FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Shopping Lovers adware en de advertenties die het geeft?

Ook bekend als: Advertenties van Shopping Lovers
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Shopping Lovers adware 

Wat is Shopping Lovers?

Shopping Lovers is een adware-type browserextensie. Volgens zijn reclame, is dit stukje software ontworpen om gebruikers te helpen met online winkelen. Op andere promotie/download webpagina's, wordt de browserextensie vermeld om de kwaliteiten van een adblocker te hebben (d.w.z., ongewenste advertentieverwijdering). In plaats van te werken zoals aangegeven door zijn promotiemateriaal, toont Shopping Lovers opdringerige advertenties. Bovendien, heeft het de capaciteiten om gegevens te tracken die worden gebruikt om doorbladeren-gerelateerde informatie te verzamelen. Softwareproducten die worden verspreid met behulp van verschillende dubieuze technieken worden ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's.

Shopping Lovers adware vraagt toestemming om gegevens bij te houden

Adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden te plaatsen op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. De geleverde advertenties kunnen pop-ups, banners, coupons, enquêtes, full-page, enzovoort zijn. Deze advertenties verminderen de browsing kwaliteit door de inhoud van webpagina's te overlappen en de browse-snelheid te beperken. Bovendien worden deze opdringerige advertenties beschouwd als gevaarlijk. Eenmaal aangeklikt, verwijzen ze door naar bedrieglijke/kwaadaardige sites, en sommige van deze advertenties kunnen scripts uitvoeren om heimelijke software te downloaden/installeren zodra deze worden aangeklikt.

Zoals vermeld in de inleiding, kan Shopping Lovers gegevens traceren. Dit is typisch voor adware en andere types van mogelijk ongewenste programma's. Doelgerichte informatie bevat: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, en andere gevoelige gegevens. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden, die eveneens van plan zijn deze gegevens te misbruiken voor winstdoeleinden. Kortom, de aanwezigheid van ongewenste applicaties op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Shopping Lovers
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-up virus
Browserextensie(s) Shopping Lovers
Veronderstelde functionaliteit Hulpmiddel voor online winkelen en het verwijderen van ongewenste advertenties
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van sites waar u naar surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installers. 
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Video Explorer, Pictures Lab, en Video Ads Blocker zijn enkele voorbeelden van toepassingen binnen de categorie adware. Ze lijken legitiem en bieden verschillende functionaliteiten aan. De beloofde functies werken echter zelden. Dit geldt voor vrijwel alle ongewenste applicaties. Het enige doel van ongewenste apps is het genereren van winst op kosten van de gebruiker. Ongewenste apps werken door het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes, het hacken van browsers, het geforceerd openen van onbetrouwbare/kwaadaardige websites, en het verzamelen van kwetsbare en privégegevens.

Hoe heeft Shopping Lovers zich op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige ongewenste applicaties (zoals Shopping Lovers) hebben "officiële" promotie/download pagina's. Deze toepassingen kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. Deze valse marketingmethode - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. voorwaarden negeren, stappen overslaan enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten. Wanneer op deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkom ik de installatie van potentieel ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen. Dubieuze downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, peer-to-peer deelnetwerken en andere derde partij downloaders - bieden vaak schadelijke en gebundelde inhoud. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te onderzoeken, de  "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en extra apps, tools, functies, enz. te weigeren. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk; ze leiden echter door naar onbetrouwbare en frauduleuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, en vele anderen). Als u dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet u het apparaat controleren en alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins die worden gedetecteerd, onmiddellijk verwijderen. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Shopping Lovers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van een website die Shopping Lovers adware promoot als een online shopping tool:

website die Shopping Lovers adware promoot

Screenshot van een website die Shopping Lovers adware promoot als een adblocker:

website die Shopping Lovers adware promoot 2

Website die Shopping Lovers adware promoot als een beveiligingshulpmiddel:

Website die Shopping Lovers promoot (2021-04-30)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Shopping Lovers adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Shopping Lovers adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Shopping Lovers", selecteer dit item en klik op "De-installeren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing (die Shopping Lovers advertenties veroorzaakt), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen op mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen wordt aanbevolen software voor malwareverwijdering te gebruiken.

Verwijder Shopping Lovers adware uit Internet browsers:

Video die laat zien hoe u potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert: 

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Shopping Lovers-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Shopping Lovers", selecteer dit item en klik op het icoon met de prullenbak.

Shopping Lovers advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van shopping lovers, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Shopping Lovers advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster en verwijder "Shopping Lovers".

Shopping Lovers advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van shopping lovers kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van shopping lovers, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons uit Internet Explorer:

Shopping Lovers advertenties verwijderen uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Shopping Lovers", selecteer dit item en klik op "Verwijderen".

Shopping Lovers advertenties verwijderen uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van shopping lovers dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van shopping lovers van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van shopping lovers of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20735-shopping-lovers-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Shopping Lovers QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Shopping Lovers op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.