FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Buyers Assistant adware te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Buyers Assistant
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Buyers Assistant?

Buyers Assistant wordt voorgesteld als een app waarmee gebruikers "met vertrouwen en snelheid op eBay kunnen kopen". We hebben Buyers Assistant ontdekt op een bedrieglijke website die aanbeveelt om een extensie te installeren op een Chrome browser. Na het onderzoeken van de app, ontdekten we dat het ongewenste advertenties weergeeft. Buyers Assistant is een typische advertentie-ondersteunde toepassing.

Buyers Assistant pop-up omleidingen

Buyers Assistant adware in detail

Meestal genereert adware banners, coupons, pop-ups, en (of) andere soorten advertenties. Buyers Assistant heeft deze kenmerken ook. Een belangrijk detail over advertenties weergegeven door adware is dat ze louche websites kunnen openen. Bijvoorbeeld verschillende scams, sites die gebruikt worden om dubieuze apps te promoten. Ook kunnen deze advertenties ongewenste apps downloaden/installeren.

In sommige gevallen kunnen adware-type apps functioneren als browser hijackers. Ze kunnen de instellingen van webbrowsers wijzigen om valse zoekmachines te promoten. Meestal genereren valse zoekmachines geen unieke resultaten (ze tonen resultaten gegenereerd door louche of legitieme zoekmachines), of promoten ze onbetrouwbare pagina's.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Buyers Assistant
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, torrent downloads.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Adware is ontworpen om advertenties te genereren. Bovendien kan het gebruikt worden als een hulpmiddel om valse zoekmachines te promoten. Ons team heeft talrijke adware-type apps onderzocht en ontdekte dat ze in staat kunnen zijn om toegang te krijgen tot kredietkaartgegevens, wachtwoorden en andere gevoelige informatie. Meer adware voorbeelden zijn External Links Tool, SpeedTestMe, TikTok Finder.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Buyers Assistant wordt gepromoot op een louche website. Het wordt geïnstalleerd na het downloaden en uitvoeren van het installatieprogramma van die pagina en het voltooien van de installatiestappen. In andere gevallen wordt adware vaak verspreid via downloaders/installatieprogramma's voor andere software of door advertenties te ontwerpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Adware wordt geïnstalleerd via installers voor andere software wanneer gebruikers de installatie voltooien zonder "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen te wijzigen. Hetzelfde geldt voor onverwachte downloads via downloaders.

Hoe voorkomt u de installatie van ongewenste toepassingen?

Download toepassingen (en bestanden) van officiële pagina's. Het gebruik van Peer-to-Peer netwerken, onofficiële pagina's, downloaders van derden, etc., kan leiden tot ongewenste installaties of zelfs computer infecties. Klik ook niet op advertenties die worden weergegeven door/op louche webpagina's.

Gebruik de instellingen van downloaders/installers om ongewenste apps te deselecteren voordat u programma's downloadt/ installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Buyers Assistant gepromoot op zijn officiële website:

buyers assistant adware officiële pagina

Buyers Assistant gepromoot op een bedrieglijke pagina:

Buyers assistant adware bedrieglijke website gebruikt voor promotie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Buyers Assistant adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste add-ons voor de browser te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Buyers Assistant adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "Buyers Assistant" en andere verdachte add-ons voor de browser en verwijder ze.

Buyers Assistant adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van buyers assistant, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Buyers Assistant adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Buyers Assistant adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van buyers assistant kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van buyers assistant, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van buyers assistant van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van buyers assistant of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23120-buyers-assistant-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan een computer vertragen, de surfervaring op het web verminderen en soortgelijke problemen veroorzaken. Ook kan het de privacy schenden.

Wat doet adware?

Het geeft verschillende advertenties weer (pop-ups, coupons, enquêtes, enz.). Naast het genereren van advertenties, kan het webbrowsers kapen en gegevens verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Meestal verdienen ze geld aan adware via affiliate programma's. Ze gebruiken het om diensten, producten, websites, enzovoort te promoten.

Zal Combo Cleaner de Buyers Assistant adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal geïnstalleerde adware verwijderen. Het zal alle bestanden en andere componenten die behoren tot adware verwijderen. Het is vermeldenswaard dat wanneer adware handmatig wordt verwijderd, sommige van zijn componenten nog steeds aanwezig en actief kunnen zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Buyers Assistant QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Buyers Assistant op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.