FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de "IOS VPN profile" scam niet

Ook bekend als: IOS VPN profile pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is de "IOS VPN profile" scam?

"IOS VPN profile" is een zwendel op bedrieglijke websites. Deze zwendel beweert dat de internetverbindingen van gebruikers mogelijk niet veilig zijn en adviseert hen om een gepromote VPN-applicatie te downloaden/installeren. Software die met dergelijke dubieuze tactieken wordt aangeprezen is meestal niet functioneel, niet vertrouwd of zelfs kwaadaardig.

Sommige van de bedrieglijke sites die deze valse fout weergeven worden geleverd via de Amazon CloudFront service. Mensen kunnen ook toegang krijgen tot deze webpagina's via omleidingen veroorzaakt door opdringerige advertenties of mogelijk ongewenste programma's (PUA's) die reeds op het systeem zijn geïnstalleerd.

IOS VPN profile scam

"IOS VPN profile" scam overzicht

De "IOS VPN profile" zwendel toont een pop-up venster dat gebruikers instrueert om de AppStore te bezoeken. Op de achtergrondpagina staat dat de internetverbinding mogelijk niet beveiligd is. Als ze de gepromote VPN-applicatie niet installeren, lopen ze zogenaamd het risico gegevens te verliezen (bv. lijsten met contactpersonen, foto's en andere persoonlijke bestanden).

Om deze problemen te voorkomen, worden gebruikers aangespoord om op de knop "Downloaden en installeren" te klikken. Om 24/7 gegevensbescherming te krijgen, moeten ze de VPN gebruiken wanneer ze verbinding maken met openbare Wi-Fi, maar software die op deze manier wordt gepromoot is vaak dubieus (kan bijvoorbeeld niet de beloofde prestaties leveren) en kan kwaadaardige capaciteiten hebben. Adware, browser hijackers en andere PUA's, alsook Trojans, ransomware en andere malware worden vaak gepromoot door dergelijke scams.

Naast het geforceerd openen van misleidende/scam en kwaadaardige webpagina's, kunnen PUA's opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren. Zodra op deze advertenties wordt geklikt, worden ze omgeleid naar gelijksoortige gevaarlijke websites en sommige kunnen stiekem malafide software downloaden/installeren (bijv. PUA's). Andere soorten PUA's kunnen browsers kapen om nep-zoekmachines te promoten.

Bovendien houden de meeste PUA's gegevens bij. Ze kunnen surfactiviteiten registreren en persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen. De verzamelde gegevens worden vaak gedeeld met derden die ze willen misbruiken voor financieel gewin - mogelijk door ze te gebruiken voor criminele doeleinden.

Kortom, de aanwezigheid van PUA's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financieel verlies, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam IOS VPN profile pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus.
Valse claim De zwendel beweert dat de internetverbinding van de gebruiker misschien niet veilig is, en dat het apparaat dus gevaar loopt.
Gepromote ongewenste toepassing Scam promoot dubieuze toepassingen.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

"Your Apple iPhone is severely damaged by (6) viruses!", vpnshieldplus4.com, en bekapro.xyz zijn enkele voorbeelden van andere soortgelijke regelingen. Deze online zwendelpraktijken maken gebruik van social engineering en schriktactieken om gebruikers aan te zetten tot het uitvoeren van specifieke acties, bv. het downloaden/installeren en/of aankopen van onbetrouwbare/malijke inhoud, het bellen van valse supportlijnen, het onthullen van persoonlijke en financiële informatie, het betalen van valse vergoedingen, enzovoort.

Ongeacht wat deze regelingen beweren of vragen, hebben zij slechts één doel: winst genereren voor de ontwerpers. Bedrieglijke/Scam sites komen vaak voor op het Web, en daarom wordt u aangeraden voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde PUA's hebben "officiële" download webpagina's die kunnen worden gepromoot door scam sites. PUA's kunnen ook samen met andere producten worden gedownload/geïnstalleerd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen en secties, enz.) - brengen systemen in gevaar met potentiële infecties afkomstig van gebundelde inhoud. Eenmaal aangeklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om PUA's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijd ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen

U wordt geadviseerd om producten te onderzoeken om hun legitimiteit te verifiëren, alvorens te downloaden/installeren. Alle downloads moeten worden uitgevoerd van officiële en betrouwbare bronnen. Onofficiële en gratis file-hosting sites, P2P sharing netwerken (BitTorrent, eMule, etc.), en andere derde partij downloaders kunnen misleidende en/of gebundelde inhoud aanbieden.

Lees bij het downloaden/installeren de voorwaarden, verken de beschikbare opties, gebruik de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" en meld u af voor alle bijlagen. Opdringerige advertenties kunnen legitiem lijken, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze pagina's (bijv. gokken, pornografie, adult-dating en andere).

Als u deze advertenties/omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUAs, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "IOS VPN profiel" scam:

Pop-up:

 

Continue to AppStore
OK

 

Background:

 

Back Software update

IOS VPN profile
Apple Inc.
23 MB

 

The internet connection is perhaps not secure.

If you do not install the appropriate VPN application now, you risk losing all your photos, contacts and other personal files in the future.

Follow the simple steps below to protect all your data ...

 

Detailed
Step 1: Click the button below to install the VPN.

Step 2: Use a VPN to get complete data protection 24/7

Step 3: Use a VPN when you connect to free public wi-fi.


hxxps://support.apple.com/contact
Download and install

Screenshot van de promotionele webpagina van de dubieuze app:

IOS VPN profile scam gepromoveerd app

Weergave van "IOS VPN profile" scam op mobiele apparaten:

IOS VPN profile scam mobile variant

Verschijnen van de promotionele webpagina van de dubieuze app op mobiele apparaten:

IOS VPN profile scam mobile variant gepromoveerd app

Volg deze stappen om pop-upblokkering, waarschuwingen voor frauduleuze websites en het verwijderen van surfgegevens op mobiele Apple-apparaten in te schakelen:

Ga eerst naar "Instellingen" en scroll dan naar beneden om "Safari" te vinden en aan te tikken.

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 1

Controleer of de knoppen "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u adware en browserkapers van een Mac-computer verwijdert:

Mogelijk ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit de applicatiemap

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Na het verwijderen van de mogelij ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de ios vpn profile pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

IOS VPN profile pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan ios vpn profile pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan ios vpn profile pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan ios vpn profile pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die erop gericht zijn gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van verschillende handelingen, bijvoorbeeld het bekendmaken van persoonlijke gegevens, het kopen van onwettige software (bijvoorbeeld nep-antivirussen), het installeren van malware, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn ontworpen om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker. De ontwerpers van deze misleidende inhoud kunnen winst maken door misbruik of verkoop van gevoelige informatie, slachtoffers verleiden tot het betalen van valse vergoedingen, het promoten van onbetrouwbare toepassingen, het verspreiden van malware, enzovoort.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt weergegeven op malafide webpagina's die zelden opzettelijk worden bezocht. Deze sites komen meestal binnen via verkeerd getypte URL's, omleidingen veroorzaakt door bedrieglijke browsermeldingen/opdringerige advertenties of dubieuze websites, en ze kunnen ook worden geforceerd geopend door schadelijke software die op het systeem is geïnstalleerd.

Zal Combo Cleaner me beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om bezochte websites te scannen en bedrieglijke/malafide websites te detecteren (inclusief websites die oplichting promoten). Daarom wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt de toegang tot dergelijke sites beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
IOS VPN profile pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van IOS VPN profile pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.