FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door e-mails waarin wordt beweerd dat uw apparaat is gehackt

Ook bekend als: mogelijke malware infecties
Schadeniveau: Medium

Wat is "I am sorry to inform you but your device was hacked" e-mail scam?

"I am sorry to inform you but your device was hacked" verwijst naar een sextortion spamcampagne. In deze oplichtingsmails wordt beweerd dat het apparaat van de ontvanger is geïnfecteerd en is gebruikt om een seksueel getinte video van hem of haar te maken. In de e-mails wordt geëist dat losgeld wordt betaald anders zal de compromitterende opname openbaar worden gemaakt. Benadrukt moet worden dat deze e-mails oplichterij zijn, en dat al hun informatie vals is.

I am sorry to inform you but your device was hacked email spamcampagne

"I am sorry to inform you but your device was hacked" e-mail in detail

De "I am sorry to inform you but your device was hacked" oplichtingsmails bevatten lange teksten waarin het verhaal wordt verteld van een valse systeeminfectie en hoe de geïnfiltreerde malware werd gebruikt om compromitterende inhoud te verkrijgen. In de e-mails wordt beweerd dat de afzender de ontvanger gedurende enkele maanden in de gaten heeft gehouden.

Naar verluidt zijn gedurende deze tijd opnamen gemaakt van de ontvanger terwijl deze websites met een adult-thema bezocht. De e-mails eisen dat 1650 USD aan Bitcoins zou worden overgemaakt naar de opgegeven cryptocurrency wallet of dat de niet-bestaande video naar de contacten van de ontvanger zou worden gestuurd en online zou worden geplaatst.

Benadrukt moet worden dat deze e-mails nep zijn en geen bedreiging vormen voor de ontvanger. Met andere woorden, ze moeten worden genegeerd, aangezien de apparaten van de ontvanger niet zijn geïnfecteerd, noch zijn er video's van hen in het bezit van de afzender.

Overzicht bedreiging:
Naam I am sorry to inform you but your device was hacked Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim In oplichtingsmails wordt beweerd dat een compromitterende video met de ontvanger openbaar zal worden gemaakt tenzij losgeld wordt betaald.
Losgeld bedrag  1650 USD in Bitcoin cryptocurrency
Cybercriminelen cryptowallet adres 1Bg5s2oasuGyiMPkDu3XGQde85AmHDcR2E (Bitcoin)
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vervalsingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

"Unfortunately, there are some bad news for you", "This is the last reminder", "Have you heard about Pegasus?", en "I am a professional programmer who specializes in hacking" zijn een paar voorbeelden van sextortion spamcampagnes.

E-mails die via deze campagnes worden verzonden, maken gebruik van uiteenlopende oplichtingsmodellen en valse beweringen om het vertrouwen van de ontvangers te winnen en vervolgens te misbruiken. Naast phishing en diverse regelingen wordt spammail ook gebruikt om malware te verspreiden (bv. ransomware, trojans, cryptocurrency miners, enz.).

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Systemen worden geïnfecteerd via schadelijke bestanden die als bijlage bij spammail zijn gevoegd en/of erin gelinkt zijn. Deze bestanden kunnen verschillende formaten hebben, bijv. archieven, uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz. Wanneer de bestanden worden geopend, wordt het infectieproces in gang gezet.

Microsoft Office-documenten veroorzaken bijvoorbeeld infecties door het uitvoeren van kwaadaardige macro's. Dit gebeurt wanneer een document wordt geopend in Microsoft Office-versies die voor 2010 zijn uitgebracht.

Automatische uitvoering van macro's wordt verhinderd door de modus "Beschermde weergave" in nieuwere versies, dus in plaats daarvan kunnen gebruikers macro's handmatig inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud). Merk op dat virusdocumenten vaak misleidende berichten bevatten die bedoeld zijn om gebruikers ertoe te verleiden macro's in te schakelen.

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Verdachte en irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral niet de bijlagen of koppelingen die erin voorkomen omdat deze mogelijk systeeminfecties kunnen veroorzaken. Het wordt aanbevolen om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht.

Naast spammail wordt malware ook verspreid via onbetrouwbare downloadkanalen (bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, etc.), software "cracking" tools, en nep-updates. Daarom wordt geadviseerd om alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen en programma's te activeren/updaten met tools die worden geleverd door echte ontwikkelaars.

Het is van cruciaal belang om een betrouwbaar antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "I am sorry to inform you but your device was hacked" scam e-mail:

Subject: Do You Do Any of These Embarrassing Things?


I am sorry to inform you but your device was hacked.

 

That's what happened. I have used a Zero Click vulnerability with a special code to hack your device through a website.
A complicated software that requires precise skills that I posess.
This exploit works in a chain with a specially crafted unique code and such type of an attack goes undetected.
You only had to visit a website to be infected, and unfortunately for you it's that simple for me.

 

You were not targeted, but just became one of the many unlucky people who got hacked through that webpage.
All of this happened in August. So I’ve had enough time to collect the information.

 

I think you already know what is going to happen next.
For a couple of month my software was quietly collecting information about your habits, websites you visit, websearches, texts you send.
There is more to it, but I have listed just a few reasons for you to understand how serious this is.

 

To be clear, my software controlled your camera and microphone as well.
It was just about right timing to get you privacy violated. I have made a few pornhub worthy videos with you as a lead actor.

 

I’ve been waiting enough and have decided that it’s time to put an end to this.
Here is my offer. Let’s name this a “consulting fee” I need to get, so I can delete the media content I have been collecting.
Your privacy stays untouched, if I get the payment.
Otherwise, I will leak the most damaging content to your contacts and post it to a public website for perverts to view.

 

You and I understand how damaging this will be to you, it's not that much money to keep your privacy.

 

I don’t care about you personally, that's why you can be sure that all files I have and software on your device will be deleted immediately after I receive the transfer.
I only care about getting paid.

 

My modest consulting fee is 1650 US Dollars to be transferred in Bitcoin. Exchange rate at the time of the transfer.
You need to send that amount to this wallet: 1Bg5s2oasuGyiMPkDu3XGQde85AmHDcR2E

 

The fee is non negotiable, to be transferred within 2 business days.

 

Obviously do not try to ask for help from the law enforcement unless you want your privacy to be violated.
I will monitor your every move until I get paid. If you keep your end of the agreement, you wont hear from me ever again.

 

Take care and have a good day.

Weergave van de "I am sorry to inform you but your device was hacked" scam e-mail (GIF):

I am sorry to inform you but your device was hacked scam e-mail weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig verwijderen?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak. Meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

kwaadaardig proces draait op de computer van de gebruiker voorbeeld

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige malware verwijdering stap 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van autoruns toepassing

handmatige malware verwijdering stap 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

windows 10 veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige malware verwijdering stap 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

handmatige malware verwijdering stap 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Klik bovenaan op 'Opties' en vink de opties 'Lege locaties verbergen' en 'Windowsvermeldingen verbergen' uit

handmatige malware verwijdering stap 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt elimineren..

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

zoeken naar een malware bestand op uw computer

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam e-mails zijn niet persoonlijk; ze worden per duizenden verstuurd met de hoop om ten minste een deel van de ontvangers te misleiden.

Is mijn computer daadwerkelijk gehackt en heeft de afzender informatie?

Nee, alle beweringen in de "I am sorry to inform you but your device was hacked" scam e-mail zijn vals. Daarom is uw apparaat niet geïnfecteerd en hebben de oplichters geen video's van u.

Hoe zijn cybercriminelen aan mijn wachtwoord van mijn e-mailadres gekomen?

Als u spam e-mails hebt ontvangen van uw eigen e-mailaccount, kan dit zijn gebeurd als gevolg van een datalek. Anders bent u misschien ooit het slachtoffer geworden van een phishing-zwendel. Bij dit soort oplichtingspraktijken worden gebruikers verleid om hun accountgegevens of andere gevoelige informatie door te geven aan phishingwebsites of -bestanden, die verschillende vermommingen dragen om slachtoffers te lokken ze te vertrouwen.

Ik heb cryptocurrency naar het adres in deze e-mail gestuurd, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Transacties met cryptocurrency zijn praktisch niet te traceren; u zult ze dus niet kunnen terugdraaien.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een spam e-mail, wat moet ik doen?

Als je accountgegevens hebt vrijgegeven, verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk getroffen accounts en neem contact op met hun officiële ondersteuning. Als de informatie van een andere persoonlijke aard was (bv. identiteitskaartgegevens, kredietkaartnummers, enz.),  moet u onmiddellijk contact opnemen met de bevoegde autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen van een spambericht leidt niet tot een systeeminfectie. De koppelingen en bijlagen in deze e-mails kunnen echter wel kwaadaardig zijn en bij het openen malware downloaden/installeren.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spambericht is gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Of uw systeem geïnfecteerd is, hangt af van het formaat van het bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was - dan is de kans het grootst, ja. U kunt echter een infectie hebben voorkomen als de bijlage een document was (bijv. .pdf, .doc, enz.), aangezien dergelijke bestanden mogelijk extra handelingen vereisen om het downloaden/installeren van malware op gang te brengen.

Verwijdert Combo Cleaner malware infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware infecties detecteren en verwijderen. Het uitvoeren van een volledige systeeminfectie is van het grootste belang, omdat geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in het systeem verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
mogelijke malware infecties QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.