FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de FlexibleSector adware?

Ook bekend als: Advertenties van FlexibleSector
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u FlexibleSector van Mac?

Wat is FlexibleSector?

FlexibleSector is een mogelijk ongewenste applicatie (mogelijk ongewenst programma) die is ontworpen om advertenties te genereren, browserinstellingen te wijzigen en browsergerelateerde en gevoelige informatie te verzamelen. Deze applicatie functioneert als adware en als een browser hijacker. FlexibleSector is een mogelijk ongewenste applicatie vanwege de misleidende methode die de ontwikkelaars gebruiken om het te verspreiden. Met andere woorden, FlexibleSector wordt mogelijk ongewenst genoemd omdat de meeste gebruikers dit soort applicaties onbedoeld downloaden en installeren.

FlexibleSector adware

Meestal genereren applicaties zoals FlexibleSector banners, pop-up advertenties, enquêtes, coupons, of andere ongewenste advertenties. Hun advertenties worden meestal gebruikt om louche pagina's te adverteren. Het is belangrijk om te vermelden dat apps zoals FlexibleSector soms advertenties kunnen tonen die ontworpen zijn om ongewenste software te verspreiden - nadat u erop klikt, voeren ze bepaalde scripts uit die ontworpen zijn om een of andere applicatie te downloaden of zelfs te installeren. Daarom mag niet worden geklikt op advertenties die worden gegenereerd door applicaties zoals FlexibleSector. Een andere reden om de FlexibleSector applicatie niet op een browser of het besturingssysteem geïnstalleerd te hebben is dat het een nep-zoekmachine promoot. Deze applicatie is ontworpen om browserinstellingen zoals het adres van een standaard zoekmachine, startpagina, en nieuw tabblad te wijzigen in een adres van zijn nep-zoekmachine. Zoals de meeste apps van dit soort, staat FlexibleSector niet toe dat deze instellingen worden gewijzigd. Het betekent dat de gebruikers alleen maar een gekaapte browser kunnen stoppen door het verwijderen van de applicatie FlexibleSector.

Het is bekend dat FlexibleSector browsegerelateerde informatie kan lezen. Het is gebruikelijk dat dit soort applicaties IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's en andere surfgegevens verzamelt. Het grotere probleem is dat FlexibleSector gevoelige informatie kan lezen, zoals opgeslagen wachtwoorden, creditcardgegevens en telefoonnummers. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om persoonlijke accounts te stelen, ongeoorloofde aankopen te doen, transacties uit te voeren, of op een andere manier te monetariseren. Het is ook mogelijk dat verzamelde gegevens worden verkocht aan derden op een darkweb. Om deze redenen is het sterk af te raden FlexibleSector of een andere applicatie die advertenties weergeeft, een nep-zoekmachine promoot en (of) persoonlijke informatie verzamelt op een browser of het besturingssysteem te laten installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van FlexibleSector
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), AVG (MacOS:Adload-AG [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installateurs, downloads van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel programma's zoals FlexibleSector. Enkele voorbeelden zijn CacheImprovment, ProcesserLog en OpticalPartition. Het is opmerkelijk dat dit soort programma's kan worden aangeprezen als legitieme en nuttige programma's. Terwijl de meeste van hen nutteloos zijn voor hun gebruikers. Meestal helpen ze hun ontwikkelaars om inkomsten te genereren door advertenties weer te geven, verschillende adressen te promoten en persoonlijke gegevens te verzamelen. Daarom moeten gebruikers die dit soort programma's hebben geïnstalleerd op een browser en (of) het besturingssysteem zo snel mogelijk verwijderen en nooit meer downloaden/installeren.

Hoe werd FlexibleSector geïnstalleerd op mijn computer?

Het is heel gebruikelijk dat mogelijk ongewenste programma's worden verspreid, gepromoot door ze samen met andere programma's te bundelen. Meestal worden ze opgenomen als extra aanbiedingen in downloaders of installateurs voor gratis programma's. Deze downloaders, installateurs hebben "Geavanceerd", "Aangepast", "Handmatig", en andere soortgelijke instellingen of een aantal selectievakjes. Gebruikers kunnen deze instellingen gebruiken om ongewenste aanbiedingen te weigeren. Gebruikers gaan akkoord met het downloaden of installeren van mogelijk ongewenste programma's, wanneer ze downloads/installaties voltooien zonder de hierboven genoemde instellingen te wijzigen. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers onverwachte downloads, installaties door op misleidende advertenties te klikken. Preciezer nog, wanneer ze klikken worden bepaalde scripts uitgevoerd. In het algemeen verschijnen dit soort bedrieglijke advertenties op onbetrouwbare pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloads en installaties mogen alleen worden voltooid nadat downloaders, installateurs zijn gecontroleerd op "Handmatig", "Aangepast", "Geavanceerd" of andere soortgelijke instellingen (of aangevinkte selectievakjes). Het is gebruikelijk dat deze instellingen (of selectievakjes) kunnen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te weigeren. Toepassingen en bestanden moeten worden gedownload van officiële websites, platforms zoals App Store, en via directe downloadlinks. Het is aangewezen om downloads die via downloaders van derden, onofficiële websites, Peer-to-Peer netwerken (zoals eMule, torrent clients) komen niet te vertrouwen. Ook installatieprogramma's van derden mogen niet worden gebruikt. Bovendien is het ook aangewezen om niet op advertenties te klikken die op twijfelachtige pagina's worden weergegeven. Heel vaak worden deze advertenties gebruikt om onbetrouwbare pagina's aan te prijzen. In sommige gevallen kunnen ze leiden tot ongewenste downloads/installaties. Ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd op een browser moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Dze software geïnstalleerd op het besturingssysteem moet ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met FlexibleSector, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat verschijnt zodra de installatie van FlexibleSector is voltooid:

flexiblesector adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

FlexibleSector geïnstalleerd op Safari:

flexiblesector adware geïnstalleerd op Safari

FlexibleSector's Inhoud map:

flexiblesector adware inhoud map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de FlexibleSector adware te verwijderen met Combo Cleaner:

Hoe FlexibleSector adware verwijderen?

Verwijder FlexibleSector-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties van flexiblesector gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van FlexibleSector verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van flexiblesector gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van flexiblesector gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van flexiblesector gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van FlexibleSector QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van FlexibleSector op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.