FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u LookupDisplay van het besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van LookupDisplay
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is LookupDisplay adware?

LookupDisplay adware is een type software dat vervelende advertenties weergeeft en de instellingen van de webbrowser wijzigt. Het kan ook persoonlijke informatie verzamelen. Het is gebruikelijk dat toepassingen van dit type worden verspreid via misleidende methoden. LookupDisplay wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player installatieprogramma.

LookupDisplay adware

LookupDisplay adware in detail

Meestal tonen toepassingen zoals LookupDisplay advertenties (coupons, banners, pop-up advertenties, enquêtes, enz.) die zijn ontworpen om twijfelachtige pagina's te promoten. Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om specifieke scripts uit te voeren en ongewenste downloads of installaties te activeren. Het wordt sterk aangeraden om advertenties gegenereerd door LookupDisplay niet te vertrouwen (klikken).

Ook wijzigt LookupDisplay de instellingen van de webbrowser, zoals het adres van een standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad. Het verandert deze in een adres van een valse zoekmachine. Deze wijzigingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt tenzij LookupDisplay niet langer is geïnstalleerd. Apps die valse zoekmachines promoten door browser instellingen te wijzigen worden browser hijackers genoemd.

Het is belangrijk om te vermelden dat nep-zoekmachines onbetrouwbare websites kunnen promoten (misleidende resultaten genereren), ongewenste advertenties kunnen tonen, of resultaten kunnen tonen die gegenereerd zijn door andere onbetrouwbare zoekmachines. Daarom is het aanbevolen om alleen legitieme zoekmachines te gebruiken zoals Google, Yahoo.

Bovendien is het waarschijnlijk dat LookupDisplay browsing-gerelateerde gegevens verzamelt, bijvoorbeeld, IP-adressen, geolocaties, bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten. Bovendien, is het mogelijk dat deze toepassing toegang tot credit card gegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en andere persoonlijke informatie kan krijgen.

Personen achter LookupDisplay zouden verzamelde informatie kunnen verkopen aan derde partijen, gebruiken voor marketing doeleinden. Als LookupDisplay gevoelige gegevens kan lezen, dan kunnen die gegevens worden misbruikt om identiteiten te stelen, online accounts te kapen, onbevoegde aankopen te doen, of op andere manieren te gelde te maken.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van LookupDisplay
Type bedreiging: Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AD), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van LookupDisplay verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

De meeste gebruikers installeren toepassingen zoals LookupDisplay onbedoeld. Daarom worden ze mogelijk ongewenste toepassingen genoemd. Het hoofddoel van adware is het weergeven van advertenties. Adware kan ook informatie verzamelen en de instellingen van de webbrowser wijzigen. Meer adware voorbeelden zijn NetFunctionSearch, FlexibleOrigin, en AssistiveMode.

Hoe heeft LookupDisplay zich op mijn computer geïnstalleerd?

LookupDisplay wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player installatieprogramma. Meestal kunnen valse installatieprogramma's worden gedownload van bedrieglijke websites. Het is belangrijk om te weten dat deze installatieprogramma's kwaadaardig kunnen zijn - ze kunnen ontworpen zijn om ransomware, trojans, of andere kwaadaardige software te installeren.

Een andere populaire manier om mogelijk ongewenste toepassingen te verspreiden is door ze te bundelen met andere programma's. In dergelijke gevallen hebben downloaders of installers "Handmatige", "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen (of aangevinkte selectievakjes). Gebruikers downloaden of installeren mogelijk ongewenste programma's samen met andere programma's als ze deze instellingen niet veranderen.

Het is de moeite waard te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers voor freeware (gratis software). In sommige gevallen worden dit soort apps verspreid via advertenties. Gebruikers downloaden of installeren ongewenste apps door te klikken op advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Programma's en bestanden moeten worden gedownload van officiële, betrouwbare websites en via directe koppelingen. Downloaders van derden, onofficiële pagina's, Peer-to-Peer netwerken (torrent clients, eMule), en andere bronnen van dit soort kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's en kwaadaardige toepassingen te distribueren. Installers van derden mogen ook nooit worden gebruikt.

Advertenties die op onbetrouwbare websites verschijnen kunnen andere pagina's van dit soort openen of ongewenste software downloaden of installeren. Op deze advertenties mag niet worden geklikt. Downloaders en installers met instellingen als "Geavanceerde" en "Aangepaste" moeten worden onderzocht - ze kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden.

Ongewenste, verdachte extensies, plug-ins, of add-ons geïnstalleerd op een browser en dit soort programma's geïnstalleerd op het besturingssysteem moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met LookupDisplay, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de LookupDisplay adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.LookupDisplay/LookupDisplay
  • ~/Library/Application Support/com.LookupDisplayDaemon/LookupDisplay
  • ~/Library/LaunchAgents/com.LookupDisplay.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.LookupDisplayDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Kwaadaardige setups/apps die de LookupDisplay website promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen uitvoert:

1) Klik op het "Voorkeuren" icoon in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door LookupDisplay (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen en verwijder ze.

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door LookupDisplay (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware/browser hijacker.

Advertenties van LookupDisplay onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van LookupDisplay. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe LookupDisplay adware te verwijderen met Combo Cleaner:

LookupDisplay adware verwijderen:

Verwijder LookupDisplay gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van lookupdisplay gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LookupDisplay verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van lookupdisplay gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van lookupdisplay gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van lookupdisplay gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LookupDisplay QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LookupDisplay op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van LookupDisplay

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.