FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals Your Card Was Added To Apple Pay

Ook bekend als: Uw kaart werd toegevoegd aan Apple pay oplichting
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Your card was added to Apple pay"?

Het is een phishing-scam die wordt gebruikt om nietsvermoedende gebruikers te verleiden tot het verstrekken van creditcardgegevens. Oplichters gebruiken een misleidende website die is vermomd als de officiële Apple pagina om informatie te ontfutselen. Die site wordt gepromoot via andere pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken en mobiele sms-berichten (smishingberichten).

Your card was added to Apple pay scam website

Meer over de "Your card was added to Apple pay" scam

De website die wordt gebruikt om creditcardgegevens te stelen, beweert dat een kaart aan Apple Pay is toegevoegd en vraagt om de inloggegevens te verifiëren als het niet de gebruiker was die de kaart heeft toegevoegd. Het smishing-bericht dat wordt gebruikt om deze scam te promoten, bevat een soortgelijke boodschap. De valse Apple site vraagt om een creditcardnummer, naam van de kaarthouder, vervaldatum en CVV-code.

Meestal verkopen oplichters gestolen creditcardgegevens op het dark web of gebruiken ze om frauduleuze aankopen te doen. Het is belangrijk websites te onderzoeken voordat u er gevoelige informatie op verstrekt. Scam pagina's hebben doorgaans verdachte URL's, bevatten verkeerd gespelde woorden, hebben een ander ontwerp, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam Uw kaart werd toegevoegd aan Apple pay oplichting
Type bedreiging Phishing, Scam, Smishing
Valse claim Een kredietkaart werd toegevoegd aan de Apple Pay
Gerelateerde domeinen applepay.cancel-pay[.]online
Detectienamen (applepay.cancel-pay[.]online) N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 172.67.135.115
Symptomen Ander URL-adres, website ontwerp, verkeerd gespelde tekst
Verspreidingsmethodes Duistere advertenties en websites, smishing-berichten
Schade Geldverlies, ongeoorloofde aankopen, identiteitsdiefstal
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Scam websites zoals deze zijn meestal vermomd als legitieme/officiële websites. Ze vragen om inloggegevens (zoals gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden), creditcardgegevens of andere gevoelige informatie. Oplichters proberen gegevens te achterhalen die kunnen worden gebruikt om frauduleuze aankopen te doen, transacties uit te voeren, rekeningen te stelen, identiteiten te stelen, enz.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Meestal worden scam websites gepromoot met behulp van louche advertenties, andere onbetrouwbare pagina's, websitemeldingen en zoekmachinevergiftigingstechnieken. In sommige gevallen gebruiken oplichters adware om hun scam te promoten. Hoe dan ook, scam websites worden zelden opzettelijk geopend.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Klik niet op verdachte advertenties (vooral wanneer dergelijke advertenties op louche websites verschijnen). Sta niet toe dat twijfelachtige websites meldingen weergeven. Download apps en bestanden van legitieme bronnen, zoals officiële pagina's en platforms. Vermijd het gebruik van onofficiële pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen.

Als uw computer geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Your card was added to Apple pay" scam (GIF):

Weergave van de Your card was added to Apple pay scam (GIF)

Tekst op deze pagina:

Security alert
Your card was added to Apple pay.

If this was NOT you, Please verify your credentials.

Continue

Screenshot van het smishing bericht dat deze zwendel promoot:

your card was added to apple pay pop-up scam smishing message

Tekst in dit bericht:

Your card has been successfully added to "Samuels IPhone" on Apple Pay, if this was NOT you, please remove your card by following the steps here: applepay.cancel-pay.online/

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Verwijderen van ongewenste progamma's:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de uw kaart werd toegevoegd aan apple pay oplichting gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Uw kaart werd toegevoegd aan Apple pay oplichting verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan uw kaart werd toegevoegd aan apple pay oplichting gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan uw kaart werd toegevoegd aan apple pay oplichting gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan uw kaart werd toegevoegd aan apple pay oplichting gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scam is een vals/bedrieglijk bericht (bijvoorbeeld een beveiligingswaarschuwing) dat is ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde handelingen.

Wat is het doel van een pop-upoplichting?

Deze scams worden meestal gebruikt om nietsvermoedende gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, het downloaden van bestanden, het installeren van kwaadaardige software, het bellen van valse ondersteuningsnummers, enz.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Deze pagina's worden geopend door kwaadaardige toepassingen, sites die gebruikmaken van twijfelachtige advertentienetwerken, misleidende advertenties. Ook kunnen deze pagina's worden gepromoot met behulp van website meldingen, zoekmachine vergiftiging technieken, nep "Download", of andere knoppen op websites.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan kwaadaardige of andere onbetrouwbare pagina's detecteren, inclusief sites die ontworpen zijn om pop-up scams te leveren. Deze applicatie zal u dus onmiddellijk waarschuwen en de toegang tot deze pagina's beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Uw kaart werd toegevoegd aan Apple pay oplichting QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Uw kaart werd toegevoegd aan Apple pay oplichting op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.