FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u phishingmails zoals de valse Binance-e-mail

Ook bekend als: Binance phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Binance email scam"?

Na analyse van deze e-mail scam, hebben we geconcludeerd dat het een phishing e-mail is die gebruikt wordt om gevoelige informatie te stelen. De oplichters die erachter zitten doen zich voor als het Binance team. Hun doel is om gebruikers te laten geloven dat ze 0,10 BNB tokens kunnen ontvangen voor het koppelen van hun wallet met een Binance account via de verstrekte website.

Binance email scam campaign

Meer over de "Binance email scam"

Oplichters achter deze e-mail beweren dat ontvangers 0,10 BNB tokens zullen ontvangen voor het koppelen van hun Binance-account met hun "Asset Wallet". Ze beweren ook dat er geen kosten zullen worden aangerekend voor transacties die met de gekoppelde wallets worden verricht. Hun doel is om ontvangers te verleiden tot het klikken op de "Retrieve Tokens and Link Account." hyperlink en het verstrekken van informatie op de geopende pagina.

De oplichters proberen nietsvermoedende ontvangers te verleiden tot het verstrekken van de inloggegevens van hun Binance-account (e-mailadres/telefoonnummer en wachtwoord). Als ze daarin slagen, kunnen ze de gestolen rekeningen leeghalen (cryptocurrency overmaken naar hun wallets).

Overzicht bedreiging:
Naam Binance Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Ontvangers kunnen 0,10 van BNC tokens ontvangen
Gerelateerd domein binancetokens[.]net
Detectienamen (binancetokens[.]net) Trustwave (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (binancetokens[.]net) 2.56.59.184
Vermomming E-mail van het Binance team
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Een paar voorbeelden van andere crypto-gerelateerde phishing e-mails zijn "MetaMask Email Scam" en "WalletConnect Email Scam". We hebben veel vergelijkbare e-mails (en pagina's) onderzocht en ontdekten dat oplichters proberen ontvangers/bezoekers te verleiden tot het verstrekken van inloggegevens voor hun account of het overmaken van cryptocurrency. E-mails kunnen ook worden gebruikt om malware af te leveren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Wanneer cybercriminelen e-mails verzenden om ontvangers te verleiden computers met malware te infecteren, voegen ze schadelijke bestanden toe of voegen ze koppelingen toe. Doorgaans doen zij zich voor als legitieme bedrijven of andere entiteiten. De meest gebruikte bestanden om malware af te leveren zijn schadelijke MS Office- of PDF-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden en archiefbestanden.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Vertrouw geen irrelevante e-mails die van onbekende of verdachte adressen zijn verzonden. Vooral niet als dergelijke e-mails links of bestanden bevatten, want die kunnen kwaadaardig zijn. Gebruik ook officiële pagina's en directe links als bronnen voor het downloaden van software (en bestanden). Vermijd het gebruik van P2P-netwerken, downloaders van derden, louche websites en soortgelijke bronnen.

Houd het besturingssysteem en andere geïnstalleerde software altijd up to date. Update en activeer het op de juiste manier - gebruik tools of functies die door de officiële ontwikkelaars worden geleverd. Als u reeds kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderren.

Weergave van de "Binance e-mail scam" e-mail (GIF):

binance email scam weergave

Tekst weergeven in de "Binance email scam" e-mail:

Subject: Your BNB tokens are waiting for your redemption - Protocolo: 6BGW5YXPQX

Your BNB tokens are waiting for your redemption!

We have identified that you have not yet linked your Binance account with your Asset Wallet.

As a link reward we are offering 0.10 BNB Tokens and 0% fee on future transactions with linked wallets in your account.

Linking your wallets to your Binance account is simple, fast and completely online. Use the link below to start the procedure and receive the available BNB tokens.

This procedure is completely safe and you will not be asked for your binance access data!
Binance will not have access to any of your assets, such as securities or products in your portfolio.
Retrieve Tokens and Link Account.

Binance Team.
This is an automated message, please do not reply.
© 2017 - 2022 Binance.com - All Rights Reserveds.
URL: binance[.]com

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Hoogstwaarschijnlijk. hebben oplichters uw e-mailadres verkregen na een datalek en het gebruikt voor hun campagne. Meestal zijn phishing-e-mails niet persoonlijk - oplichters sturen dezelfde e-mail naar alle adressen in hun database.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw Binance-accountgegevens hebt verstrekt, verander dan onmiddellijk alle wachtwoorden. Ook raden wij u aan contact op te nemen met het Binance team.

Ik heb een kwaadaardig bestand gedownload en geopend dat aan een e-mail was gehecht, is mijn computer geïnfecteerd?

Als dat bestand een uitvoerbaar bestand was, dan is uw computer hoogstwaarschijnlijk al geïnfecteerd. Microsoft Office-documenten infecteren computers pas als de macro-opdrachten zijn ingeschakeld. Archiefbestanden kunnen geen schade aanrichten totdat de inhoud ervan is uitgepakt, enz. Simpel gezegd, niet alle bestanden infecteren computers direct nadat ze zijn geopend.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen van een e-mail op zichzelf is volledig onschadelijk.

Zal Combo Cleaner malware-infecties verwijderen die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Als een computer is geïnfecteerd met malware van hoge kwaliteit, moet deze worden gescand met een volledige scan. Het uitvoeren van een snelle scan is niet voldoende om high-end malware te detecteren, omdat het zich diep in het besturingssysteem kan verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Binance phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Binance phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.