FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de advertenties van de captcha-smart.top website?

Ook bekend als: captcha-smart.top pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is de captcha-smart[.]top website?

Met overeenkomsten met ositieonthat.space, news-hoyisa.cc, emoxan.xyz, en vele anderen, is captcha-smart[.]top een bedrieglijke site. Het is ontworpen om bezoekers dubieuze inhoud te presenteren en/of hen om te leiden naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) webpagina's.

Gebruikers komen meestal op malafide sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door onbetrouwbare pagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogeljik ongewenste programma's (PUA's).

captcha-smart[.]top pop-up doorverwijzingen

Captcha-smart[.]top in detail

Het gedrag van captcha-smart[.]top wordt bepaald door de IP adressen/geolocaties van haar bezoekers. Met andere woorden, deze informatie bepaalt of bezoekende gebruikers dubieus materiaal voorgeschoteld krijgen en/of naar elders worden omgeleid.

Bovendien gebruiken de meeste van dit soort sites misleidende inhoud om gebruikers te verleiden hun browsermeldingen toe te staan. Captcha-smart[.]top maakt voor dit doel gebruik van nep CAPTCHA-verificatie. Als de meldingen van de website worden toegestaan, zal deze opdringerige advertentiecampagnes gaan voeren.

De geleverde advertenties zijn meer dan alleen maar hinderlijk, ze brengen ook de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Wanneer erop wordt geklikt, worden de advertenties omgeleid naar verschillende onbetrouwbare/malijke websites, en sommige kunnen software downloaden/installeren (bijv. PUA's) zonder toestemming van de gebruiker.

Overzicht bedreiging:
Naam captcha-smart.top pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Cyan (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Geobserveerde domeinen a.captcha-smart[.]top; f.captcha-smart[.]top; d.captcha-smart[.]top; b.captcha-smart[.]top; i.captcha-smart[.]top; g.captcha-smart[.]top; h.captcha-smart[.]top; c.captcha-smart[.]top; [.]top; [.]top; [.]top; e.captcha-smart[.]top
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenst programma overzicht 

Mogelijk ongewenste programma's lijken onschuldig en bieden "handige" functies aan, die echter zelden operationeel zijn. Wat meer is, de meeste ongewenste apps hebben schadelijke capaciteiten, b.v. het veroorzaken van omleidingen, het leveren van opdringerige advertentie campagnes, het wijzigen van browsers (browser hijacker), en het verzamelen van kwetsbare gegevens. Kortom, mogelijk ongewenste programma's kunnen systeeminfecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen en zelfs leiden tot identiteitsdiefstal veroorzaken.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de marketingmethode "bundeling" - het verpakken van reguliere software met diverse toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties (bv. overgeslagen stappen/secties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties zijn ook een proliferatie van mogelijk ongewenste programma's. Wanneer op deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze toepassingen stiekem te downloaden/installeren. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" download webpagina's hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aangeraden om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde instellingen" te gebruiken, en zich af te melden voor alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk, maar leiden om naar twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als dergelijke advertenties en/of omleidingen worden aangetroffen, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden gedetecteerd en onmiddellijk van het apparaat worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de captcha-smart[.]top website (GIF):

captcha-smart[.]top website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Site-instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om de meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captcha-smart[.]top adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die captcha-smart[.]top omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe u potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van captcha-smart[.]top advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van captcha-smart[.]top advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van captcha-smart.top pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van captcha-smart[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van captcha-smart[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van captcha-smart.top pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de captcha-smart.top pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om captcha-smart.top pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over captcha-smart.top pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22052-captcha-smart-top-ads

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door captcha-smart[.]top in de rechter benedenhoek van mijn desktop?

U hebt waarschijnlijk captcha-smart[.]top bezocht en toegestaan om zijn browser meldingen te leveren. Het is opmerkelijk dat dergelijke malafide sites meestal onopzettelijk worden bezocht en dat ze misleidende inhoud gebruiken (bijv. nep CAPTCHA-verificatie, clickbait, enz.) om bezoekers te verleiden hun meldingen in te schakelen.

Ik heb op advertenties voor meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Het klikken op een melding is onschuldig, maar deze advertenties promoten vaak verschillende dubieuze en kwaadaardige websites en apps die systeeminfecties kunnen veroorzaken.

Is captcha-smart[.]top een virus?

Captcha-smart[.]top wordt niet beschouwd als een virus. Sites van dit type worden echter vaak gebruikt om virulente (d.w.z. malware en malwareprolifererende) inhoud te onderschrijven.

Zal Combo Cleaner captcha-smart[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en alle toegekende permissies voor deze website terugdraaien. Het zal ook alle verdere toegang tot captcha-smart[.]top blokkeren. Er zullen dus geen bijkomende stappen nodig zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
captcha-smart.top pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van captcha-smart.top pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.