zijn. Die pagina's kunnen gebruikt worden om adware, browser hijackers, en andere louche software, of zelfs malware zoals ransomware, cryptocurrency miners, informatie stealers, enz. te verdelen.

Ook kunnen websites geopend door Proxy2Service worden ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van ID-kaart informatie, credit card gegevens, wachtwoorden, of andere gevoelige informatie. Dus, als u hebt gemerkt dat uw browser verschillende websites opent en u Proxy2Service op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u dit programma onmiddellijk verwijderen.

Naast het openen van malafide pagina's, kan Proxy2Service in staat zijn van het verzamelen van informatie, het aanbrengen van wijzigingen in het besturingssysteem, het genereren van advertenties, het wijzigen van de instellingen van een webbrowser, en nog veel meer.

Overzicht bedreiging:
Naam Proxy2Service kwaadaardig programma
Type bedreiging Malware
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:Adware-gen [Adw]), AVG (Win32:Adware-gen [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van Win32/TrojanDropper.Agent.SLC), Kaspersky (Trojan.Win32.Ekstak.amhai), Microsoft (Trojan:Script/Phonzy.C!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Proxy2Service) Avast (FileRepMalware), Combo Cleaner (Gen:Variant.Lazy.174475), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Packed.VMProtect.ACR), MaxSecure (Trojan.Malware.300983.susgen), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Malafide procesnaam client.exe
Symptomen Een browser opent willekeurig verschillende websites. Proxy2Service verschijnt in de lijst van geïnstalleerde programma's.
Verspreidingsmethodes Misleidende installers geupload naar gekraakte software verspreidingpagina's.
Schade Identiteitsdiefstal, geldverlies, trage computerprestaties, of andere problemen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over Proxy2Service

De installatiemap van Proxy2Service (in de map Program Files) bevat de bestanden "client.exe", "p2pminimal.log", "unins000.dat" en "unins000.exe". Dit programma draait in de Taakbeheer als de "client.exe". Proxy2Service kan ook gevonden worden in de lijst van geïnstalleerde programma's.

Hoe heeft Proxy2Service mijn computer geïnfiltreerd?

Proxy2Service wordt verspreid via verschillende gekraakte/gepirateerde software verspreidingswebsites. Het installeert via bedrieglijke installatieprogramma's gedownload van die pagina's. Proxy2Service kan ook worden verspreid via andere onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van bestanden/programma's, bijvoorbeeld, P2P-netwerken, torrent sites, downloaders van derden, gratis file hosting pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Download geen software of bestanden van twijfelachtige bronnen. Gebruik altijd officiële pagina's om ze te downloaden. Klik niet op advertenties of meldingen die worden weergegeven door louche websites en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven. Bestudeer downloaders en installateurs voordat u software downloadt en installeert. Zorg ervoor dat er geen ongewenste apps worden geselecteerd.

Merk op dat e-mails die van onbekende adressen worden verzonden en koppelingen of bijlagen bevatten, kunnen worden gebruikt om malware af te leveren, vooral wanneer dergelijke e-mails niet relevant zijn. Houd het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's up-to-date. Gebruik de hulpmiddelen en functies van de officiële ontwikkelaars om alle software bij te werken.

Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Kwaadaardig installatieprogramma dat Proxy2Service verspreidt:

proxy2service malware verspreidend installatieprogramma

Proxy2Service draait in het Taakbeheer als "client.exe":

proxy2service malware draait in taakbeheer als client.exe

Proxy2Service op de lijst van geïnstalleerde programma's:

proxy2service malware op de lijst van geïnstalleerde programma's

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns applicatie weergave

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers

Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 10 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden": 

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw Autoruns toepassing resultaten

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Proxy2Service malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, Proxy2Service kan worden verwijderd zonder te formatteren. Het kan worden bereikt door het te verwijderen uit het besturingssysteem via het paneel "Programma's en onderdelen" in Windows. Als deze methode niet werkt, raden we aan om het te verwijderen door de bovenstaande stappen te volgen.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

De meest voorkomende problemen veroorzaakt door malware zijn gegevensversleuteling, identiteitsdiefstal, geldverlies, bijkomende computerinfecties en (of) gekaapte online accounts.

Wat is het doel van Proxy2Service malware?

Het is bekend dat deze malware de browser kan dwingen om verschillende pagina's te openen. Hoewel, kan het extra mogelijkheden hebben (het kan advertenties tonen, een web browser kapen, informatie verzamelen, of andere activiteiten uitvoeren).

Hoe heeft deze malware mijn computer geïnfiltreerd?

Proxy2Service installeert via misleidende installatieprogramma's die zijn gedownload van gekraakte/gestirateerde software verspreidingswebpagina's.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen malware?

Ja, Combo Cleaner verwijdert malware van uw computer. Het kan bijna alle bekende malware detecteren. Als uw computer is geïnfecteerd met high-end malware, gebruik dan de volledige scan optie voor de verwijdering. Dit soort malware verbergt zich meestal diep in het systeem (het is niet voldoende om een snelle scan uit te voeren om het te detecteren).

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Proxy2Service kwaadaardig programma QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Proxy2Service kwaadaardig programma op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.