FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de "Malware detected! iPhone need to be repaired" scam niet

Ook bekend als: Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is de "Malware detected! iPhone need to be repaired" scam?

"Malware detected! iPhone need to be repaired" is een oplichting gericht op iPhone-gebruikers via bedrieglijke websites. Het doel is gebruikers te verleiden tot het installeren van onbetrouwbare software door valse beweringen te doen over de infectie van hun toestellen.

Dit soort oplichtingspraktijken maken meestal gebruik van verschillende mogelijk ongewenste programma's en sommige kunnen zelfs malware verspreiden. Gebruikers gaan zelden opzettelijk naar scamsites; de meeste komen er terecht via verkeerd getypte URL's of omleidingen die worden veroorzaakt door malafide webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Malware detected! iPhone need to be repaired scam

"Malware detected! iPhone need to be repaired" scam in detail

Deze oplichting beweert dat de iPhones van gebruikers zijn geïnfecteerd en ernstige schade kunnen oplopen tenzij een "beschermingshulpmiddel" wordt geïnstalleerd. De regeling beschrijft in detail de bedreigingen die de valse infectie inhoudt en geeft een lijst van herstelstappen. Benadrukt moet worden dat alle beweringen van de "Malware detected! iPhone need to be repaired" scam vals zijn, en het vertrouwen erop kan resulteren in ernstige problemen.

Mogelijk ongewenste toepassingen in het algemeen

Online oplichtingspraktijken bevelen nep-antivirussen en diverse andere mogelijk ongewenste programma's aan. Ongewenste apps kunnen schadelijke eigenschappen hebben, zoals het geforceerd openen van onbetrouwbare en schadelijke websites, het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes (adware), het wijzigen van browsers (browser hijackers), en het verzamelen van gevoelige gegevens. Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het van cruciaal belang om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus
Valse claim Zwendel beweert dat iPhones van gebruikers besmet zijn met malware
Gerelateerde domeinen alert-cupertino.web[.]app
Detectienamen (alert-cupertino.web[.]app) Emsisoft (Phishing), ECertego (Suspicious), volledige lijst (VirusTotal)
Gepromote ongewenste toepassing Diverse dubieuze apps
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Online scams in het algemeen

"MALWARE DETECTED Action Required", "Hackers hijacked your calendar, infected your battery", en "Device Infected After Visiting An Adult Website" zijn enkele voorbeelden van oplichterij die lijkt op "Malware detected! iPhone need to be repaired".

Het internet staat bol van misleidende, bedrieglijke en schadelijke inhoud. Bovendien gebruiken ze een grote verscheidenheid aan oplichtingsmodellen om winst te maken ten koste van de gebruiker. Het is sterk aan te raden voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe hebben potentieel ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de "bundeling" techniek - het verpakken van programma's met ongewenste/malijke toevoegingen. Vandaar dat overhaaste downloads/installaties (bv. gebruikte vooraf ingestelde opties, enz.) het risico verhogen dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotie/download pagina's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aangeraden om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van extra apps, tools, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

In het geval van ontmoetingen met dergelijke advertenties en/of omleidingen, moet het systeem worden geïnspecteerd en alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins die gedetecteerd worden, moeten onmiddellijk worden verwijderd van het systeem. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen. Tekst gepresenteerd in de "Malware detected! iPhone need to be repaired" scam:

Pop-up:

 

SYSTEM NOTIFICATION
Malware detected! iPhone need to be repaired.


[OK]

 

-----------------

Background page:

 

Apple Security
Sep 6, 2021

 

42 Viruses have been detected on your iPhone. Hackers hijacked your calendar and try to steal your iCloud Photos.

 

You need to resolve the problem as soon as possible or your device may be damaged and your personal data will be exposed to hackers.

 

Please follow next steps to clean your device:

 

Step 1: Tap the button below to install the protection tool from AppStore.

 

Step 2: Open the application and run the cleaning procedure to remove the malware and repair your phone remotely.

 

[Install]

 

Detected by Apple inc.

Weergave van de achtergrondpagina van de "Malware detected! iPhone need to be repaired" zwendel:

Malware detected! iPhone need to be repaired scam achtergrond pagina

Volg deze stappen om pop-upblokkering, waarschuwingen voor frauduleuze websites in te schakelen en surfgegevens van het web te verwijderen op mobiele Apple-apparaten:

Ga eerst naar "Instellingen" en scroll dan naar beneden om "Safari" te vinden en aan te raken.

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 1

Controleer of de opties "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 3

Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de malware gedetecteerd! iphone moet gerepareerd worden pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan malware gedetecteerd! iphone moet gerepareerd worden pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan malware gedetecteerd! iphone moet gerepareerd worden pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan malware gedetecteerd! iphone moet gerepareerd worden pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Malware gedetecteerd! iPhone moet gerepareerd worden pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.