FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdeert u CoinHelper malware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: CoinHelper virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is CoinHelper?

CoinHelper is een kwaadaardige software die is ontworpen om apparaten te infecteren met andere malware. Dit programma wordt specifiek gebruikt om systemen te injecteren met cryptocurrency miners. Daarnaast wordt CoinHelper in verband gebracht met clippers (klembordvervangers).

De campagnes van CoinHelper zijn grotendeels gericht op Azië en Europa; het is vooral actief in Rusland en Oekraïne. Dit programma is met name verspreid via illegale software activatie tools ("cracks"), video game cheats, en trojan programma installers.

CoinHelper malware detecties op VirusTotal

CoinHelper malware overzicht

CoinHelper verzamelt eerst de volgende gegevens over de geïnfecteerde machine - OS-versie, RAM, CPU, videokaart en geïnstalleerde beveiligingssoftware - om te controleren of deze ondoordringbaar en geschikt is voor cryptocurrency mining. Als dat zo is, start deze malware het infectieproces om een cryptominer in het systeem te introduceren.

Eenvoudig gezegd is cryptomining het oplossen van wiskundige problemen via computers. Kwaadwillende miners kunnen de getroffen systeembronnen misbruiken voor dit proces, tot het punt waarop het onbruikbaar wordt of geheel uitvalt. Het apparaat kan zelfs hardwareschade oplopen door de hitte die wordt gegenereerd door een overbelast systeem.

Cryptominers geïnjecteerd door CoinHelper zijn gericht op het delven van Monero, Ethereum, en Bitcoin cryptocurrencies (mogelijk anderen).

Bovendien is CoinHelper geprolifereerd gebundeld met andere kwaadaardige software - zoals clippers. Deze programma's werken door het vervangen van klembord (kopieer/plak buffer) gegevens. Deze functie wordt gebruikt om de cryptocurrency wallet adressen die naar het klembord zijn gekopieerd te veranderen met die van de cybercriminelen - voorafgaand aan een uitgaande transactie. Vandaar, worden de fondsen omgeleid naar de criminelen in plaats van te worden overgedragen aan de beoogde ontvangers.

Samenvattend, CoinHelper infecties kunnen leiden tot systeemfalen, hardware schade, verlies van gegevens, privacy problemen en financieel verlies. Als deze (of andere) malware wordt gedetecteerd - moet een anti-virus worden gebruikt om het onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam CoinHelper virus
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Avast (BV:CoinHelper-D [Miner]), Combo Cleaner (AIT:Trojan.Agent.EWPS), ESET-NOD32 (Win32/Injector.Autoit.ANX), Kaspersky (UDS:Trojan.Win32.Miner.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Woreflint.A!cl), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malware in het algemeen

MosaicLoader, ServHelper, en Nyan Worm zijn een paar voorbeelden van kwaadaardige programma's die in staat zijn om keteninfecties te veroorzaken zoals CoinHelper. BitCoinMiner, SHA256, XMR Miner - zijn enkele opmerkelijke cryptocurrency miners, en Extended Clipper, BitCoin Clipper, Qulab - malware met clipper capaciteiten. Benadrukt moet worden dat hoe kwaadaardige software ook werkt - het brengt de veiligheid van apparaten en gebruikers ernstig in gevaar. Daarom is het van het grootste belang om alle bedreigingen onmiddellijk na detectie te verwijderen. 

Hoe heeft CoinHelper mijn computer geïnfiltreerd?

CoinHelper is waargenomen als vermomd, gebundeld met, en geïnjecteerd in aan populaire software.

Deze lijst omvat: illegale activerings ("cracking") tools en diverse en cheats/hulpmiddelen van videospelletjes (bijv. Counter-Strike: Global Offensive [CS:GO], Cyberpunk 2077, PlayerUnknown's Battlegrounds [PUBG], Call of Duty [CoD], Assassin's Creed Valhalla, Among Us, Minecraft, enz.), Adobe-producten (bijv. Photoshop, Lightroom, enz.), Microsoft Windows-gerelateerde inhoud (bijv. Windows 11 ISO-image, Microsoft Office 2016, enz.), antivirustools (bijv, Avast, enz.), virtualisatiesoftware (bv. VMware Workstation, enz.), programma's voor het componeren/bewerken van muziek (bv. Steinberg Cubase Pro, enz.), browser-gerelateerde inhoud (bv. ChromeSetup, enz.), bestandsarchiveringsprogramma's (bv. WinRAR, enz.), communicatiesoftware (bv. Zoom, enz.), stuurprogramma's voor apparaten (bv. Logitech-stuurprogramma's voor webcams, enz.), enz.

De voornaamste bronnen van deze schadelijke inhoud waren Peer-to-Peer-netwerken voor het delen van bestanden (bv. Torrent-clients, eMule, enz.). Het is echter mogelijk dat ook andere onbetrouwbare downloadkanalen - zoals onofficiële en freeware websites - worden gebruikt.

Een andere veelgebruikte techniek voor de verspreiding van malware zijn spamcampagnes per e-mail. Spammails kunnen besmettelijke bestanden bevatten (bijvoorbeeld uitvoerbare bestanden, archieven, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enzovoort), of de e-mails kunnen downloadlinks van deze bestanden bevatten. Wanneer virusbestanden worden geopend, wordt de infectieketen in gang gezet.

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Het wordt sterk aangeraden om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met legitieme tools die afkomstig zijn van officiële bronnen. Verdachte en irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat hun bijlagen en koppelingen systeeminfecties kunnen veroorzaken.

Het is van cruciaal belang dat een betrouwbaar antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en bijgewerkt. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als je de lijst met programma's die op je computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet je doorgaan met deze stappen:

handmatige malware verwijdering stap 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns applicatie weergave

handmatige malware verwijdering stap 2Start uw computer opnieuw op in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 8 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige malware verwijdering stap 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

handmatige malware verwijdering stap 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Refresh Autoruns application results

manual malware removal step 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met CoinHelper malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, zulke drastische maatregelen zijn niet nodig voor CoinHelper's verwijdering.

Wat zijn de grootste problemen die CoinHelper malware kan veroorzaken?

De bedreigingen die een kwaadaardig programma met zich meebrengt worden gedicteerd door zijn capaciteiten en de doelen van de cybercriminelen. CoinHelper wordt geassocieerd met clippers (die worden gebruikt om cryptowallet-adressen te vervangen voordat ze transacties overtreffen), en het injecteert systemen met cryptominers (die systeembronnen misbruiken om cryptocurrency te ontginnen).

Daarom zijn de primaire bedreigingen van CoinHelper infecties systeemfalen, permanent gegevensverlies, hardwareschade en financieel verlies. Het is vermeldenswaard dat malware-infecties worden beschouwd als een bedreiging voor de privacy.

Wat is het doel van CoinHelper malware?

De belangrijkste reden achter de ontwikkeling en verspreiding van malware is winst. Cybercriminelen kunnen deze software echter uitbrengen voor hun eigen amusement, om specifieke slachtoffer(s) schade toe te brengen, operaties te verstoren (bijv. website, dienst, bedrijf, enz.) of zelfs om een land aan te vallen (d.w.z. politieke/geopolitieke motieven).

Hoe heeft CoinHelper malware mijn computer geïnfiltreerd?

CoinHelper is actief verspreid via illegale software activatie tools ("cracks"), video game cheats, en trojans. Deze kwaadaardige inhoud is met name verspreid via Peer-to-Peer sharing netwerken (bijv. Torrent clients, etc.).

Andere populaire manieren om malware te verspreiden zijn: spammail, drive-by downloads, online oplichting, onofficiële en gratis file-hosting sites, nepupdates, enzovoort. Sommige kwaadaardige programma's kunnen zichzelf verspreiden via lokale netwerken en verwijderbare opslagapparaten.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan vrijwel alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Aangezien geavanceerde kwaadaardige software de neiging heeft zich diep in systemen te verbergen, is het uitvoeren van een volledige systeemscan van cruciaal belang voor de detectie/verwijdering ervan.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CoinHelper virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CoinHelper virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.