FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u uw cryptocurrency wallet verliest door "Access via Seed" scam sites

Ook bekend als: Acces via Seed scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is de "Access via Seed Phrase" scam?

"Access via Seed Phrase" is een phishing-zwendel die zich richt op cryptocurrency wallet-gegevens (d.w.z. wachtwoordzinnen). Via deze regeling kunnen gebruikers zogenaamd toegang krijgen tot hun digitale portemonnee (bijv. MetaMask, Trezor, Ledger, Fortmatic, enz.); door dit echter te proberen, zullen zij onbedoeld hun cryptowallets en de valuta die daarin is opgeslagen, blootstellen.

Access via Seed Phrase scam

"Access via Seed Phrase" scam overzicht

Cryptowallet wachtwoordzinnen die worden ingevoerd op een site die de "Access via Seed Phrase" scam promoot - worden blootgesteld. Daarom kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot de gecompromitteerde portemonnees en controle krijgen over de cryptocurrency die erin is opgeslagen. Kortom, door op deze oplichting te vertrouwen, kunnen gebruikers hun cryptowallets verliezen en financieel verlies lijden.

Overzicht bedreiging:
Naam Acces via Seed scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraud
Gerelateerde domeinen convexfinanc[.]org
Detectienamen (convexfinanc[.]org) N/A (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

Met de stijging van de populariteit van cryptocurrency, scams die zich hierop richten zijn vrij voorkomend geworden. Sommige richten zich op digitale portemonneegegevens ("Solflare scam", "Trust Wallet scam", enz.), andere, zoals nep-weggeefacties proberen gebruikers over te halen cryptocurrency naar hen over te maken ("PROT Giveaway", "Ripple Giveaway", "SAFEMOON Giveaway", enz.).

In het algemeen staat het web vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Er zijn duizenden phishing-zwendelpraktijken die tot doel hebben inloggegevens en persoonlijk identificeerbare gegevens te verkrijgen. Valse viruswaarschuwingen en waarschuwingen voor verouderde software die slachtoffers ertoe aanzetten valse hulplijnen te bellen, toegang op afstand tot hun apparaten te verlenen of verdachte software of malware te downloaden/installeren, komen niet minder vaak voor. Daarom is voorzichtigheid geboden bij het surfen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste programma's zich op mijn computer geïnstalleerd?

Misleidende sites worden meestal onbedoeld geopend; de meeste gebruikers komen erop terecht via doorverwijzingen die worden veroorzaakt door onbetrouwbare webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde ongewenste programma's. Naast het geforceerd openen van verschillende websites, kunnen ongewenste programma's opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren, browsers hijacken en privé-informatie verzamelen.

Deze software kan systemen infiltreren zonder expliciete toestemming van de gebruiker. Het wordt verspreid met behulp van de "bundeling" marketing techniek, het verpakken van reguliere programma's met ongewenste/schadelijke toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Bovendien kunnen opdringerige advertenties, wanneer erop wordt geklikt, scripts uitvoeren om ongewenste programma's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotie/download pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aangeraden om software te onderzoeken en te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis download websites, peer-to-peer deelnetwerken, enz., bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en af te zien van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar ze verwijzen door naar verschillende verdachte sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins worden gedetecteerd en onmiddellijk van het systeem worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Access via Seed Phrase scam" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Access via Seed Phrase scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder schadelijke extensies van Internet browsers:

Videodie laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons kunt verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies van Google Chrome:

Verwijderen van schadelijke extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van schadelijke extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van acces via seed scam website, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins van Mozilla Firefox:

Verwijderen van schadelijke extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van schadelijke extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van acces via seed scam website kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de acces via seed scam website, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om acces via seed scam website van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over acces via seed scam website of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22463-access-via-seed-phrase-pop-up-scam

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn misleidende berichten/websites die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van verschillende acties, bijv. het bekendmaken van gevoelige informatie, het verrichten van monetaire/cryptocurrency-transacties, het downloaden van bestanden, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-up scams hebben meestal als enig doel inkomsten te genereren voor de ontwerpers. Cybercriminelen kunnen winst maken door privégegevens te verkopen, onbetrouwbare/schadelijke software te promoten (bv. nepantivirussen, adware, browser hijackers, enz.), malware te verspreiden, enz.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door een pop-up scam werd misleid, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt bekendgemaakt: wijzig onmiddellijk de wachtwoorden/paszinnen van alle mogelijk blootgestelde accounts/platforms en neem contact op met hun officiële ondersteuning. En als u andere persoonlijke gegevens hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Waarom kom ik valse-pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepromoot op verschillende schadelijke websites, die zelden onopzettelijk worden geopend. Deze sites kunnen worden bezocht via verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, doorverwijzingen veroorzaakt door sites die gebruik maken van schadelijke advertentienetwerken, of doordat ze geforceerd worden geopend door onbetrouwbare software die op het systeem is geïnstalleerd.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en bedrieglijke/schadelijke websites detecteren (inclusief websites die pop-up scams promoten). Als een site schadelijk blijkt te zijn, zal Combo Cleaner onmiddellijk waarschuwingen geven en de toegang tot de website beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Acces via Seed scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Acces via Seed scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.