FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kan ik UnitNetwork adware en de advertenties die erdoor worden weergegeven verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door UnitNetwork
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is UnitNetwork?

UnitNetwork is een bedrieglijke app geclassificeerd als adware. Het werkt ook als een browser hijacker. Aangezien de meeste gebruikers onopzettelijk downloaden/installeren van dergelijke apps, worden ze ook beschouwd als mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

UnitNetwork adware

UnitNetwork adware overzicht

 Adware kan pop-ups, banners, coupons en andere opdringerige advertenties weergeven op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Deze advertenties niet alleen afbreuk doen aan de browsen kwaliteit, maar ook in gevaar brengen apparaat en de veiligheid van de gebruiker.

De advertenties onderschrijven een breed scala aan verkoop-gebaseerde, onbetrouwbare, malafide, gecompromitteerde, bedrieglijke/oplichterij en zelfs kwaadaardige sites. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties stiekem software downloaden/installeren (bijv. PUA's) - zodra er op wordt geklikt.

Browser hijackers toewijzen nep web zoeker adressen als browsers 'homepage, standaard zoekmachine, en nieuwe tabblad / venster URL's. Daarom wordt elk geopend browsertabblad/venster en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt - omgeleid naar het gepromote adres.

Nep zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten opleveren, dus ze leiden ze om naar Google, Bing, Yahoo, en andere legitieme zoekmachines. Wat meer is, browser hijackers maken ook gebruik van de persistentie-verzekeren tactiek om te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen.

Adware en browser hijackers hebben meestal de mogelijkheid om gegevens bij te houden. De doelgerichte informatie omvat browse-activiteit, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare details, enz. De verzamelde gegevens worden te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste toepassingen op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties door UnitNetwork
Type Bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-AW [Adw]), Combo Cleaner (Trojan.GenericFCA.Agent.23764), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.G), Fortinet (Adware/Synataeb!OSX), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende Informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

FlexInterval, AddCloud, en FlexProduct zijn enkele voorbeelden van adware. Deze software lijkt legitiem en belooft "handige" functies, die zelden operationeel zijn. In feite zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid irrelevant voor bijna alle PUAs. Het enige doel van ongewenste apps is het genereren van winst op kosten van de gebruiker.

Hoe is UnitNetwork op mijn computer geïnstalleerd?

PUA's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. "Bundelen" is de naam van deze marketing methode - het verpakken van reguliere software met diverse toevoegingen. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om PUA's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige PUA's hebben ook "officiële" download webpagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer (P2P) sharing netwerken, enz. - bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt aangeraden de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en zich af te melden voor alle bijlagen. Opdringerige advertenties lijken onschuldig; ze leiden echter door naar verschillende dubieuze sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als dergelijke advertenties en/of omleidingen worden aangetroffen, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden gedetecteerd en onmiddellijk van het apparaat worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met UnitNetwork, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster weergegeven zodra UnitNetwork adware's installatie is voltooid:

Pop-up zodra de UnitNetwork installatie voltooid is

UnitNetwork adware's installatie map:

UnitNetwork adware installatie map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe te verwijderen UnitNetwork adware met Combo Cleaner:

UnitNetwork adware verwijderen:

Verwijder UnitNetwork-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". In de map toepassingen, zoek naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door unitnetwork gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door UnitNetwork verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door unitnetwork gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door unitnetwork gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door unitnetwork gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Adware kan de browse-ervaring verminderen en de systeemprestaties verlagen. Deze software brengt ook de veiligheid van de gebruiker in gevaar, omdat het meestal gegevens kan traceren, waardoor het een bedreiging voor de privacy vormt. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden geleverd misleidend/malleidend zijn en andere ernstige bedreigingen vormen.

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software; het is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren. Met andere woorden, adware toont verschillende advertenties op elke bezochte site en/of verschillende interfaces.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

De ontwikkelaars van deze software kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, websitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, service-abonnementen, enz.

Zal Combo Cleaner de UnitNetwork adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en geïnstalleerde adware-type toepassingen verwijderen. Het is vermeldenswaard dat handmatige verwijdering mogelijk niet grondig genoeg is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware is verwijderd - blijven overgebleven bestanden in het systeem achter. Bovendien kunnen dergelijke overblijfselen blijven draaien en problemen veroorzaken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door UnitNetwork QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door UnitNetwork op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.