FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SearchMaster adware te verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door SearchMaster
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is SearchMaster?

SearchMaster is ontworpen om verschillende advertenties weer te geven en een webbrowser te kapen door sommige van zijn instellingen te wijzigen. Deze app heeft de kwaliteiten van advertentie-ondersteunde en browser-hijacking software. Het wordt verspreid via een nep Adobe Flash Player installatieprogramma. Dus, gebruikers zouden SearchMaster niet bewust installeren.

SearchMaster adware

SearchMaster adware in detail

Advertenties (bijvoorbeeld pop-ups, banners, coupons) gegenereerd door SearchMaster kunnen websites openen die gebruikers aansporen om mogelijk ongewenste programma's (PUA's) te installeren, gevoelige informatie zoals creditcardgegevens en wachtwoorden te verstrekken, en andere onbetrouwbare sites. Deze advertenties kunnen ook bepaalde scripts uitvoeren en PUA's downloaden (of zelfs installeren).

Een andere reden om SearchMaster niet te vertrouwen is dat het de zoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad pagina vervangt met een valse zoekmachine. Bovendien verhindert het gebruikers om die zoekmachine (zijn adres) te verwijderen. Valse zoekmachines kunnen misleidende resultaten genereren en (of) resultaten tonen die gegenereerd zijn door onbetrouwbare zoekmachines.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties door SearchMaster
Type Bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.24516), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende Informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

SearchMaster in het algemeen

SearchMaster is een nutteloze app ontworpen om advertenties te leveren en een valse zoekmachine te promoten. In de meeste gevallen installeren gebruikers onbewust adware (en browser hijackers). Software van dit type kan ontworpen zijn om persoonlijke informatie te verzamelen. Hoe dan ook, het kan niet worden vertrouwd. Meer adware voorbeelden zijn SprintSolution, UnitNetwork, en AddSystem.

Hoe heeft SearchMaster zich op mijn computer geïnstalleerd?

SearchMaster wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player installatieprogramma. De meeste nep-installers worden gepromoot via misleidende methoden (bijvoorbeeld pagina's die suggereren dat geïnstalleerde software verouderd is of dat een computer geïnfecteerd is). Het is ook gebruikelijk dat adware wordt gebundeld met andere software.

In het tweede geval downloaden of installeren gebruikers adware samen met andere software wanneer ze de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen niet wijzigen voordat ze de downloads of installaties voltooien. Deze instellingen kunnen worden gevonden in downloaders en installers die worden gebruikt om PUA's te distribueren.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Download bestanden en programma's van legitieme bronnen zoals officiële webpagina's. Vermijd het gebruik van downloaders, installers, Peer-to-Peer netwerken en soortgelijke bronnen van derden voor het downloaden van software (of bestanden). Controleer downloaders en installers altijd op optionele downloads en installaties, en deselecteer de ongewenste.

Vermijd te klikken op advertenties die twijfelachtige websites hebben op hen. Als uw computer al geïnfecteerd is met SearchMaster, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de SearchMaster adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.SearchMaster/SearchMaster
  • ~/Library/Application Support/com.SearchMasterDaemon/SearchMaster
  • ~/Library/LaunchAgents/com.SearchMaster.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.SearchMasterDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Malafide setups/apps die de SearchMaster adware promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel aan te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt.

1) Klik op het "Preferencies" icoon in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door SearchMaster (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen en verwijder ze.

Remove malicious profiles added by SearchMaster (step 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware/browser hijacker.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

SearchMaster adware verwijdering:

Verwijder SearchMaster-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". In de map toepassingen, zoek naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door searchmaster gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door SearchMaster verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door searchmaster gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door searchmaster gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door searchmaster gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Adware kan de reden zijn achter verminderde web browsing ervaring, trage computer prestaties. Indien geklikt, kunnen advertenties weergegeven door deze adware leiden tot ongewenste downloads, installaties.

Wat doet adware?

Adware levert opdringerige advertenties, bijvoorbeeld pop-ups, banners, coupons, enquêtes.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Een groot deel van hen verdient geld met adware via verschillende affiliate programma's. Ze promoten diensten, producten, websites, enz.

Zal Combo Cleaner SearchMaster adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en SearchMaster. Adware moet worden verwijderd met behulp van gespecialiseerde software (automatisch). Handmatige verwijdering werkt niet altijd omdat sommige van de adware componenten/bestandsresten zich blijven verbergen en actief blijven in het besturingssysteem, zelfs na de verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door SearchMaster QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door SearchMaster op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.