FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SVCReady malware te verwijderen

Ook bekend als: SVCReady loader
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is SVCReady?

SVCReady is de naam van een malware loader die informatie kan verzamelen over het geïnfecteerde systeem en kan communiceren met een command en control (C2) server. We hebben deze loader ontdekt tijdens het onderzoeken van een e-mail met een kwaadaardig MS Word-document.

Een van de bekende payloads die met de SVCReady loader worden afgeleverd is een informatie stealer genaamd RedLine Stealer.

SVCReady malware

Meer over SVCReady

SVCReady verzamelt informatie over het geïnfecteerde systeem, zoals gebruikersnaam, computernaam, tijdzone, computerfabrikant, BIOS en firmware. Ook verzamelt het lijsten van lopende processen en geïnstalleerde software. SVCReady stuurt de verzamelde gegevens naar de C2-server. Bovendien probeert SVCReady zijn greep op het systeem te behouden door een geplande taak aan te maken.

SVCReady kan bestanden downloaden en uitvoeren, schermafbeeldingen maken, shellcommando's uitvoeren, controleren of het in een VM-omgeving (in een virtuele machine) draait, en het aantal aangesloten USB-apparaten opvragen. Zoals we in de inleiding hebben vermeld, is een van de bekende payloads die met SVCReady worden verspreid RedLine Stealer.

RedLine Stealer verzamelt logins, wachtwoorden, autofill-gegevens, cookies en creditcardgegevens van alle Gecko-gebaseerde en Chromium-gebaseerde webbrowsers. Het richt zich ook op bepaalde cryptocurrency wallets, VPN en FPT clients, en verschillende instant messaging clients. Bovendien verzamelt het IP-adressen, gebruikersnamen, toetsenbordindelingen, UAC-instellingen en andere systeeminformatie.

Overzicht bedreiging:
Naam SVCReady loader
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen (Malicious MS Word document) Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.50287306), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan.Win32.Zenpak.bnqm), Microsoft (Trojan:Win32/Mamson.A!ac), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (SVCReady) Avast (Win32:Malware-gen), Combo Cleaner (Gen:Variant.Lazy.181933), Emsisoft (Gen:Variant.Lazy.181933 (B)), Kaspersky (Trojan.Win32.Zenpak.boei), Microsoft (Trojan:Win32/Tiggre!rfn), volledige lijst (VirusTotal)
Payload RedLine Stealer en mogelijk andere malware
Symptomen Trojaans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

SVCReady in het algemeen

Cybercriminelen gebruiken SVCReady om andere malware te verspreiden (een van de bekende payloads is RedLine Stealer). Het kan worden gebruikt om computers te infecteren met cryptocurrency miners, ransomware en andere soorten malware. Het is belangrijk te vermelden dat SVCReady in actieve ontwikkeling is - het kan extra mogelijkheden hebben en meer verfijnde omzeilingstechnieken gebruiken.

Meer voorbeelden van malware loaders zijn GootLoader, BATLOADER, en DarkLoader.

Hoe heeft SVCReady mijn computer geïnfiltreerd?

Bedreigers verspreiden SVCReady via e-mail. Ze sturen e-mails met een kwaadaardige bijlage, een Microsoft Word-document. Dat document infecteert een computer met SVCReady nadat opdrachten voor macro's zijn ingeschakeld (inhoud inschakelen). Het voert een kwaadaardige code uit die is opgeslagen in de eigenschappen van dat document om de SVCReady malware loader te droppen en uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Download geen bestanden of software van twijfelachtige bronnen (bijvoorbeeld schaduwpagina's, torrentsites, P2P-netwerken of downloaders van derden). Gebruik officiële pagina's om software te downloaden. Houd het besturingssysteem en andere geïnstalleerde software up to date. Update en activeer het met tools van officiële ontwikkelaars.

Download nooit gekraakte software of cracking tools of open nooit attachments en links die in verdachte (irrelevante) emails van onbekende adressen worden aangeboden. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Schadelijk MS Word document gebruikt om SVCReady te verspreiden:

Kwaadaardig document dat SVCReady-malware verspreidt

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns applicatie weergave

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw Autoruns toepassing resultaten

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met SVCReady malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

U kunt deze malware verwijderen zonder het opslagapparaat te formatteren. Het kan gedaan worden door onze instructies te volgen (controleer de verwijderingshandleiding hierboven).

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

In de meeste gevallen zijn de grootste problemen die door malware worden veroorzaakt gegevensverlies, financieel verlies, identiteitsdiefstal, slechte computerprestaties en (of) bijkomende computerinfecties.

Wat is het doel van SVCReady malware?

Deze malware verzamelt informatie over het geïnfecteerde systeem en downloadt en voert bestanden uit om computers te infecteren met aanvullende malware. We hebben vernomen dat één payload geleverd door SVCReady RedLine Stealer is.

Hoe heeft SVCReady mijn computer geïnfiltreerd?

Het infecteerde een computer via een kwaadaardig MS Word-document dat werd gedownload van een e-mail die door cybercriminelen werd verstuurd. Dat document laat de SVCReady malware vallen na het inschakelen van macro-opdrachten.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen malware?

Ja, Combo Cleaner detecteert en verwijdert malware. Als uw computer is geïnfecteerd met hoogwaardige malware, voert u een volledige systeemscan uit. Anders zal malware die zich diep in het systeem verbergt, onopgemerkt blijven.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SVCReady loader QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SVCReady loader op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.