FacebookTwitterLinkedIn

Instructies voor het verwijderen van de meldingen/advertenties weergegeven door totalwownews.com

Ook bekend als: Advertenties van Totalwownews.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is totalwownews[.]com?

Tijdens een routine-inspectie van onbetrouwbare websites vond ons onderzoeksteam de pagina totalwownews[.]com. Deze malafide site promoot spam browsermeldingen en leidt gebruikers om naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) webpagina's.

Bezoekers van websites zoals totalwownews[.]com komen er gewoonlijk via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

totalwownews[.]com pop-up doorverwijzingen

Totalwownews[.]com overzicht

Wat gebruikers die malafide pagina's bezoeken tegenkomen, kan variëren. De inhoud die door dergelijke websites wordt gehost/bevestigd, kan afhankelijk zijn van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker.

Toen we totalwownews[.]com bezochten, kregen we een laadbalk en misleidende instructies te zien - "Klik op de knop Toestaan om je te abonneren op de pushmeldingen en verder te kijken". Deze zijn bedoeld om bezoekers te verleiden totalwownews[.]com toe te staan om browsermeldingen te leveren door te suggereren dat dit noodzakelijk is om online inhoud te blijven bekijken.

De meldingen/reclames die door dergelijke sites worden geleverd, promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke websites en software, en zelfs malware.

Daarom kunnen gebruikers, via webpagina's zoals totalwownews[.]com, systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Totalwownews.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Heimdal Security (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 139.45.197.151
Geobserveerde domeinen z.totalwownews[.]com; k.totalwownews[.]com; c.totalwownews[.]com; l.totalwownews[.]com; q.totalwownews[.]com; h.totalwownews[.]com; i.totalwownews[.]com; n.totalwownews[.]com; v.totalwownews[.]com; u.totalwownews[.]com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser melding spam in het algemeen

Het Internet staat vol van misleidend, bedrieglijk en kwaadwillig materiaal; malafide webpagina's zijn zeker niet in de minderheid. Wij hebben duizenden van dergelijke sites geanalyseerd; deviceunder-shield[.]com, goodcaptcha[.]top, en savingm[.]com zijn slechts enkele voorbeelden van onze nieuwste vondsten.

Hun browsermeldingen pushen voornamelijk gevaarlijke inhoud. Het is opmerkelijk dat het onwaarschijnlijk is dat legitieme producten die via deze advertenties worden aangetroffen, op deze manier worden ondersteund door hun eigenlijke ontwikkelaars. Deze promotie wordt ondernomen door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verwerven.

Hoe heeft totalwownews[.]com toestemming gekregen om spamberichten te bezorgen?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk totalwownews[.]com geopend en toestemming gegeven om dit te doen (d.w.z. op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of iets dergelijks gedrukt).

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Als u op een twijfelachtige webpagina terechtkomt, sta dan niet toe dat deze browsermeldingen levert (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). In een dergelijk geval raden wij u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. selecteren).

Als uw browser voortdurend verdachte websites geforceerd en ongevraagd opent, kan dit te wijten zijn aan adware die op de browser of het systeem is geïnstalleerd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshots van meldingen/advertenties weergegeven door de website totalwownews[.]com:

Advertentie geleverd door totalwownews[.]com site 1 Advertentie geleverd door totalwownews[.]com site 2

Weergave van de totalwownews[.]com website (GIF):

totalwownews[.]com website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door totalwownews[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen alleen browsermeldingen weergeven met toestemming van de gebruiker. Daarom heeft u waarschijnlijk totalwownews[.]com bezocht en toestemming gegeven voor hun levering (d.w.z., geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.).

Ik heb op meldingsadvertenties geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen systeeminfectie opgestart. De websites en toepassingen die via deze advertenties worden gepromoot, kunnen echter schadelijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief systeeminfecties).

Is totalwownews[.]com een virus?

Nee, websites zoals totalwownews[.]com worden niet geacht virussen te zijn. Ze promoten echter wel vaak virusinhoud. Bijvoorbeeld, malafide webpagina's promoten online oplichting, frauduleuze/gevaarlijke software, en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner de advertenties van totalwownews[.]com automatisch verwijderen of zijn er nog steeds handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de verleende toestemmingen voor de website totalwownews[.]com ongedaan maken. Het is ook in staat om alle verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en kwaadaardige pagina's te beperken. Er zijn dus geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Totalwownews.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Totalwownews.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.