FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd om opgelicht te worden door de nep CoinMarketCap Giveaway

Ook bekend als: CoinMarketCap Giveaway scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "CoinMarketCap Giveaway"?

"CoinMarketCap Giveaway" is een zwendel die onze onderzoekers hebben gevonden tijdens het inspecteren van malafide websites. Deze nep giveaway belooft de bijdragen van gebruikers te verdubbelen in ofwel Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) cryptocurrency. Met andere woorden, deze scam is ontworpen om gebruikers te verleiden cryptocurrency over te maken met de valse belofte om het dubbele van het bedrag terug te geven.

CoinMarketCap Giveaway scam

"CoinMarketCap Giveaway" scam overzicht

Toen we op een webpagina kwamen die deze zwendel promootte, kregen we twee opties te zien - Ethereum en Bitcoin. De tekst instrueerde om de munt van interesse te kiezen om deel te nemen aan de "distributie". Het kiezen van een van beide leidt tot een vrijwel identieke pagina.

De zwendel stelt dat een grote hoeveelheid cryptocurrency zal worden weggegeven binnen 24 uur. Om deel te nemen, instrueert de webpagina gebruikers om een bepaald bedrag van de gekozen cryptocurrency (bijv. van 0,02 BTC tot 50 BTC) over te maken naar het adres van de opgegeven digitale wallet.

De zwendel belooft dat de bijdragers onmiddellijk het dubbele van het bedrag zullen terugkrijgen. Het beweert ook dat zelfs als deelnemers te laat bijdragen, zij hun bijdragen terug zullen krijgen.

Echter, de informatie verstrekt door de "CoinMarketCap Giveaway" is vals. Daarom zal alles wat de slachtoffers eraan overmaken - verloren gaan. Bovendien, aangezien cryptocurrencies moeilijk/onmogelijk te trancen zijn, zijn hun transacties onomkeerbaar.

Overzicht bedreiging:
Naam CoinMarketCap Giveaway scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Cryptocurrency giveaway
Cybercriminelen cryptowallet adres 0x7Cc7007910653Fd4263874C5307452AEaB5FC726 (Ethereum), 1Cap53MYgmNcMehdULKxjGXfbhNkFVZ5PB (Bitcoin)
Gerelateerde domeinen coinmarketevent[.]net
Detectienamen (coinmarketevent[.]net) ESET (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Getroffen websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Scam voorbeelden met cryptocurrency als thema

Met de toenemende populariteit van digitale valuta (bijv. cryptocurrencies, niet-fungibele tokens, enz.), zijn cybercriminelen begonnen ze te gebruiken in verschillende zwendelpraktijken.

We hebben tientallen van dergelijke oplichtingspraktijken geanalyseerd; de meest voorkomende zijn valse weggeefacties (bijv. "Official Solana NFT Launch Scam", "NASA ETH and BTC Giveaway", "PROT Giveaway", enz.) en phishing die zich richt op inloggegevens van cryptowallets (bijv. "OpenSea scam", "Coinbase scam", "WALLET SYNCING", enz.).

Over het algemeen is het internet vergeven van bedrieglijke en schadelijke inhoud. Oplichters gebruiken een grote verscheidenheid aan technieken om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken. Vrijwel alle zwendelpraktijken zijn ontworpen met als enig doel inkomsten te genereren voor de criminelen die erachter zitten.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Onze onderzoekers kwamen de "CoinMarketCap Giveaway" scam website tegen via een omleiding veroorzaakt door een pagina die gebruik maakt van malafide advertentienetwerken. Bedrieglijke sites kunnen echter ook worden benaderd via verkeerd getypte URL's of omleidingen die worden gegenereerd door spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Wij raden u ten zeerste af sites te bezoeken of te gebruiken die illegale of twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegale inhoud streamen of downloaden, enz.) - aangezien zij meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken, die bekend staan om het promoten van zwendel en ander gevaarlijk materiaal.

Spam browser meldingen onderschrijven ook bedrieglijke websites. Daarom is het belangrijk om niet toe te staan dat verdachte pagina's deze leveren; negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen (d.w.z. klik op "Blokkeren", "Blokkeer meldingen", etc.).

Adware kan ook scam-promoting advertenties weergeven of dwingen tot het openen van dergelijke webpagina's. We raden aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Om te vermijden dat u software installeert die gebundeld is met adware, raden wij u aan voorzichtig te zijn met installatieprocessen - bv. door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de optie "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullingen.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "CoinMarketCap Giveaway" scam:

Home Giveaway Rules Terms Transaction To Participate →


500 BTCGiveaway by COINMARKETCAP
Introducing the Bitcoin giveaway: For 24 hours we will host an giveaway on our platform to promote the Crypto. $35,000,000 will be sent out to all lucky members.


To Participate
Rules & information about bitcoin giveaway
Before participating, carefully read all the conditions, and make a transfer of your BTC to the address indicated, using the translation by QR code or simply translate to the address


About bitcoin giveaway event


During this unique event we will give you a chance to win 500 BTC, have a look at the rules and don't miss on your chance! You can only participate once!


Rules & information


To participate you just need to send from 0.02 BTC to 50 BTC to the contribution address and we will immediately send you back 0.04 BTC to 100 BTC (x2) to the address you sent it from.


Terms of our distribution


→ You can participate only once;


→ The number of coins for distribution is limited;


→ Hurry up and get your coins


Amount


0.02 BTC TO 50 BTC 0.02 BTC
0.02 BTC 0.1 BTC 1 BTC 10 BTC


Amount


0.04 BTC TO 100 BTC
0.04 BTC
0.04 BTC 0.2 BTC 2 BTC 20 BTC


You can send BTC to the following address:


1Cap53MYgmNcMehdULKxjGXfbhNkFVZ5PB


COPY ADDRESS TO CLIPBOARD
Waiting for payment


How can I participate?
Everything is very simple, carefully read each paragraph, and you will definitely succeed!


To make a transaction, you can use any wallet or exchange to participate!


Once we receive your transaction, the outgoing transaction is processed to your address.


Once we receive your transaction, we will immediately send the requested amount back to you.


Every address that is sent too late, gets their BTC immediately sent back.


LIVE TRANSACTIONS


1Cap53MYgmNcMehdULKxjGXfbhNkFVZ5PB

Weergave van de "CoinMarketCap Giveaway" scam (GIF):

Weergave van de CoinMarketCap Giveaway scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online zwendel?

Een onlinezwendel is een vorm van misleiding die op het web wordt aangetroffen. Scams hebben tot doel gebruikers te lokken/angst aan te jagen om specifieke handelingen te verrichten, bv. geld of digitale valuta overmaken, gevoelige informatie vrijgeven, software downloaden/installeren, producten kopen, enzovoort.

Wat is het doel van online scams?

Praktisch alle scams worden gecreëerd om inkomsten te genereren voor hun ontwerpers. Oplichters kunnen profiteren van fondsen die zijn verkregen door misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, software/productpromotie, malwareverspreiding, enzovoort.

Ik heb cryptocurrency naar het adres gestuurd dat in de "CoinMarketCap Giveaway" scam wordt gepresenteerd, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Cryptocurrency transacties zijn praktisch niet te traceren, en als gevolg daarvan - zijn ze onomkeerbaar. Daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat u uw geld kunt teruggeven.

Waarom kom ik online oplichting tegen?

Online oplichting vindt plaats op onbetrouwbare webpagina's, die meestal onopzettelijk worden geopend. Ze komen meestal binnen via verkeerd getypte URL's of omleidingen veroorzaakt door websites die malafide advertentienetwerken gebruiken, spam browsermeldingen, of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan bezochte sites scannen en malafide, bedrieglijke en kwaadaardige sites detecteren. Daarom wordt u onmiddellijk gewaarschuwd, en wordt de toegang tot dergelijke pagina's beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CoinMarketCap Giveaway scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CoinMarketCap Giveaway scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.