FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door de valse "Twitter Crypto Giveaway"

Ook bekend als: Twitter Crypto Giveaway scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "Twitter Crypto Giveaway"?

Na het inspecteren van de "Twitter Crypto Giveaway" hebben we vastgesteld dat het een scam is. Vergelijkbaar met talloze nep cryptocurrency giveaways, belooft deze zwendel om het bedrag van Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) dat gebruikers naar het overmaken te verdubbelen.

De regeling wordt gepresenteerd als een giveaway gemaakt door Elon Musk - een zakenman en investeerder in het sociale netwerkplatform Twitter. De oplichters hebben de twee waarschijnlijk samengevoegd vanwege de voorgestelde overname van Twitter door Elon Musk in 2022. Het moet worden benadrukt dat noch Elon Musk, noch Twitter, Inc. geassocieerd zijn met deze scam.

Twitter Crypto Giveaway scam

"Twitter Crypto Giveaway" scam overzicht

De scam wordt voorgesteld als een giveaway dat wordt gehouden om de massale adoptie van cryptocurrencies te versnellen. Naar verluidt zullen 5.000 BTC en 50.000 ETH worden weggegeven aan de deelnemers. Gebruikers worden gevraagd om van 0,1 tot 200 BTC of 1 tot 1.000 ETH over te maken - om deel te nemen aan deze giveaway. De zwendel belooft dat het bedrag zal worden verdubbeld en onmiddellijk naar de deelnemer zal worden teruggestuurd.

Zoals vermeld in de inleiding, is deze giveaway nep. Daarom zullen de slachtoffers het verhoogde bedrag niet ontvangen en in plaats daarvan alles verliezen wat ze hebben overgemaakt. Bovendien, aangezien cryptocurrencies zo goed als onvindbaar zijn, zullen slachtoffers niet in staat zijn om de overgemaakte fondsen terug te krijgen.

Overzicht bedreiging:
Naam Twitter Crypto Giveaway scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Voor de cryptocurrency gebruikers over te dragen aan de giveaway- het dubbele van het bedrag zal worden teruggegeven.
Vermomming Cryptocurrency giveaway door Elon Musk en Twitter, Inc.
Cybercriminelen cryptowallet adres 14nDGZLhBnfNBwJ9pckccDfdK9Ltopgc38 (Bitcoin), 0x8b0725961c3986E4605610137C56A6648e93185E (Ethereum)
Gerelateerde domeinen twitter-elon[.]net
Detectienamen (twitter-elon[.]net) Combo Cleaner (Malware), CRDF (Malicious), CyRadar (Malicious), ESET (Phishing), Fortinet (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (twitter-elon[.]net) 94.26.249.141
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cryptocurrency-centric scam voorbeelden

We hebben talloze oplichting met cryptocurrency-thema's geanalyseerd; "PancakeSwap Giveaway", "Tesla Giveaway", en "1INCH Giveaway" zijn slechts enkele voorbeelden van die vergelijkbaar zijn met "Twitter Crypto Giveaway".

Het is relevant te vermelden dat het Internet volzit met dubieuze, bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Oplichters gebruiken een verschillende vermommingen en gebruiken verschillende modellen om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken. Daarom adviseren wij u om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Scam websites worden zelden opzettelijk bezocht. Gebruikers kunnen naar ze worden omgeleid zodra ze een pagina openen die gebruikmaakt van malafide advertentienetwerken of wanneer ze ermee interageren (bv. klikken op knoppen, links, advertenties, enz.).

Opdringerige advertenties en spamberichten in de browser bevorderen ook online oplichting. Het verkeerd intypen van een URL kan ook resulteren in een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke webpagina. Bovendien kan adware advertenties weergeven die oplichterij onderschrijven of pagina's met bedrieglijke inhoud geforceerd openen.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Online zwendel wordt voornamelijk bekrachtigd via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, spamberichten in de browser of geïnstalleerde adware.

Daarom raden wij u aan voorzichtig te zijn met het intypen van website-adressen (URL's). Bovendien raden wij u af om sites te gebruiken die illegale programma's/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.) - aangezien deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken.

Om te voorkomen dat u misleidende browsermeldingen ontvangt, mag u niet toestaan dat verdachte webpagina's deze meldingen afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan de levering van meldingen (d.w.z. klik op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Gebruik bovendien altijd officiële/geverifieerde downloadbronnen en wees voorzichtig bij het installeren (gebruik bijvoorbeeld de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde", etc.) - om te voorkomen dat schadelijke software in het systeem terechtkomt. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Twitter Crypto Giveaway" scam:

Giveaway Rules Bonus FAQ Transactions
To Join


Hurry up and take part in the giveaway of 5,000 BTC & 50,000 ETH


During this unique event we will give you a chance to win 5,000 BTC or 50,000 ETH, have a look at the rules and don't miss on your chance!


More info Participate in the giveaway


Marketplace
Price Predictions
Live Event
5,000 BTC
50,000 ETH
Giveaway


Bitcoin & Ethereum

 

Event 2022coin
Bitcoin (BTC) 5,000 BTC
Ethereum (ETH) 5,000 ETH


About
We believe that Twitter and Bitcoin & Ethereum coin will make the world more fair. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, We decided to run 5,000 BTC & 50,000 ETH giveaway.


Rules
To participate you just need to send from (0.1 BTC or 1 ETH) to (200 BTC or 500 ETH) to the contribution address and we will immediately send you back (0.2 BTC or 2 ETH) to (400 BTC or 1,000 ETH) (x2) to the address you sent it from.


Bonus


For Example Bitcoin


If you send 0.1+ BTC , you will get 0.2+ BTC  back.
If you send 0.5+ BTC, you will get 1+ BTC back.
If you send 1+ BTC, you will get 2+ BTC back.
If you send 5+ BTC, you will get 10+ BTC  back.
If you send 50+ BTC , you will get 100+ BTC back.
If you send 200+ BTC, you will get 400+ BTC back.


For Example Ethereum


If you send 1+ ETH, you will get 2+ ETH back.
If you send 5+ ETH, you will get 10+ ETH back.
If you send 10+ ETH, you will get 20+ ETH back.
If you send 50+ ETH, you will get 100+ ETH back.
If you send 200+ ETH, you will get 400+ ETH back.
If you send 500+ ETH, you will get 1,000+ ETH back.
You can only participate once.


3,372.6 BTC already sent to participants!


Hurry up and take part in the giveaway!
Use this QR code to participate


3,372.6 BTC 5,000 BTC
You can send BTC to the following address:
14nDGZLhBnfNBwJ9pckccDfdK9Ltopgc38


Waiting for payment


36,577 ETH already sent to participants!


Hurry up and take part in the giveaway!
Use this QR code to participate


36,577 ETH 50,000 ETH


You can send ETH to the following address:
0x8b0725961c3986E4605610137C56A6648e93185E


Waiting for payment


FAQ
What do I have to do to participate in the giveaway?
How long will it take me to get my bonus?
Who is the sponsor of this giveaway?
How many times can I participate in the giveaway?
How do I get my bonus?


Transactions for Addresses
14nDGZLhBnfNBwJ9pckccDfdK9Ltopgc38 & 0x8b0725961c3986E4605610137C56A6648e93185E

Weergave van de "Twitter Crypto Giveaway" scam (GIF):

Weergave van de Twitter Crypto Giveaway scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een online scam?

Online scams zijn misleidende berichten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties, bijv. het overmaken van geld/cryptocurrency, het bellen van valse ondersteuningslijnen, het downloaden/installeren en/of kopen van software, het vrijgeven van privé-informatie, enzovoort.

Wat is het doel van online oplichting?

Online scams zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor de cybercriminelen. Oplichters kunnen bijvoorbeeld geld verdienen door misleiding, het promoten van software, het misbruiken of verkopen van privégegevens, het verspreiden van malware, enz.

Waarom kom ik online scams tegen?

Online oplichting wordt gepromoot op verschillende malafide websites. De meeste gebruikers komen op dergelijke sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen of adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en malafide, bedrieglijke en kwaadaardige websites detecteren. Daarom wordt u onmiddellijk gewaarschuwd, en Combo Cleaner zal alle verdere toegang tot dergelijke sites beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Twitter Crypto Giveaway scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Twitter Crypto Giveaway scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.