FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u scams die beweren dat een computer met virussen is geïnfecteerd

Ook bekend als: Avira Free Security - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is de Avira Free Security - Your PC is infected with 5 viruses! pop-up scam?

Het is een misleidende virusmelding die wordt weergegeven door een onbetrouwbare website. Het doel van deze pagina is om gebruikers te laten geloven dat hun computers geïnfecteerd zijn en Avira antivirus (legitieme beveiligingssoftware) te installeren. Oplichters (affiliates) die hierachter zitten proberen onwettige commissies te ontvangen.

Avira Free Security - Your PC is infected with 5 viruses! pop-up scam scam

Avira Free Security - Your PC is infected with 5 viruses! pop-up scam in detail

Een valse virusmelding die wordt weergegeven door deze bedrieglijke website beweert dat een computer is geïnfecteerd met vijf virussen, en dat het Avira antivirus abonnement is verlopen. Volgens de website is het zeer waarschijnlijk dat deze virussen de surfactiviteiten bijhouden en bankgegevens en inloggegevens verzamelen. Oplichters verdienen geld aan dergelijke oplichting door commissies te ontvangen van gekochte abonnementen.

Overzicht bedreiging:
Naam Avira Free Security - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Een computer is geïnfecteerd met vijf virussen/Avira abonnement is verlopen
Vermomming Legitieme melding van Avira
Gerelateerd domein www-safety[.]com
Detectienamen (www-safety[.]com) Avira (Phishing), CRDF (Malicious), Emsisoft (Phishing), Forcepoint ThreatSeeker (Malicious), Netcraft (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over pop-up scams

De meeste van dit soort oplichting maakt gebruik van bepaalde tactieken om legitieme of onbetrouwbare software aan te prijzen, gevoelige informatie te stelen, toegang op afstand tot een computer te verkrijgen. Ze beweren dat een apparaat beschadigd of geïnfecteerd is en moedigen gebruikers aan dit zo snel mogelijk op te lossen. Ook zijn deze pagina's meestal vermomd als legitieme websites.

Meer voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Child Pornography Access Detected", "You've Visited Illegal Infected Website", "Norton Security - Your Pc Is Infected With 5 Viruses!". Meestal worden ze gepromoot via louche websites. In sommige gevallen worden ze gepromoot met behulp van mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's), bijvoorbeeld adware.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's via installatieprogramma's voor andere programma's, nep-installatieprogramma's, louche advertenties. Mogelijk ongewenste programma's worden samen met andere programma's geïnstalleerd wanneer gebruikers "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige", of andere beschikbare instellingen van installatieprogramma's ongewijzigd laten.

Advertenties veroorzaken ongewenste downloads of installaties wanneer ze ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Valse installatieprogramma's die gebruikt worden om mogelij ongewenste programma's te verspreiden worden voornamelijk gepromoot op bedrieglijke pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van potentieel ongewenste toepassingen?

Vergeet niet om downloaders en installers met aangevinkte selectievakjes of instellingen zoals "Aangepaste", "Geavanceerde" te controleren op optionele downloads of installaties en ze te deselecteren. Dit moet worden gedaan voordat u software downloadt en installeert. Gebruik ook geen twijfelachtige bronnen om programma's en bestanden te downloaden. Gebruik officiële websites en directe links.

Nog een manier om onverwachte downloads, installaties te vermijden is niet te klikken op advertenties die schaduwrijke pagina's op hen hebben. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Avira Free Security - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen!" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Avira Free Security - Your PC is infected with 5 viruses! pop-up scam scam

Tekst op deze valse melding:

Avira Free Security

Your PC is infected with 5 viruses!

IMMEDIATE ACTION REQUIRED!

Your Avira Free Security subscription has expired!

Renew now to keep your PC protected.

Viruses found on this PC most likely track internet activity to collect banking details and login credentials. Unprotected PCs are 93% more vulnerable to suffer from malware.

[Proceed...]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van avira free security - uw pc is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van avira free security - uw pc is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de avira free security - uw pc is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om avira free security - uw pc is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over avira free security - uw pc is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22725-avira-free-security-your-pc-is-infected-with-5-viruses-pop-up-scam

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Een pop-up scam is een valse virusmelding (of een andere melding) die wordt gebruikt om gebruikers te verleiden bepaalde acties uit te voeren (bijvoorbeeld geld betalen voor software/diensten, het opgegeven nummer bellen, software installeren).

Wat is het doel van een pop-up scam?

Meestal gebruiken oplichters dergelijke scams om gebruikers ertoe te verleiden malware (of andere ongewenste software) te installeren, persoonlijke informatie te verstrekken of op afstand toegang te krijgen tot computers.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Deze nepmeldingen verschijnen meestal op schadelijke websites die gebruikers onbedoeld openen. Een van de populairste manieren om pagina's met pop-upoplichting te promoten is door gebruik te maken van dubieuze advertentienetwerken.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up oplichting?

Combo Cleaner kan elke website scannen en detecteren of deze kwaadaardig is. Pagina's die pop-up scams leveren vallen ook onder deze categorie. Daarom zal Combo Cleaner waarschuwen voor kwaadaardige pagina's en de toegang ertoe beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Avira Free Security - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Avira Free Security - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.