FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals Someone matched with you on Tinder!

Ook bekend als: Someone matched with you on Tinder! scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Someone matched with you on Tinder!"?

Ons team heeft deze e-mail geanalyseerd en ontdekte dat het een valse e-mail notificatie van Tinder is die beweert dat iemand met jou heeft gematched. Het is vermeldenswaard dat Tinder daadwerkelijk dergelijke meldingen naar haar gebruikers stuurt. Echter, deze wordt verzonden door oplichters die proberen gebruikers te verleiden tot het openen van een bedrieglijke pagina.

Someone matched with you on Tinder! email scam

Meer over de "Someone matched with you on Tinder!" email scam

Deze nep Tinder e-mail melding biedt aan om uit te zoeken wie er met u matched en adviseert u om push meldingen aan te zetten. Het bevat de "FIND OUT WHO" hyperlink ontworpen om een website te openen die beweert dat het geen dating site is. Die site waarschuwt bezoekers dat ze een paar vragen moeten beantwoorden voordat ze een lijst en foto's te zien krijgen van vrouwen die bij hen in de buurt wonen en klaar zijn om seks te hebben.

Er is een grote kans dat oplichters deze e-mail gebruiken om ontvangers te verleiden gevoelige informatie te verstrekken. We hebben veel e-mail scams geanalyseerd en ontdekten dat de meeste worden gebruikt om creditcardgegevens, inloggegevens of andere informatie te ontfutselen. Ook gebruiken oplichters dergelijke e-mails om ontvangers te verleiden geld te sturen of zelfs malware te downloaden.

Overzicht bedreiging:
Naam Someone Matched With You On Tinder! Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Someone mathed with you on the Tinder application
Gerelateerd domein urflirtyjoy[.]com
Detectienamen (urflirtyjoy[.]com) alphaMountain.ai (Suspicious), Fortinet (Phishing), ESET (Suspicious), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.25.58
Vermomming Melding van Tinder
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam in het algemeen

Meer voorbeelden van e-mail scams zijn "Binance Email Scam", "Raiffeisen Bank Email Scam", "New Policy Notice Email Scam". Meestal zijn ze vermomd als officiële e-mails van legitieme entiteiten (bedrijven, banken, overheidsinstellingen, enz.). Zoals we in de vorige paragraaf hebben vermeld, kunnen emails worden gebruikt om malware te verspreiden.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

E-mails die worden gebruikt om malware af te leveren, bevatten kwaadaardige bijlagen/bestanden of koppelingen. In beide gevallen is het doel van dergelijke e-mails hetzelfde: ontvangers verleiden tot het downloaden en uitvoeren van malware. Cybercriminelen gebruiken kwaadaardige MS Office-, PDF- (of andere) documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden, archieven en andere bestanden om malware te verspreiden.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Klik niet op links of open geen bijlagen in verdachte e-mails (in irrelevante e-mails die van onbekende of verdachte adressen worden verzonden). Bestudeer e-mails voordat u de inhoud opent. Gebruik ook officiële websites en platforms als bron voor het downloaden van software (of bestanden).

Vertrouw geen bestanden en programma's die zijn gedownload van onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken, enz. Houd het besturingssysteem en de geïnstalleerde software up to date. Gebruik nooit hulpprogramma's van derden om het bij te werken of te activeren. Dit moet worden gedaan met hulpprogramma's/functies die worden geleverd door de officiële softwareontwikkelaars.

Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Someone matched with you on Tinder!" e-mail:

Subject: It's a Match!


Someone matched with you on Tinder!
FIND OUT WHO
Tip: Turn on push notifications
Turn on push notifications to see your new matches immediately.
    
Follow us         
Instagram         Twitter         Facebook
    
    This email was sent by Tinder.
8833 Sunset Blvd. West Hollywood 90069
©2022 Match Group, LLC. | Privacy Policy

Screenshot van de gepromote adult site:

someone matched with you on tinder email scam phishing site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Er is een grote kans dat oplichters u e-mailadres hebben verkregen na een datalek. Ze hebben deze e-mail naar alle adressen in hun database gestuurd, zelfs naar mensen die Tinder niet gebruiken. Simpel gezegd, deze e-mail is niet persoonlijk.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u inloggegevens voor u account hebt verstrekt (gebruikersnaam, e-mailadres, wachtwoord of andere gegevens), verander dan onmiddellijk alle wachtwoorden. In andere gevallen (als u creditcardgegevens, ID-kaartinformatie of andere dergelijke gegevens hebt verstrekt), neemt u contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat was bijgevoegd bij een e-mail die was gebruikt om malware af te leveren, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het bestand dat als bijlage bij een e-mail was gevoegd een Microsoft Office-document was en u dat hebt geopend maar geen macro-opdrachten hebt ingeschakeld, dan is uw computer niet geïnfecteerd. Als het echter een uitvoerbaar bestand was, is uw computer waarschijnlijk wel geïnfecteerd. Het hangt af van het type bestand dat werd geopend.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, een e-mail kan een computer niet infecteren (het openen van een e-mail is onschadelijk).

Zal Combo Cleaner malware-infecties verwijderen die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware detecteren en verwijderen. Het is belangrijk te weten dat high-end malware zich vaak diep in het besturingssysteem verbergt. Daarom moet een computer die is geïnfecteerd met dit soort malware worden gescand met een volledige scanoptie.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Someone matched with you on Tinder! scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Someone matched with you on Tinder! scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.