FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u LaunchOptimization adware van uw besturingsapparaat?

Ook bekend als: Advertenties van LaunchOptimization
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is LaunchOptimization?

LaunchOptimization is een bedrieglijke app. Het werkt door het uitvoeren van opdringerig advertentiecampagnes (adware) en wijzigen van browserinstellingen om valse zoekmachines (browser hijacker) te promoten. Bovendien heeft LaunchOptimization waarschijnlijk capaciteiten om gegevens bij te houden. Aangezien de meeste gebruikers onbedoeld adware en browser hijackers downloaden/installeren, zijn ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's.

LaunchOptimization adware

LaunchOptimization adware in detail

Adware levert pop-ups, coupons, banners, enquêtes en andere opdringerige advertenties. De getoonde advertenties kunnen op elke bezochte website en/of verschillende interfaces geplaatst worden. Ze verminderen de surfervaring ernstig door de inhoud van webpagina's te overlappen en/of de surfsnelheid te vertragen.

Bovendien brengen opdringerige advertenties de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. De advertenties onderschrijven verschillende onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende, gecompromitteerde en zelfs kwaadaardige sites. Sommige van deze advertenties kunnen worden getriggerd (door erop te klikken) om stiekem software te downloaden/installeren (bijv. PUA's).

Browser hijackers wijzen nep webzoeker adressen als browsers standaard zoekmachine, homepage, en nieuwe tabblad/venster URL's. Met zo'n software geïnstalleerd worden nieuwe browser tabs/vensters geopend en web zoekopdrachten gedaan via de URL-balk doorverwezen naar valse zoekmachines.

De gepromote webzoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, ze leiden door naar (of veroorzaken omleidingsketens die leiden naar) Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines.

Browser hijackers kunnen de toegang tot de browser instellingen beperken of ontzeggen. Ze kunnen ook alle wijzigingen terugzetten die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser. Daarom is het herstellen van een aangetaste browser onmogelijk zonder het verwijderen van de software die het kaapt.

De meeste mogelijk ongewenste programma's hebben data tracking functionaliteiten; dus, LaunchOptimization heeft waarschijnlijk ook dergelijke capaciteiten. Informatie van belang omvat (maar is niet beperkt tot): URL's bezocht, pagina's bekeken, zoekopdrachten getypt, IP-adressen, en persoonlijk identificeerbare details. Ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onverwijld worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van LaunchOptimization
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.23571), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van LaunchOptimization verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

WebKey, LookupDisplay, en NetFunctionSearch zijn een paar voorbeelden van adware gelijkaardig aan LaunchOptimization. Deze software lijkt legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden gelokt in het downloaden/installeren met "handige" functies, die meestal niet operationeel zijn.

In feite, bijna alle mogelijk ongewenste programma's geadverteerd hebben niet-bestaande capaciteiten. Het enige doel van ongewenste apps is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en privé-informatie te verzamelen.

Hoe heeft LaunchOptimization zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. Deze valse marketingtactiek waarbij gewone software wordt verpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads/installaties (bijv. gebruik van vooraf ingestelde opties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Wanneer op deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze toepassingen zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's kunnen "officiële" promotie-webpagina's hebben vanwaar ze kunnen worden gedownload en/of gekocht.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is raadzaam software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om aanvullende apps, tools, etc. uit te schakelen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar verschillende dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

In het geval van ontmoetingen met advertenties en/of omleidingen van deze soort, moet het systeem worden gecontroleerd en alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins gedetecteerd moeten onmiddellijk uit het systeem worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met LaunchOptimization, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven zodra LaunchOptimization adware's installatie is voltooid:

Pop-up verschijnt zodra LaunchOptimization installatie compleet is

LaunchOptimization adware's installatie map:

LaunchOptimization adware installatie map

Advertenties van LaunchOptimization onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van LaunchOptimization. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

LaunchOptimization adware verwijderen:

Verwijder LaunchOptimization-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw "Toepassingen" map:

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van launchoptimization gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LaunchOptimization verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van launchoptimization gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van launchoptimization gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van launchoptimization gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LaunchOptimization QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LaunchOptimization op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van LaunchOptimization

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.