FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik Macube Cleaner?

Ook bekend als: Macube Cleaner mogelijk ongewenst programma
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is Macube Cleaner?

Macube Cleaner wordt geadverteerd als een professioneel schoonmaak- en optimalisatieprogramma voor macOS dat snel prullenbak, oude of grote bestanden, zelden gebruikte bestanden en toepassingen kan opruimen, schijfruimte kan vrijmaken. Echter, deze app wordt verspreid twijfelachtige methoden.

Daarom is het waarschijnlijk dat gebruikers die Macube Cleaner op hun computers hebben geïnstalleerd, dit onbewust hebben gedaan. Apps die gebruikers onopzettelijk downloaden en installeren worden mogelijk ongewenste programma's (PUA's) genoemd. Het wordt afgeraden om PUA's te laten installeren op browsers of computers.

Macube Cleaner ongewenst programma

Macube Cleaner heeft functies zoals Smart Scan, Duplicate Finder, Uninstaller, en andere functies die verondersteld worden ongewenste bestanden of apps te verwijderen. Gebruikers kunnen het systeem scannen op ongewenste vermeldingen, maar kunnen ze niet verwijderen met een niet-geactiveerde (onbetaalde) versie van de Macube Cleaner.

Het is belangrijk te vermelden dat veel PUA's zijn ontworpen om valse scans uit te voeren - ze tonen valse scanresultaten om gebruikers te verleiden te betalen voor hun registratie en activering. Met andere woorden, sommige PUA's herstellen of verwijderen geen fouten, virussen of andere bedreigingen, ongewenste apps, bestanden, enz. en zijn enkel ontworpen om geld uit hun gebruikers te halen.

Het wordt aangeraden om geen geld te betalen voor toepassingen die bekend staan als PUAs. Een ander detail over PUA's is dat ze samen met andere van dit soort apps kunnen worden verspreid. Meer precies, hun downloaders, installers kunnen adware-type apps, browser hijackers, of andere PUAs bevatten.

Het hoofddoel van de meeste adware-type toepassingen is het genereren van advertenties. Het is gebruikelijk dat advertenties die dit soort apps genereren ontworpen zijn om dubieuze websites te openen.

In sommige gevallen zijn ze ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren en andere mogelijk ongewenste software te downloaden of zelfs te installeren. Een paar voorbeelden van advertenties die apps van dit type serveren zijn banners, coupons, enquêtes, en pop-up advertenties.

Browser hijackers promoten valse zoekmachines door de instellingen van de browser te wijzigen. In de meeste gevallen veranderen ze het adres van een standaard zoekmachine, startpagina, en nieuw tabblad naar een adres van een nep-zoekmachine.

Meestal genereren nep-zoekmachines geen unieke resultaten en tonen ze resultaten van legitieme zoekmachines (bijv. Google, Yahoo, Bing). Hoewel, er zijn nep zoekmachines ontworpen om louche websites te promoten en (of) ongewenste advertenties te tonen.

Het is belangrijk te vermelden dat zowel adware-achtige toepassingen als browser-hijackers kunnen fungeren als informatieverzamelaars die zich niet alleen richten op browsing-gerelateerde gegevens zoals IP-adressen, geolocaties, bezochte websites, enz., maar ook gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens.

Overzicht Bedreiging:
Naam Macube Cleaner mogelijk ongewenst programma
Type Bedreiging PUP (mogelijk ongewenst programma), PUA (mogelijk ongewenste toepassing), Mac-malware, Mac-virus
Veronderstelde Functionaliteit Systeemreiniger
Detectienamen (Installer) Avast (MacOS:PuAgent-CA [PUP]), BitDefender (Trojan.MAC.Generic.107108), ESET-NOD32 (een variant van OSX/MacMaster.E Potentially Unwanted), Symantec (OSX.Trojan.Gen.2), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (toepassing) Avast (MacOS:PuAgent-CA [PUP]), BitDefender (Trojan.MAC.Generic.107108), ESET-NOD32 (een variant van OSX/MacMaster.E Potentially Unwanted), Symantec (OSX.Trojan.Gen.2), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Een programma dat u zich niet herinnert te hebben geïnstalleerd, verscheen plotseling op uw computer. Een nieuwe toepassing voert computerscans uit en toont waarschuwingsberichten over "gevonden problemen". Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te verwijderen.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Verwante domeinen macube[.]com
Schade Geldverlies (onnodige aankoop van namaaksoftware), ongewenste waarschuwingspop-ups, trage computerprestaties.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er is een groot aantal apps die worden verspreid met behulp van twijfelachtige methoden (worden gecategoriseerd als PUA's), bijvoorbeeld, MacCleanBooster, Disk Tuner, en MacFly Pro. Het is opmerkelijk dat niet alle PUA's nutteloos zijn of moeten worden geregistreerd/geactiveerd om hun functies te gebruiken.

Op de een of andere manier is het zeer aan te raden om software te vertrouwen die van legitieme bronnen is gedownload (bijv. officiële pagina's, App Store) en het gebruik van apps te vermijden die via andere bronnen zijn gedownload.

Vooral degenen die onbedoeld werden geïnstalleerd. Als een dergelijke app al is geïnstalleerd op het besturingssysteem of een browser, dan moet deze worden verwijderd.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen, gebruikers downloaden of installeren toepassingen zoals Macube Cleaner door te klikken op misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Typisch, advertenties die onverwachte downloads, installaties kunnen veroorzaken verschijnen op onbetrouwbare pagina's. In andere gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads, installaties tijdens downloads of installaties van andere programma's.

Meer precies, wanneer PUA's samen met andere programma's worden gebundeld. In dergelijke gevallen worden PUA's als extra aanbiedingen opgenomen in downloaders of installers.

In de regel kunnen gebruikers ongewenste aanbiedingen weigeren door bepaalde selectievakjes uit te vinken of via "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde", of andere soortgelijke instellingen die deze downloaders, installers hebben. Gebruikers downloaden of installeren gebundelde ongewenste apps wanneer ze downloads, installaties voltooien zonder de hierboven genoemde instellingen te controleren (en te wijzigen).

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Bestanden en programma's die worden gedownload via downloaders van derden, onofficiële websites, peer-to-peer netwerken (zoals torrent clients, eMule) en andere bronnen moeten niet worden vertrouwd. In sommige gevallen kunnen ze worden gebruikt om gebruikers te verleiden malware te installeren. Installatieprogramma's van derden kunnen ook worden gebruikt om ongewenste software te verspreiden.

Daarom moeten toepassingen en bestanden worden gedownload van officiële pagina's en via directe koppelingen. Downloaders, installatieprogramma's met instellingen als "Geavanceerde", "Aangepaste" of aangevinkte selectievakjes moeten worden gecontroleerd op mogelijk ongewenste toepassingen.

Gebundelde apps moeten worden uitgeschakeld voordat de downloads, installaties. Bovendien is het raadzaam om advertenties die verschijnen op verschillende schaduwrijke pagina's niet te vertrouwen.

Heel vaak zijn advertenties op onbetrouwbare pagina's ontworpen om andere sites van dit soort te promoten. Soms, door te klikken op deze advertenties, veroorzaken gebruikers ongewenste downloads, installaties ook.

Verdachte, ongewenste extensies, add-ons, of plug-ins geïnstalleerd op een browser moet worden verwijderd uit het. Hetzelfde moet worden gedaan met ongewenste geïnstalleerd op het besturingssysteem.

Als uw computer al is geïnfecteerd met PUAs, raden wij u het uitvoeren van een scan met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van Macube Cleaner toepassing (GIF):

Verschijning van Macube Cleaner PUA (GIF)

Macube Cleaner's installatieprogramma:

Installation setup of Macube Cleaner PUA

Website die Macube Cleaner applicatie:

Website gebruikt om Macube Cleaner PUA te promoten

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de macube cleaner mogelijk ongewenst programma gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Macube Cleaner mogelijk ongewenst programma verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan macube cleaner mogelijk ongewenst programma gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan macube cleaner mogelijk ongewenst programma gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan macube cleaner mogelijk ongewenst programma gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Macube Cleaner mogelijk ongewenst programma QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Macube Cleaner mogelijk ongewenst programma op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.