FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de UnitAnalog adware verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van UnitAnalog
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is UnitAnalog adware?

UnitAnalog genereert advertenties en wijzigt de instellingen van de webbrowser. Het is een adware-achtig programma dat de kwaliteiten heeft van een browser hijacker. UnitAnalog wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player installatieprogramma. Er is zeer weinig kans dat gebruikers dit programma met opzet zouden downloaden en installeren.

UnitAnalog adware

UnitAnalog adware in detail

UnitAnalog geeft advertenties weer die downloadpagina's kunnen openen voor mogelijk ongewenste programma's, oplichting ontworpen om bezoekers te verleiden tot het invoeren/verstrekken van namen, achternamen, creditcardgegevens, andere persoonlijke informatie. Deze advertenties kunnen ook ongewenste software downloaden of installeren.

Ook verandert UnitAnalog de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad URL naar een valse zoekmachine. Valse zoekmachines kunnen mogelijk schadelijke pagina's promoten en verdachte advertenties tonen. UnitAnalog kan worden ontworpen om gegevens en (of) persoonlijke informatie ook verzamelen.

Gegevens die door deze adware/browser hijacker zijn verzameld, kunnen worden misbruikt om online accounts te stelen, frauduleuze transacties uit te voeren, onbevoegde aankopen te doen, identiteiten te stelen, enzovoort. UnitAnalog is geen betrouwbaar programma.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van UnitAnalog
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

UnitAnalog adware in het algemeen

UnitAnalog genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door advertenties weer te geven en een valse zoekmachine te promoten. De meeste van dit soort programma's worden gepromoot en (of) verspreid met behulp van dubieuze methoden. Gebruikers downloaden en installeren ze dus vaak onbedoeld. Meer adware voorbeelden zijn ValidNetBoost, ConsoleConnection, en MemoryField.

Hoe is UnitAnalog op mijn computer geïnstalleerd?

Het belangrijkste distributiekanaal voor het UnitAnalog programma is een vals Adobe Flash Player installatieprogramma. Valse installatieprogramma's kunnen schadelijk zijn. Ze worden gepromoot op bedrieglijke websites (bijvoorbeeld op pagina's die gebruikmaken van schriktactieken om gebruikers over te halen ongewenste software te installeren). UnitAnalog kan ook worden verspreid via advertenties.

Onbetrouwbare advertenties kunnen worden ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren om een download- of installatieproces te starten. Een andere manier om ongewenste programma's te verspreiden is door ze op te nemen in downloaders en installers voor andere programma's. Gebruikers downloaden of installeren ongewenste programma's met andere programma's wanneer ze "Handmatige", "Aangepaste", of andere opties ongewijzigd laten.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloaders en installers met "Geavanceerde" "Aangepaste", "Handmatige" instellingen of selectievakjes worden vaak gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Deze moeten worden onderzocht voordat software wordt gedownload of geïnstalleerd. Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële sites via directe links.

Advertenties die op verdachte pagina's staan mogen niet vertrouwd/aangeklikt worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met UnitAnalog, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidend installatieprogramma dat de UnitAnalog adware promoot (eerste installatiestap):

Misleidend installatieprogramma gebruikt om UnitAnalog adware te promoten

Misleidend installatieprogramma dat de UnitAnalog adware promoot (tweede installatiestap):

unitanalog adware installer stap 2

Schermafbeelding van de pop-up die verschijnt als UnitAnalog aanwezig is:

unitanalog adware pop-up die verschijnt terwijl unitanalog aanwezig is

Tekst in deze pop-up:

"UnitAnalogd" will damage your computer.
 
This file was downloaded on an unknown date.
 
OK
Show in Finder

Bestanden gerelateerd aan de UnitAnalog adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.UnitAnalog.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.UnitAnalog.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.UnitAnalog.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.UnitAnalog.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen schadelijke programma's zoals UnitAnalog de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste doorverwijzingen naar verschillende verdachte websites ontstaan.

De doorverwijzingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van het programma zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerk instellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de UnitAnalog adware verwijderd kan worden met Combo Cleaner:

UnitAnalog adware verwijderen:

Verwijder UnitAnalog-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van unitanalog gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van UnitAnalog verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van unitanalog gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van unitanalog gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van unitanalog gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de surfervaring op het web verminderen en een computer vertragen.

Wat doet adware?

Het hoofddoel van adware is het weergeven van advertenties (bijvoorbeeld pop-ups, banners, enquêtes, coupons).

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren meestal inkomsten door hun advertenties te gebruiken om verschillende producten, diensten en webpagina's te promoten. Hun belangrijkste bronnen van inkomsten zijn verschillende affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner de UnitAnalog adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle adware-achtige programma's verwijderen die aanwezig zijn op het systeem. Deze of elke andere adware kan manueel verwijderd worden. Het is echter aanbevolen om het te verwijderen met de hulp van software zoals Combo Cleaner, aangezien verschillende bestandsresten zich in het systeem kunnen blijven verbergen (sommige componenten kunnen aanwezig zijn en actief zijn na een handmatige verwijdering).

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van UnitAnalog QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van UnitAnalog op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.