FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u doorverwijzingen naar captcharesolving-universe.com?

Ook bekend als: captcharesolving-universe.com pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Captcharesolving-universe[.]com pop-up advertenties verwijderingsinstructies

Wat is captcharesolving-universe[.]com?

Captcharesolving-universe[.]com is net zoals: ne01.biz, kakstitotako.com, lib2.biz, herelations.fun, en talloze anderen,  een onbetrouwbare website. Bezoekers van deze pagina krijgen dubieus materiaal te zien en/of worden doorverwezen naar louche sites. Dit soort webpagina's wordt zelden opzettelijk bezocht. De meeste gebruikers komen er terecht via doorverwijzingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijke ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's). Gebruikers zijn zich mogelijk niet bewust van de aanwezigheid van zo een ongewenste applicatie aangezien deze software geen expliciete toestemming nodig heeft om te worden geïnstalleerd. Mogelijk ongewenste applicaties zijn ontworpen om doorverwijzingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes te weergeven en browsergerelateerde informatie te verzamelen.

captcharesolving-universe[.]com pop-up doorverwijzingen

Het gedrag van captcharesolving-universe[.]com en andere malafide websites verschilt afhankelijk van de geolocatie van hun bezoekers. De webpagina's komen deze informatie te weten door de IP-adressen van de gebruikers te controleren. Hierdoor worden bezoekers doorverwezen en/of krijgen louche informatie te zien. Het hangt dus af van hun geolocatie of van hun IP-adressen. Bovendien gebruiken dit soort websites vaak misleidende methodes om gebruikers ertoe te misleiden hun browsermeldingen in te schakelen. Captcharesolving-universe[.]com is hierop geen uitzondering; hierdoor maakt het gebruik van een nep CAPTCHA-verificatie. Als bezoekers de meldingen toestaan, zal de webpagina beginnen met het weergeven van opdringerige advertenties. De weergegeven advertenties vormen een bedreiging voor de veiligheid van de apparaten en gebruikers zelf. Eenmaal een gebruiker klikt op een dergelijke opdringerige advertentie wordt de gebruiker doorverwezen naar een onbetrouwbare website. Sommige hiervan kunnen zelfs scripts activeren die bepaalde software downloadt/installeert. 

Mogelijk ongewenste applicaties kunnen schadelijke functionaliteiten hebben die in verschillende combinaties kunnen voorkomen. Zo kunnen deze applicaties pagina's forceren te openen en/of opdringerige advertenties weergeven. De meeste mogelijk ongewensste applicaties kunnen gegevens traceren. Ze registreren surfactiviteiten (bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingetypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daaruit gevoelige informatie (IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz.) De ontwikkelaars van mogelijk ongewenste applicaties delen en/of verkopen de verzamelde gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het van cruciaal belang om alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam captcharesolving-universe.com pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Dienend IP-Adres 5.8.34.26
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Tragere internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om captcharesolving-universe.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste programma's lijken meestal normaal en onschadelijk. Ze bieden ook een grote verscheidenheid aan "nuttige" en "voordelige" functionaliteiten aan. Echter, hoe goed de beloofde functies ook mogen klinken - ze zijn meestal niet operationeel. Het enige doel van ongewenste programma's is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; het heeft geen echte waarde voor gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's werken door het veroorzaken van doorverwijzingen, het weergeven van opdringerige advertenties en het verzamelen van kwetsbare en persoonlijke gegevens.

Hoe werd deze adware geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere producten worden gedownload/geïnstalleerd. "Bundelen" is de naam van deze misleidende marketingtechniek, namelijk het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties (bv. overgeslagen stappen, genegeerde voorwaarden, enz.) verhogen het risico dat gebundelde programma's in het apparaat worden toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden; zodra er op wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze toepassingen te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" download websites.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om producten te onderzoeken om hun legitimiteit te verifiëren voordat u ze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien mogen alleen officiële en betrouwbare downloadbronnen worden gebruikt. Aangezien dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders vaak gevaarlijke en/of gebundelde inhoud aanbieden, wordt er bij het downloaden/installeren geadviseerd de voorwaarden goed te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enz. Het is net zo belangrijk om voorzichtig te zijn bij het browsen. Ondanks de legitieme opmaak van opdringerige advertenties verwijzen ze door naar verschillende louche websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort). Als u dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins die worden gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide apps, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van captcharesolving-universe[.]com website (GIF):

captcharesolving-universe[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerde"
 • Scroll naar beneden naar het "Privacy en beveiliging" deel, selecter "Inhoud instellingen" en dan "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Verwijder pop-up meldingen in Google Chrome web browser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Rechten" en zet de knop op "UIT"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Android Google Chrome-webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Toestemmingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetinstellingen"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-up Blocker" sectie
 • Selecteer verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Pop-up meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Site toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" linksboven in het scherm en selecteer "Voorkeuren."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

captcharesolving-universe.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van captcharesolving-universe.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captcharesolving-universe[.]com adware verwijderen via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die captcharesolving-universe[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scant u uw computer op overgebleven ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van captcharesolving-universe[.]com advertenties van Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van captcharesolving-universe[.]com advertenties van Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van captcharesolving-universe.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozzila Firefox:

Verwijderen van captcharesolving-universe[.]com advertenties van Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menufirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van captcharesolving-universe[.]com advertenties van Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van captcharesolving-universe.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de captcharesolving-universe.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van captcharesolving-universe[.]com advertenties van Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van captcharesolving-universe[.]com advertenties van Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van captcharesolving-universe.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om captcharesolving-universe.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over captcharesolving-universe.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20834-captcharesolving-universe-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
captcharesolving-universe.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van captcharesolving-universe.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met captcharesolving-universe.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.