FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door sites die beweren dat Microsoft de computer heeft geblokkeerd

Ook bekend als: Microsoft Has Blocked The Computer scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "Microsoft Has Blocked The Computer"?

Vergelijkbaar met "Microsoft Security Alert", "Suspicious Connection", "Firewall Breach Detected", en vele anderen, "Microsoft Has Blocked The Computer" is een valse foutmelding weergegeven door een misleidende website.

Onderzoek toont aan dat gebruikers vaak worden omgeleid naar deze website door verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUPs) die vaak systemen infiltreren zonder toestemming. Naast het veroorzaken van omleidingen, misbruiken PUP's systeembronnen, verzamelen ze informatie en leveren ze kwaadaardige advertenties (pop-ups, coupons, banners, enz.).

Microsoft Has Blocked The Computer adware

"Microsoft Has Blocked The Computer" scam overzicht

De foutmelding "Microsoft Has Blocked The Computer" stelt dat Windows Firewall verdachte activiteiten heeft gedetecteerd en dat het systeem om die reden zogenaamd is geblokkeerd. Om verdere problemen te voorkomen, moeten gebruikers onmiddellijk contact opnemen met "Microsoft Technicians" via een opgegeven telefoonnummer ("1-800-745-9386").

Zij zullen dan zogenaamd hulp krijgen bij het oplossen van deze problemen. In feite is de fout "Microsoft Has Blocked The Computer" nep - een zwendel die niets met Microsoft te maken heeft. Cybercriminelen beweren gecertificeerde technici te zijn en bieden tegen een bepaalde vergoeding hulp aan (die niet nodig is).

Bovendien eisen deze mensen vaak op afstand toegang tot de computers van gebruikers om malware te installeren en/of systeeminstellingen te wijzigen. Vervolgens beweren ze bijkomende problemen te "detecteren" en bieden ze verdere hulp aan tegen een extra vergoeding. Daarom raden wij u sterk aan om "Microsoft Has Blocked The Computer" te negeren en nooit te proberen het genoemde telefoonnummer te bellen.

Deze fout kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten of het systeem opnieuw op te starten. Sommige PUPs en kwaadaardige websites draaien ongewenste processen (bijvoorbeeld het minen van cryptocurrency) op de achtergrond, zonder toestemming van de gebruiker. Dit misbruik van systeembronnen kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van de algemene computerprestaties. Een ander nadeel is het bijhouden van informatie.

De meeste PUPs registreren verschillende systeeminformatie van gebruikers, waaronder meestal persoonlijke gegevens. De gegevens worden later verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

De aanwezigheid van apps die informatie volgen kan dus leiden tot ernstige privacyproblemen. PUPs zijn ook ontworpen om 'malvertising'-advertenties te leveren die de onderliggende website-inhoud verbergen (en zo de surfervaring verminderen) en naar kwaadaardige websites leiden en, in sommige gevallen, zelfs scripts uitvoeren die malware downloaden/installeren.

Als u erop klikt, riskeert u dus verdere computerinfecties. Wij raden u sterk aan om alle mogelijk ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Microsoft Has Blocked The Computer scam website
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse flash player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, heeft "Microsoft Has Blocked The Computer" veel overeenkomsten met tientallen andere fouten. Allemaal beweren ze dat het systeem geïnfecteerd is, bestanden mist of op andere soortgelijke manieren beschadigd is, maar deze valse beweringen zijn slechts pogingen om nietsvermoedende gebruikers te verleiden om te bellen en te betalen voor technische ondersteuning die niet nodig is.

Mogelijk ongewenste programma's hebben ook veel overeenkomsten. De meeste bieden "nuttige functies" aan (bv. systeemoptimalisatie, anti-virus, bestandsformaatconversie, enz.), maar deze programma's leveren meestal geen echte waarde voor gewone gebruikers. PUPs zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars.

In plaats van de beloofde functies te bieden, veroorzaken ze ongewenste omleidingen, misbruiken ze systeembronnen, verzamelen ze informatie en leveren ze advertenties, waardoor ze een bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid bij het surfen op internet.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen hebben mogelijk ongewenste programma's officiële download websites, maar de meeste worden verspreid met behulp van de eerder genoemde advertenties, samen met een misleidende marketing methode genaamd "bundelen" - stealth installatie van programma's van derden samen met reguliere (meestal gratis) software.

Door gebrek aan kennis en onzorgvuldig gedrag infiltreren PUP's vaak systemen zonder toestemming. Ontwikkelaars maken de installatie van PUP's niet goed bekend - ze verbergen deze informatie binnen verschillende secties (bijv. de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen) van de download/installatieprocessen.

Bovendien klikken veel gebruikers op verschillende advertenties en versnellen ze de download-/installatieprocessen. Hierdoor stellen ze hun systemen bloot aan het risico van verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen vermijden?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Om systeeminfiltratie door PUPs te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden/installeren van software en het surfen op het internet in het algemeen. Download uw software alleen van officiële bronnen en bij voorkeur via een directe downloadlink (download-/installatiehulpmiddelen van derden bevatten vaak schadelijke apps).

Analyseer bovendien elke stap van het download-/installatieproces om alle extra meegeleverde programma's uit te schakelen. Bedenk dat kwaadaardige advertenties legitiem lijken, maar toch herkenbaar zijn, omdat ze vaak leiden naar onderzoek, gokken, adult dating en andere dubieuze websites. Als u dergelijke advertenties tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browser plug-ins.

Tekst gepresenteerd in de pop-up:

Firewall detecting 'suspicious' incoming network connections, we recommend that you click on "Back to Safety"

Screenshot van kwaadaardige website met "Microsoft Has Blocked The Computer" foutmelding:

Website weergegeven Microsoft Has Blocked The Computer scam

Tekst gepresenteerd binnenin deze website:

WARNING
Microsoft Has Blocked The Computer Due To Security Reason
Screen Error 0x0075000xe8 - Do Not Restart
Call Microsoft Technician Toll Free At 1-800-745-9386
Please ensure you do not restart your computer it may lead to Permanent Damage to the System or data loss
Microsoft Windows has detected that your computer is infected with virus and spyware
Please Call +1-800-745-9386 for Support or Visit Support.Microsoft.com
If Not Fixed Computer Will Be Permanently Disabled
This may happen due to obsolete network protections. Security or Firewall may be disabled
Suspicious activity is detected on your IP address. Your account will be suspended if not fixed immediately.
Call Microsoft Technician At 1-800-745-9386
It's strongly advised that you call the number above and get your computer inspected.

Weergave van de "Microsoft Has Blocked The Computer" pop-up (GIF):

Microsoft Has Blocked The Computer scam gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn in feite misleidende berichten die zijn ontworpen om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen er bijvoorbeeld toe worden aangezet valse hulplijnen te bellen, scammers op afstand toegang tot hun computer te geven, geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, software te downloaden/installeren en/of aan te schaffen, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Scams zijn ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, promotie van software, verspreiding van malware, enzovoort.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op bedrieglijke websites, die zelden opzettelijk worden bezocht. Gebruikers komen er meestal op terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een zwendelpagina niet afsluiten, hoe sluit ik die?

Als u een zwendelpagina niet kunt sluiten, gebruik dan het Windows Taakbeheer om het proces te beëindigen. Herstel echter niet de vorige browsersessie wanneer u de browser opnieuw opent - want dan wordt de bedrieglijke site opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen toegang heeft gegeven tot uw apparaat, is de eerste stap om het los te koppelen van het internet. Ten tweede, verwijdert u de software voor toegang op afstand (bijv. TeamViewer, AnyDesk, enz.) die de oplichters hebben gebruikt, omdat ze misschien uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw toegang te krijgen. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit, en als er bedreigingen worden gedetecteerd, gebruik dan een antivirusprogramma om deze onmiddellijk te verwijderen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk getroffen accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. Als de gegevens die u hebt verstrekt echter van andere persoonlijke aard waren (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en scam en kwaadaardige websites detecteren. Bovendien kan het alle toegang tot dergelijke sites blokkeren. Combo Cleaner kan ook de meeste bekende malware-infecties opsporen en verwijderen. Benadrukt moet worden dat het uitvoeren van een complete systeemscan van het grootste belang is - omdat geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Microsoft Has Blocked The Computer scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Microsoft Has Blocked The Computer scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.