FacebookTwitterLinkedIn

Bel niet naar de nummers die in de "Your free trial period is almost over"-oplichting worden getoond

Ook bekend als: Mogelijke besmetting met malware
Schadeniveau: Medium

Handleiding voor het verwijderen van de "Your free trial period is almost over"-oplichting

Wat is de oplichtingsmail "Your free trial period is almost over"?

Oplichters / cybercriminelen gebruiken vaak e-mails om ontvangers te misleiden zodat ze hen geld zouden overmaken, gevoelige informatie te verstrekken of zelfs malware op hun computers installeren. Doorgaans vermommen cybercriminelen hun e-mails als urgente, belangrijke of officiële berichten van legitieme bedrijven, organisaties of andere entiteiten. Het is belangrijk om te weten dat e-mails die worden gebruikt om malware te verspreiden vrijwel altijd een link of bijlage bevatten.

Oplichtingsmail

Van deze e-mailzwendel is bekend dat er minstens elf varianten bestaan. Al deze e-mails lijken echter min of meer op elkaar. De oplichters proberen ontvangers te laten geloven dat de gratis proefperiode voor een bepaalde dienst bijna voorbij is, maar dat het maandelijkse abonnement, dat $89,99 kost, wordt voortgezet. Met andere woorden, oplichters gebruiken deze e-mails om ontvangers te laten geloven dat als ze het abonnement niet opzeggen, ze elke maand $89,99 moeten betalen. Om het abonnement te annuleren of te wijzigen, vragen deze e-mails ontvangers om het opgegeven nummer te bellen, +1(510)992 2612 of +1 (661) 501 2041. De kans is groot dat de oplichters die verantwoordelijk zijn voor deze e-mails bij telefonisch contact zullen vragen om een ​​"annuleringsvergoeding" of iets dergelijks te betalen, of om persoonlijke informatie verstrekken zoals de naam, achternaam, e-mailadres, creditcardgegevens, bankrekeningnummer, inloggegevens of andere gevoelige informatie. Doorgaans proberen oplichters informatie te bemachtigen die ze kunnen gebruiken om persoonlijke accounts of identiteiten te stelen, of om ongeautoriseerde aankopen of transacties te doen. Zo verliezen ontvangers die in deze oplichting trappen hun geld of de toegang tot hun rekeningen, ofwel ervaren ze andere problemen.

Overzicht bedreiging:
Naam Oplichtingsmail "Your free trial period is almost over"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Ontvangers zouden zogenaamd $89,99 per maand betalen voor een abonnement
Telefoonnummer oplichters +1 (510) 992 2612, +1 (661) 501 2041
Vermomming Bericht van "Medical Reminder Service"
Symptomen Niet-geautoriseerde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden, identiteitsdiefstal, gehackte computers.
Distributiemethodes Misleidende e-mails, frauduleuze online pop-up-advertenties, zoekmachine-poisoning, foutgespelde domeinnamen.
Schade Verlies van privégegevens, diefstal van geld of identiteiten.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

De kans bestaat dat deze oplichters hun slachtoffers zullen vragen om hen op afstand toegang te geven tot hun computers, zodat ze gegevens en bestanden kunnen stelen of malware installeren (bv. ransomware, trojans en andere malware). Ze kunnen ook aanbieden om (valse) software aan te kopen of te betalen voor andere nutteloze diensten. Daarom mag u het telefoonnummer in deze e-mails zeker niet bellen. Andere voorbeelden van oplichting via e-mail zijn "Facebook Lottery Email Scam", "Banca Sella Email Scam", en "We Are Interested In Buying Your Product Email Scam". Zoals vermeld in de eerste paragraaf kunnen e-mails worden gebruikt om kwaadaardige software te verspreiden.

Hoe besmetten spamcampagnes computers?

De e-mails die cybercriminelen gebruiken om malware te bezorgen, bevatten kwaadaardige bijlagen of links. Hoe dan ook, het belangrijkste doel van deze e-mails is om ontvangers te misleiden zodat ze een kwaadaardig bestand zouden downloaden en openen. Om ontvangers te misleiden zodat ze die bestanden zouden openen, vermommen cybercriminelen hun e-mails als belangrijke, dringende berichten. Gewoonlijk zijn bestanden die worden gebruikt om malware via phishing-e-mails te verspreiden kwaadaardige Microsoft Office-documenten, pdf-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden (bijv. exe), archiefbestanden zoals ZIP, RAR. Het is belangrijk te vermelden dat niet alle bestanden in deze e-mails direct na het openen schadelijke software installeren. Schadelijke documenten die zijn geopend met Microsoft Office 2010 of nieuwer, installeren bijvoorbeeld geen malware, tenzij gebruikers klikken op "Bewerken inschakelen" (macro-opdrachten). Schadelijke documenten die met een oudere MS Office-versie zijn geopend, kunnen echter computers infecteren zonder eerst te vragen om macro-opdrachten in te schakelen.

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Software (en bestanden) moeten worden gedownload van officiële, betrouwbare websites en via directe links. Peer-to-peer-netwerken, niet-officiële websites, externe downloaders, installatieprogramma's enz. kunnen worden gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden. Daarom wordt u ten zeerste aanbevolen om deze niet te gebruiken om software te downloaden of te installeren. Bijlagen (en links) in irrelevante e-mails die werden verzonden vanaf onbekende, verdachte adressen, mag u ook niet openen. Heel vaak worden dit soort e-mails gebruikt om schadelijke software te verspreiden. Als er een reden is om te vermoeden dat sommige e-mailberichten werden verzonden door cybercriminelen, dan moet u deze negeren. Geïnstalleerde software moet worden bijgewerkt en geactiveerd met tools (of functies) die de officiële softwareontwikkelaars aanbieden. Het is nooit veilig om daarvoor onofficiële tools van derden te gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat het niet legaal is om gelicentieerde software te activeren met 'cracks of, in het algemeen, om illegale software te gebruiken. En tot slot moet uw computer regelmatig worden gescand op bedreigingen met behulp van een betrouwbare antivirus- of antispywaresoftware. Als u al schadelijke bijlagen heeft geopend, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de bovenstaande e-mailzwendelvariant:

Subject: Do you want to extend your free trial RJK19335628

Dear Subscriber, #RJK19335628
Your free trial period is almost over... How was it?. But thank you for choosing to stay with us!

The method of payment you mentioned will be used to continue your subscription
The plan you selected will cost you only $89.99 per month.

We are really excited that you are with us, let's move to premium!

In case you want to know more details about your order you can always contact us: +1 (510) 992 2612

Thank you for choosing us!

5901 W Century Blvd #750, Los Angeles, CA 90045
Copyright © 2021 iMed Service, Inc. All rights reserved.
+1 (510) 992 2612


This email has been scanned for viruses by Microsoft email security.cloud service

Screenshots van andere oplichtingsmails:

your free trial period is almost over e-mailoplichting tweede variant your free trial period is almost over email scam 3 variant your free trial period is almost over email scam 4 variant your free trial period is almost over email scam 5 variant your free trial period is almost over email scam 6 variant your free trial period is almost over email scam 7 variant your free trial period is almost over email scam 8 variant your free trial period is almost over email scam 9 variant your free trial period is almost over email scam 10 variant your free trial period is almost over e-mailoplichting elfde variant

In de volgende video probeert een malware-onderzoeker de verantwoordelijke cybercriminelen te spreken. De oplichters proberen hem te overtuigen om een kwaadaardig MS Excel-documtent te openen dat de BazarLoader-malware op het systeem zal plaatsen:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mogelijke besmetting met malware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mogelijke besmetting met malware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.