FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Safety Shield malware verwijderen

Ook bekend als: Safety Shield virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Safety Shield?

Safety Shield is een kwaadaardige toepassing ontworpen om verschillende websites te openen. We ontdekten deze malware na het downloaden van een installatieprogramma van een valse website die zogenaamd cracks voor verschillende software aanbiedt. Het installatieprogramma dat Safety Shield verspreidt kan ook andere ongewenste software bevatten.

Safety Shield malware running in the Task Manager

Safety Shield in detail

Safety Shield dwingt een web browser om verschillende websites te openen. Er is een grote kans dat Safety Shield kwaadaardige pagina's, verschillende oplichterijen, websites die gebruikt worden om adware, browser hijackers en andere ongewenste apps te verspreiden kan openen. Geopende pagina's kunnen ook misleidende advertenties weergeven of ontworpen zijn om gevoelige informatie te extraheren.

Safety Shield kan extra mogelijkheden hebben (het kan bijvoorbeeld zijn ontworpen om informatie te verzamelen, advertenties weer te geven, enzovoort). Het is vermeldenswaard dat Safety Shield geen grafische gebruikersinterface heeft (er kan geen interactie mee plaatsvinden). Het draait op de achtergrond van het systeem en kan worden gevonden in Taakbeheer onder de naam "safety_shield_uz5d6pmg58fqxqz" (de naam van het proces kan variëren).

Overzicht bedreiging:
Naam Safety Shield virus
Type bedreiging Harmful software
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Jaik.49613), ESET-NOD32 (Meerdere detecties), Kaspersky (UDS:Backdoor.Win32.Manuscrypt.gen), Microsoft (Trojan:Win32/AgentTesla!ml), volledige lijst van detecteis (VirusTotal)
Detectienamen (Application) Avast (Win32:AdwareX-gen [Adw]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.39630853), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/Adware.CsdiMonetize.L), Kaspersky (UDS:Trojan.Multi.GenericML.xnet), Microsoft (Trojan:Win32/Sehyioa.A!cl), volledige lijst van detecteis (VirusTotal)
Symptomen Een browser opent verschillende websites
Verspreidingsmethodes Misleidende websites die nepcracks van software hosten
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties, opende onbetrouwbare websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Safety Shield in het algemeen

Safety Shield is een kwaadaardige toepassing die gebruikers dwingt om verschillende webpagina's te bezoeken. Het wordt verspreid met behulp van misleidende websites (nep-installers). Installers die worden gebruikt om Safety Shield te verspreiden kunnen andere ongewenste apps bevatten. Hoe dan ook, het is zeer aan te raden om Safety Shield zo snel mogelijk van de getroffen computers te verwijderen.

Hoe heeft Safety Shield zich op mijn computer geïnstalleerd?

Safety Shield wordt verspreid via websites die aanbieden om software cracks te downloaden. Het installeert zich via een "Crack Installer". Andere misleidende installers kunnen ook worden gebruikt om Safety Shield te verspreiden. Het is vermeldenswaard dat dit soort software wordt verspreid via louche advertenties, diverse P2P-netwerken, andere bedrieglijke pagina's, downloaders van derden, enz.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Download geen bestanden/software van verschillende gekraakte software download pagina's (of pagina's die software cracks hosten). Gebruik officiële pagina's en directe links als bronnen voor het downloaden van bestanden en programma's. Vertrouw ook geen advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven.

Controleer downloaders/installers op ongewenste apps voordat u software downloadt/ installeert. Meestal, wanneer software wordt gebundeld met ongewenste apps, heeft het "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen in zijn downloader/installer. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website gebruikt om gebruikers te verleiden tot het downloaden van het installatieprogramma voor Safety Shield:

safety shield malware nep crack website die kwaadaardige installer promoot

Nep installatieprogramma gebruikt om Safety Shield te verspreiden:

safety shield malware installer

Safety Shield's installatiemap:

safety shield malware installatiemap

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Safety Shield adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste add-ons voor de browser te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Safety Shield advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrom Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Safety Shield advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van safety shield virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Safety Shield advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Safety Shield advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van safety shield virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de safety shield virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23825-safety-shield-malware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Dat hangt af van het type malware. In de meeste gevallen veroorzaakt een computer die geïnfecteerd is met malware problemen zoals geldverlies, gegevensversleuteling, identiteitsdiefstal en andere problemen.

Wat is het doel van Safety Shield?

Het is bekend dat deze toepassing verschillende websites kan openen. Het kan echter extra functionaliteiten hebben (het kan functioneren als een browser hijacker, adware, of meer schadelijke software).

Hoe heeft Safety Shield mijn computer geïnfiltreerd?

Dit programma wordt verspreid via een vals installatieprogramma dat gepromoot wordt op een bedrieglijke pagina die aanbiedt om verschillende software cracks te downloaden. Het installeert zich na het voltooien van de installatiestappen in een vals installatieprogramma.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware detecteren en verwijderen. Computers die geïnfecteerd zijn met hoogwaardige malware moeten worden gescand met een volledige scanoptie. Anders zal antivirussoftware niet in staat zijn om malware te detecteren die zich diep in het besturingssysteem verbergt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Safety Shield virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Safety Shield virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.