FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u MapperTrack adware?

Ook bekend als: Advertenties van MapperTrack
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is MapperTrack adware?

MapperTrack genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door advertenties weer te geven en een valse zoekmachine te promoten. MapperTrack heeft de eigenschappen van een adware-type app en een browser hijacker. Het is zeer ongebruikelijk voor apps van dit type om bewust gedownload en geïnstalleerd te worden. Daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

MapperTrack adware

MapperTrack adware in detail

MapperTrack kan advertenties weergeven (pop-ups, banners, coupons of andere) die worden gebruikt om pagina's te promoten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het downloaden en installeren van dubieuze (mogelijk schadelijke) software, enzovoort. Het is ook mogelijk dat advertenties die door MapperTrack worden weergegeven, ongewenste software downloaden of installeren.

MapperTrack verandert ook de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina in een valse zoekmachine. Die zoekmachine kan misleidende zoekresultaten tonen (twijfelachtige pagina's promoten) en resultaten weergeven die door andere onbetrouwbare zoekmachines zijn gegenereerd. Om deze redenen mag MapperTrack nooit worden gebruikt/geïnstalleerd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van MapperTrack
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.AdLoad.13), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.G), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

MapperTrack adware in het algemeen

MapperTrack genereert advertenties, dwingt gebruikers een valse zoekmachine te gebruiken tijdens het surfen op het web, en verzamelt mogelijk informatie over zijn gebruiker. Het lijkt sterk op tal van andere apps, bijvoorbeeld ForceGuide, DeployService, en HdTrack.

Hoe is MapperTrack op mijn computer geïnstalleerd?

De meeste gebruikers downloaden en installeren adware via advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren, nep-installers, of downloaders voor andere programma's. Downloaders en installers die gebruikt worden om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden bevatten "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen. Gebruikers downloaden of installeren mogelijk ongewenste programma's als ze deze instellingen niet veranderen.

Advertenties die ontworpen zijn om mogelijk ongewenste programma's te downloaden of te installeren doen dat wanneer gebruikers erop klikken. Die advertenties verschijnen op onbetrouwbare pagina's. Valse installers worden ook gepromoot via dubieuze sites.

Hoe voorkomt u de de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Ongewenste downloads en installaties kunnen worden vermeden door officiële pagina's (of andere legitieme bronnen) te gebruiken om bestanden en programma's te downloaden. Het kan ook worden bereikt door het deselecteren van optionele downloads of installaties in downloaders en installers die worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden en niet te klikken op advertenties die twijfelachtige pagina's op hen hebben.

Als uw computer al geïnfecteerd is met MapperTrack, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat verschijnt na de installatie van MapperTrack adware:

mappertrack adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

MapperTrack's Inhoudsmap:

mappertrack adware inhoudsmap

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe MapperTrack adware te verwijderen met Combo Cleaner:

MapperTrack adware verwijderen:

Verwijder MapperTrack-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van mappertrack gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van MapperTrack verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van mappertrack gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van mappertrack gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van mappertrack gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de reden zijn achter veranderingen in instellingen van de getroffen webbrowser, trage prestaties van het apparaat, verminderde web browse-ervaring, verminderde internetsnelheid, en andere problemen.

Wat doet adware?

Het hoofddoel van de meeste adware-type toepassingen is het weergeven van advertenties. Sommige apps van dit type kunnen de instellingen van de webbrowser wijzigen om een valse zoekmachine te promoten en (of) verschillende gegevens te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door advertenties weer te geven die gebruikt worden om verschillende producten, diensten en websites te promoten. Meestal genereert de adware ontwikkelaar inkomsten via verschillende affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner de MapperTrack adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en MapperTrack of andere gedetecteerde adware-type toepassingen verwijderen. Wanneer gebruikers adware of andere ongewenste software handmatig verwijderen, verwijderen ze deze niet altijd volledig. Vrij vaak, blijven verschillende bestand restanten verborgen in het systeem, zelfs na de verwijdering. Daarom worden gebruikers geadviseerd om adware te verwijderen met behulp van gespecialiseerde software.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van MapperTrack QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MapperTrack op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.