FacebookTwitterLinkedIn

Hoe UnlimitedPixel adware te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van UnlimitedPixel
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is UnlimitedPixel?

Ons team heeft de UnlimitedPixel toepassing ontdekt tijdens het inspecteren van verschillende kwaadaardige websites. Na het downloaden en installeren van deze app, hebben we geleerd dat het vervelende/opdringerige advertenties toont. Om deze reden hebben we UnlimitedPixel geclassificeerd als een advertentie-ondersteunde toepassing.

UnlimitedPixel adware

UnlimitedPixel adware in detail

Het klikken op de advertenties weergegeven door UnlimitedPixel kan leiden tot mogelijk schadelijke websites. Bijvoorbeeld, verschillende phishing pagina's, websites die aanmoedigen om louche applicaties te downloaden, technische ondersteuning (en andere) oplichting, etc. In sommige gevallen kunnen deze advertenties ongewenste software downloaden en zelfs installeren.

Het is ook belangrijk om te weten dat adware-type apps zoals UnlimitedPixel kunnen worden ontworpen om informatie over gebruikers te verzamelen. Ze kunnen niet alleen browsing-gerelateerde informatie verzamelen, maar ook persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, creditcard gegevens, en meer. We ontdekten dat UnlimitedPixel toegang heeft tot dergelijke informatie (en de browsegeschiedenis kan lezen).

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van UnlimitedPixel
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (Other:Malware-gen [Trj]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.26635), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.G), McAfee (RDN/Generic.osx), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Het doel van adware is om advertenties weer te geven. Wanneer adware gedownload wordt van een twijfelachtige bron, toont het voornamelijk onbetrouwbare advertenties. Bovendien kan adware ontworpen zijn om webbrowsers te kapen - het kan de instellingen van een webbrowser wijzigen om een valse zoekmachine te promoten.

Meer adware voorbeelden zijn ShoreCreative, DesignPaper, en DevelopEfficient.

Hoe heeft UnlimitedPixel zich op mijn computer geïnstalleerd?

Apps zoals UnlimitedPixel worden vaak verspreid door ze te bundelen met andere software en via pagina's die zijn ontworpen om valse meldingen/berichten te tonen (ontworpen om bedrieglijke inhoud weer te geven). Downloaders en installers die adware bevatten hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige", of andere instellingen (of aangevinkte selectievakjes).

Adware wordt geïnstalleerd na het voltooien van installaties zonder de hierboven vermelde instellingen te wijzigen. In sommige gevallen installeert adware zich na het klikken op louche advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Gebruik legitieme bronnen (officiële pagina's en platforms) om applicaties en bestanden te downloaden. Het is niet veilig om twijfelachtige pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, enz. te gebruiken. Deselecteer extra meegeleverde applicaties voordat u software downloadt en installeert. Klik niet op advertenties of meldingen die worden weergegeven op/door dubieuze webpagina's.

Als uw computer al geïnfecteerd is met UnlimitedPixel, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Een pop-up die verschijnt na de installatie van UnlimitedPixel adware:

unlimitedpixel adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

UnlimitedPixel geïnstalleerd op Safari:

unlimitedpixel adware geïnstalleerd op safari

UnlimitedPixel's Inhoud map:

unlimitedpixel adware inhoud map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe UnlimitedPixel adware te verwijderen met Combo Cleaner:

UnlimitedPixel adware verwijderen:

Verwijder UnlimitedPixel-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van unlimitedpixel gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van UnlimitedPixel verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van unlimitedpixel gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van unlimitedpixel gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van unlimitedpixel gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Adware kan een computer vertragen, de internet-browse-ervaring verminderen (de advertenties kunnen de inhoud van bezochte pagina's verbergen), en zelfs de privacy schenden (door informatie te verzamelen).

Wat doet adware?

Software van dit type vertoont opdringerige advertenties (b.v. banners, coupons, pop-ups).

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

In de meeste gevallen nemen ze deel aan verschillende affiliate programma's om geld te verdienen aan adware. Ze promoten producten, websites, diensten, enz.

Zal Combo Cleaner adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner verwijdert adware van uw computer. Het zal adware verwijderen zonder bestanddsresten (behorende bij adware) achter te laten in het systeem. Handmatige verwijdering werkt niet altijd als u adware volledig wilt verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van UnlimitedPixel QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van UnlimitedPixel op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.