FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Squirrelwaffle malware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Squirrelwaffle virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is Squirrelwaffle?

Squirrelwaffle is kwaadaardige software die is ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken, d.w.z. om extra malware te downloaden/installeren. Op het moment van onderzoek werd Squirrelwaffle gebruikt om systemen te infecteren met het kwaadaardige programma Cobalt Strike. Dit laatste is berucht omdat het wordt gebruikt om apparaten te injecteren met ransomware.

Squirrelwaffle malware detections on VirusTotal

Squirrelwaffle malware overzicht

Squirrelwaffle kan andere kwaadaardige programma's laden op besmette machines. Er is waargenomen dat het systemen infecteert met Cobalt Strike. Dit programma detecteert kwetsbaarheden in het systeem, die vervolgens worden misbruikt om extra malware te installeren (bijv. ransomware, trojans, cryptocurrency miners, enz.). Cobalt Strike heeft echter nog andere schadelijke capaciteiten. Het kan bestanden van het systeem downloaden en toetsaanslagen opnemen (keylogging)

Om dieper in te gaan op de schadelijke programma's, kan Squirrelwaffle ertoe leiden dat systemen worden geïnfecteerd met ransomware. Ransomware is ontworpen om gegevens te versleutelen en/of het scherm van het apparaat te vergrendelen om betaling te eisen voor de ontsleuteling/het herstel van de toegang.

Trojan is een brede term die kwaadaardige programma's met uiteenlopende functies definieert. Trojans veroorzaken niet alleen kettinginfecties, maar kunnen ook gegevens/bestanden van systemen verwijderen, externe toegang/controle over apparaten mogelijk maken, informatie van geïnstalleerde browsers en andere apps stelen, toetsaanslagen of audio/video opnemen via microfoons en camera's, enzovoort.

Cryptominers misbruiken systeembronnen (wat kan leiden tot systeemfalen en hardwareschade) om cryptocurrency te genereren.

Samenvattend, Squirrelwaffle infecties kunnen resulteren in meerdere systeem infecties, ernstige privacy problemen, aanzienlijke financiële verliezen, en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het cruciaal om een anti-virus software te gebruiken om alle malware infecties onverwijld te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Squirrelwaffle virus
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Avast (Script:SNH-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.Agent.FNBD), ESET-NOD32 (VBS/TrojanDownloader.Agent.WAB), Kaspersky (), Microsoft (HEUR:Trojan-Downloader.VBS.SLoad.gen), Full List Of Detections (VirusTotal)
Detectienamen (verspreiding van kwaadaardig document) Avast (SNH:Script [Dropper]), Combo Cleaner (VB:Trojan.Valyria.5321), ESET-NOD32 (GenScript.MNY), Kaspersky (HEUR:Trojan-Dropper.MSOffice.SDrop.gen), Microsoft (TrojanDropper:O97M/Obfuse.PHF!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Payload Cobalt Strike
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om Squirrelwaffle virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malware voorbeelden

XLoader, DiamondFox en Nyan Worm zijn enkele voorbeelden van kwaadaardige programma's die keteninfecties kunnen veroorzaken. Het einddoel van malware is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars/cybercriminelen die het gebruiken. Ongeacht hoe kwaadaardige software werkt, wordt sterk aangeraden om alle infecties onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Hoe heeft Squirrelwaffle mijn computer geïnfiltreerd?

Malware verspreidt zich via spamcampagnes. De spammails kunnen virusbestanden bevatten als bijlagen of links. Deze bestanden kunnen archieven, uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz. zijn. Wanneer ze worden geopend, wordt het infectieproces in gang gezet.

Squirrelwaffle wordt gedistribueerd via besmettelijke Microsoft Office-documenten, die malware downloaden/installeren door het uitvoeren van kwaadaardige macro-opdrachten. Dit proces begint wanneer een document wordt geopend in Microsoft Office-versies van vóór 2010.

Latere versies hebben een "beveiligde weergave"-modus die automatische uitvoering voorkomt; in plaats daarvan kunnen gebruikers macro's handmatig inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud). Sommige besmettelijke Microsoft Office-documenten bevatten echter misleidende berichten om gebruikers ertoe te verleiden macro-opdrachten in te schakelen.

Malware wordt vaak vermomd als of gebundeld met gewone software/media en verspreid via dubieuze downloadkanalen (bv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.)

Illegale activeringstools ("cracks") en nepupdates worden ook gebruikt bij de verspreiding. Cracktools kunnen infecties veroorzaken in plaats van gelicentieerde producten te activeren. Frauduleuze updaters infecteren systemen door misbruik te maken van gebreken in verouderde software en/of door kwaadaardige programma's te installeren.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Het wordt aanbevolen om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met functies die door echte ontwikkelaars worden geleverd. Om besmetting van het systeem via spam-mail te voorkomen, wordt geadviseerd geen verdachte/irrelevante e-mails te openen - vooral geen bijlagen of koppelingen die daarin aanwezig zijn.

Het is van het grootste belang dat een gerenommeerd antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en up-to-date gehouden. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Kwaadaardige bijlage gebruikt om Squirrelwaffle malware te verspreiden:

Kwaadaardige bijlage die Squirrelwaffle malware verspreidt

Squirrelwaffle virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Squirrelwaffle virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

kwaadaardig proces draait op de computer van de gebruiker voorbeeld

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige malware verwijdering stap 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van autoruns toepassing

handmatige malware verwijdering stap 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 8 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

windows 10 veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige malware verwijdering stap 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

handmatige malware verwijdering stap 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Klik bovenaan op 'Opties' en vink de opties 'Lege locaties verbergen' en 'Windows-entries verbergen' uit

handmatige malware verwijdering stap 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

zoeken naar een malware bestand op uw computer

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Squirrelwaffle malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, zulke drastische maatregelen zijn niet nodig. Squirrelwaffle malware kan verwijderd worden zonder het apparaat te formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die Squirrelwaffle malware kan veroorzaken?

De bedreigingen die een infectie met zich meebrengt zijn afhankelijk van het type malware en de doelen van de cybercriminelen. In het algemeen kunnen systeeminfecties leiden tot verminderde systeemprestaties of storingen, hardwareschade, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen, identiteitsdiefstal en andere ernstige problemen.

Wat is het doel van Squirrelwaffle malware?

Malware wordt meestal gebruikt om inkomsten te genereren, maar hoe het dat doet varieert. Financieel gewin is echter niet het doel van alle cybercriminelen. Mogelijke redenen kunnen zijn: amusement, persoonlijke motivatie om het (de) slachtoffer(s) aan te vallen, het onderbreken van processen (bijv. sites, diensten, bedrijven, enz.), politieke of geopolitieke redenen, enzovoort.

Hoe heeft de Squirrelwaffle malware mijn computer geïnfiltreerd?

Social engineering is gebruikelijk bij de verspreiding van malware. De meest populaire distributietechnieken zijn: bundeling met andere software, dubieuze download bronnen (b.v. Peer-to-Peer sharing netwerken, onofficiële, freeware en scam websites, etc.), spam mail, malvertising, enzovoort.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het uitvoeren van een volledige systeemscan is echter cruciaal, aangezien geavanceerde malware zich meestal diep in het systeem verbergt.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Squirrelwaffle virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Squirrelwaffle virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Squirrelwaffle virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.