FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u scams zoals You need to update your browser to view the content

Ook bekend als: U moet uw browser updaten om de inhoud pop-up scam te zien
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina laat het bericht "You need to update your browser to view the content" zien?

We hebben deze bedrieglijke pagina ontdekt tijdens het onderzoeken van andere pagina's die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken. Het doel van deze site is om bezoekers te verleiden tot het downloaden en uitvoeren van een bestand dat wordt verondersteld de Chrome-browser bij te werken. Ons team heeft het bestand gedownload en ontdekt dat het op VirusTotal als schadelijk is gemarkeerd.

You need to update your browser to view the content scam scam

"You need to update your browser to view the content" scam in detail

We hebben de pagina onderzocht en vastgesteld dat deze vermomd is als een legitieme (officiële) Google website. Er wordt een misleidend bericht weergegeven waarin staat dat het noodzakelijk is om de browser bij te werken om de inhoud te bekijken. De pagina bevat een knop "Downloaden en installeren" waarmee een ISO-bestand met een uitvoerbaar (.exe) bestand wordt gedownload. Beide bestanden zijn in VirusTotal gemarkeerd als kwaadaardig.

Het is onduidelijk wat het uitvoerbare bestand dat via deze pagina wordt verspreid precies doet. Het zou ontworpen kunnen zijn om computers te infecteren met malware of adware of andere ongewenste software te injecteren. Hoe dan ook, het is geen betrouwbare pagina die aanmoedigt om een onbetrouwbaar bestand te downloaden.

Overzicht bedreiging:
Naam U moet uw browser updaten om de inhoud pop-up scam te zien
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Chrome moet geüpdatet zijn om de inhoud van de pagina te kunnen zien
Vermomming Officiële Google-pagina
Gerelateerd domein google-app-update[.]com
Detectienamen (google-app-update[.]com) Certego (Suspicious), Kaspersky (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Install_Chrome.iso) Avast (Win32:DropperX-gen [Drp]), AVG (Win32:DropperX-gen [Drp]), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/TrojanDownloader.Agent.JWP), Fortinet (MSIL/Agent.JWP!tr.dldr), Kaspersky (HEUR:Trojan-Downloader.MSIL.PsDownload.gen), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (suter.exe) Avast (Win32:DropperX-gen [Drp]), AVG (Win32:DropperX-gen [Drp]), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/TrojanDownloader.Agent.JWP), Kaspersky (UDS:Trojan-Downloader.MSIL.PsDownload.gen), Symantec (Trojan.Gen.MBT), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Overeenkomsten met andere scampraktijken van dit soort

Meer voorbeelden van soortgelijke pagina's zijn "Install The Extension For Chrome To Protect Your Privacy", "Update Your Chrome Browser Extension", "TO CONTINUE - ADD EXTENSION TO CHROME". Meestal worden op deze oplichtingspagina's valse berichten weergegeven waarin wordt beweerd dat bezoekers bepaalde software moeten installeren, het opgegeven nummer moeten bellen of andere acties moeten uitvoeren.

Hoe heb ik een scamwebsite geopend

Websites met pop-up scams worden meestal geopend via illegale filmstreaming, torrent en soortgelijke sites, valse "Download"-knoppen, bedrieglijke advertenties, onbetrouwbare browsermeldingen (weergegeven door dubieuze pagina's). Soms worden deze pagina's geopend door geïnstalleerde adware of andere dubieuze software. In alle gevallen openen gebruikers ze niet opzettelijk.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Vermijd het bezoeken van onbetrouwbare websites. Download applicaties en bestanden van officiële (legitieme) pagina's en via directe links. Klik niet op advertenties die op louche websites verschijnen, of op valse "Download"-knoppen (of soortgelijke knoppen). Sta niet toe dat onbetrouwbare websites meldingen tonen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "You need to update your browser to view the content scam" pop-up scam (GIF):

Weergave van de You need to update your browser to view the content scam scam

Screenshot van het verspreidde ISO-bestand en de detecties in VirusTotal:

estand verspreid met behulp van You Need To Update Your Browser To View The Content POP-UP Scam

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Een pop-up scam is een misleidend bericht (bijvoorbeeld een valse virusfoutmelding) waarin wordt beweerd dat een gebruiker onmiddellijk bepaalde handelingen moet (of op zijn minst zou moeten) uitvoeren.

Wat is het doel van een pop-upoplichting?

Meestal gebruiken scammers pop-up scams om malware te verspreiden, gevoelige informatie te stelen, op afstand toegang te krijgen tot computers, valse (of onnodige) diensten/software te verkopen.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-upscams worden geleverd door onbetrouwbare websites die worden geopend via valse "Download"-knoppen, malafide advertenties, sites die gebruikmaken van dubieuze advertentienetwerken. Gebruikers openen pagina's die pop-up scams weergeven niet expres.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up oplichting?

Combo Cleaner kan elke website scannen en waarschuwen voor kwaadaardige of op een andere manier onbetrouwbare pagina's (inclusief pagina's die ontworpen zijn om pop-up scams weer te geven). Ook kan deze applicatie de toegang tot dergelijke websites blokkeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
U moet uw browser updaten om de inhoud pop-up scam te zien QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van U moet uw browser updaten om de inhoud pop-up scam te zien op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.