FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de AnalyserKey adware te verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door AnalyserKey
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is AnalyserKey adware?

AnalyserKey is advertentie-ondersteunde software - het genereert advertenties. Het heeft ook de kwaliteiten van een browser hijacker - het verandert de instellingen van een web browser om een valse zoekmachine te promoten. Het is waarschijnlijk dat AnalyserKey ook verschillende informatie verzamelt. Meestal installeren gebruikers onbedoeld adware-type apps omdat ze worden verspreid via dubieuze methodes.

AnalyserKey adware

AnalyserKey adware in detail

Vrij vaak worden advertenties die gegenereerd worden door toepassingen zoals AnalyserKey gebruikt om twijfelachtige websites te promoten, bijvoorbeeld download websites voor mogelijk ongewenste toepassingen, pagina's die ontworpen zijn om persoonlijke informatie te extraheren. Ook kunnen deze advertenties worden ontworpen om onverwachte downloads of installaties te veroorzaken.

Een paar voorbeelden van websites die advertenties gegenereerd door een toepassing als AnalyserKey kunnen openen zijn "MALWARE DETECTED Action Required", "Receive iPhone 12", en "Apple Platform Security". Op de een of andere manier moet op deze advertenties niet worden geklikt. Typisch, apps zoals AnalyserKey genereren banners, coupons, pop-ups, enquêtes.

Bovendien verandert deze toepassing de instellingen van de webbrowser, zoals het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en nieuw tabblad naar een adres van een valse zoekmachine - het kaapt een browser. Het probleem met valse zoekmachines is dat ze misleidende resultaten kunnen genereren (links naar mogelijk schadelijke pagina's tonen in hun resultaten).

Meestal kunnen gebruikers een nep-zoekmachine (het adres) niet uit de instellingen verwijderen, tenzij ze een browser hijacker verwijderen. Een andere reden om een app als AnalyserKey niet geïnstalleerd te houden, is dat deze ontworpen kan zijn om verschillende gegevens te verzamelen (IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte websites, enzovoort).

In sommige gevallen kunnen adware-type apps (vergelijkbaar met AnalyserKey) toegang krijgen tot gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers. Informatie die door dit soort apps wordt verzameld, kan op verschillende manieren worden misbruikt, bijvoorbeeld om identiteiten en persoonlijke accounts te stelen of om ongeoorloofde aankopen te doen.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties door AnalyserKey
Type Bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.23268), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

AnalyserKey adware in het algemeen

AnalyserKey is geen betrouwbare (of nuttige) toepassing. Het hoofddoel van deze app is het genereren van advertenties en het kapen van een browser. Er zijn tal van apps zoals AnalyserKey op het internet. Enkele voorbeelden zijn OnlineExplorer, DataBoost, en InetImprovment. In de regel installeren gebruikers ze onopzettelijk.

Hoe heeft AnalyserKey adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het komt vaak voor dat gebruikers ongewenste downloads en installaties veroorzaken via downloaders en installers voor andere programma's - wanneer PAU's daarin zijn opgenomen als optionele aanbiedingen. In de meeste gevallen worden aanbiedingen om PUA's te downloaden of te installeren vermeld en kunnen deze worden gedeselecteerd in "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen, of door het uitvinken van aangevinkte selectievakjes.

Gebruikers gaan akkoord met het downloaden of installeren van extra apps als ze de eerder genoemde instellingen ongewijzigd laten. Soms veroorzaken gebruikers onverwachte downloads of installaties door te klikken op advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is vermeldenswaard dat dit soort apps meestal op onbetrouwbare pagina's verschijnen.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om programma's te downloaden van officiële webpagina's en via directe downloadlinks. Hulpmiddelen, bronnen zoals downloaders (en installateurs) van derden, torrent clients, eMule (of andere Peer-to-Peer netwerken), onofficiële pagina's kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste, of zelfs kwaadaardige toepassingen te distribueren.

Ook is het raadzaam om "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere soortgelijke instellingen van elke downloader of installer te controleren en te zien of deze instellingen ongewenste aanbiedingen vermelden. Dergelijke aanbiedingen moeten worden geweigerd voordat de downloads en installaties worden voltooid. Bovendien wordt het aangeraden om advertenties op schaduwrijke pagina's niet te vertrouwen.

Deze advertenties kunnen downloads en installaties van ongewenste toepassingen veroorzaken of verschillende onbetrouwbare pagina's openen. Onbekende, ongewenste, of verdachte extensies, plug-ins, of add-ons geïnstalleerd op een browser of programma's van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem moet worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met AnalyserKey, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van AnalyserKey is voltooid:

analyserkey adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

AnalyserKey's Inhoudsmap:

analyserkey adware inhoud map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

AnalyserKey adware verwijdering:

Verwijder AnalyserKey gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". In de map toepassingen, zoek naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door analyserkey gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door AnalyserKey verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door analyserkey gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door analyserkey gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door analyserkey gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door AnalyserKey QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door AnalyserKey op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.