FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom oplichting door websites die de melding Error Code: #0x564897 tonen

Ook bekend als: Oplichting met technische ondersteuning: Foutcode: #0x564897
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de oplichtingsmelding "Error Code: #0x564897"

Wat is "Error Code: #0x564897"?

"Error Code: #0x564897" is een oplichtingsmelding over technische ondersteuning die op verschillende websites wordt getoond. Deze oplichting wordt gepromoot via de Amazon AWS-service. Deze oplichting informeert gebruikers over niet-bestaande virussen die op hun apparaten zijn gedetecteerd. Zo worden ze misleid om contact op te nemen met een valse dienst voor technische ondersteuning. Het is goed om te weten dat geen enkele webpagina daadwerkelijk bedreigingen / problemen op systemen kan detecteren; vandaar dat alle websites met dergelijke meldingen pogingen zijn tot oplichting. Gebruikers bezoeken zelden opzettelijk misleidende sites; de meesten komen er terecht via verkeerd getypte URL's, of doorverwijzingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Error Code: #0x564897 oplichting met technische ondersteuning

Wanneer een website wordt geopend die de oplichtingsmelding "Eroor Code #0x564897" toont, dan krijgen bezoekers verschillende pop-upvensters te zien. Over het algemeen beweren de berichten die in de pop-ups worden weergegeven dat de apparaten van de gebruikers geïnfecteerd zijn en dat de toegang geblokkeerd is. Er wordt hen ook gevraagd om de vermelde telefoonnummers te bellen. Dit bericht wordt gepresenteerd als een waarschuwing van Windows Defender, Windows Firewall en Microsoft. Uiteraard heeft deze zwendel op geen enkele manier iets te maken met de Microsoft Corporation. De zogenaamde infectie zou een "Trojan Spyware Alert - Error Code: # 0x564897" zijn die er zogenaamd toe heeft geleid dat het apparaat om veiligheidsredenen is geblokkeerd. Het bericht meldt dat de valse malware-infectie een bedreiging vormt voor de veiligheid / privacy van de inloggegevens van gebruikersaccounts (d.w.z. gebruikersnamen en wachtwoorden), afbeeldingen / foto's, documenten, financiële informatie, online identiteiten, enzovoort. In de waarschuwing worden gebruikers aangespoord om frauduleuze technische ondersteuningsdiensten te bellen. Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle claims van "Trojan Spyware Alert - Error Code: # 0x564897" vals. Daarom moeten websites met dergelijke meldingen worden genegeerd en gesloten. Mocht het onmogelijk zijn om de misleidende pagina te sluiten, dan moet de Windows Task Manager worden gebruikt om het browserproces te beëindigen. Het is belangrijk om de vorige browsesessie niet te herstellen bij het opnieuw openen van de browser, ander wordt de oplichtingssite opnieuw geopend.

Deze vormen van oplichting zijn bedoeld om inkomsten op te leveren voor de makers van de meldingen, en dat geldt ook in dit geval. Ze kunnen echter wel op een aantal punten van mekaar verschillen. Vaak wordt aan gebruikers gevraagd om een bepaald telefoonnummeer te bellen. Soms vragen oplichters om op afstand toegang te krijgen tot het zogenaamde geïnfecteerde apparaat om de nepproblemen te kunnen "verwijderen". De belangrijkste bron van inkomsten zijn de exorbitante bedragen die de oplichters vragen als betaling voor hun "diensten". Dit is echter niet het enige probleem met deze vormen van oplichting. Op de gebruikte computer kunnen oplichters nep-malware-verwijderingsprocessen uitvoeren of valse systeemscans, echte beschermingstools verwijderen, valse antivirussen installeren (die moeten worden aangekocht) en / of het apparaat infecteren met kwaadaardige programma's (bijv. trojans paarden, ransomware, enz.). Oplichters installeren vaak RAT's (trojans voor externe toegang), die stiekem mogelijk onbeperkte toegang tot het geïnfecteerde apparaat bieden. Gevoelige / persoonlijke informatie is ook vaak het doelwit van deze oplichting, bijv. namen, adressen, telefoonnummers, e-mails, account- / platformgebruikersnamen en wachtwoorden, creditcardgegevens, enz. De gegevens kunnen door de slachtoffers zelf worden vrijgegeven of van hun computer worden gestolen, ofwel worden ze via phishingwebsites verzameld (bijv. nep-inlogpagina's, twijfelachtige betalingsgateways, enz.). Oplichters vragen slachtoffers meestal om in digitale valuta te betalen (bijv. cryptocurrencies, prepaid vouchers, cadeaubonnen, etc.) omdat die transacties moeilijk / onmogelijk te traceren zijn. Zo kunnen de oplichters vervolging vermijden en wordt voorkomen dat de slachtoffers hun betalingen terugeisen. Bovendien worden met succes opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit. Met andere woorden, door te vertrouwen op de "Error Code: #0x564897"-foutmelding kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, aanzienlijke financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Mogelijk ongewenste programma's zijn vaak verantwoordelijk voo doorverwijzingen naar onbetrouwbare / kwaadaardige websites (bijvoorbeeld websites met "Error Code: #0x564897"). Deze applicaties kunnen echter ook allerlei andere problemen veroorzaken. Mogelijke ongewenste programma's kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke webpagina's gefordeerd openen en opdringerige advertenties vertonen (adware), browserinstellingen wijzigen (browserkapers) en privégegevens verzamelen. De meeste ongewenste apps hebben dataracking-functionaliteit en richten zich op: browse- en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen, geolocaties en zelfs persoonlijk identificeerbare details. Makers van ongewenste programma's verdienen geld met de verzamelde gegevens door deze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom is het cruciaal om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk te verwijderen om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Oplichting met technische ondersteuning: Foutcode: #0x564897
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Apparaat van gebruikers zou besmet zijn, ze moeten een technische dienst bellen
Vermomming Meldingen van Windows Defender, Windows Firewall, en Microsoft
Telefoonnummer valse dienst voor technische ondersteuning +61-1800-951-046
Symptomen Valse foutmeldingen,, systeemwaarschuwingen en computerscans.
Distributiemethods Misleidende e-mails, frauduleuze online pop-up-advertenties, zoekmachine-poisoning, foutgespelde domeinnamen.
Schade Verlies van privégegevens, diefstal van geld of identiteiten.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Error Code: x00082dfo09d", "Microsoft Security Essentials Alert", "WIN-8x0007 Error" en "Suspicious Movement Distinguished On You IP" zijn enkele andere voorbeelden van oplichting met technische ondersteuning. Het internet staat vol met misleidende en bedrieglijke inhoud die is bedoeld om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken. Populaire zwendelmodellen zijn: waarschuwingen dat het apparaat is geïnfecteerd of in gevaar is, waarschuwingen dat een software verouderd is of ontbreekt, neppe weggeefacties en loterijen, ongelooflijke aanbiedingen, enz. Online-oplchting komt dus vaak voor, daarom wordt het sterk aangeraden om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe werden mogelijk ongewenste apps op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's, die vaak worden gepromoot door misleidende / oplichtingssites. Deze applicaties kunnen ook samen met andere programma's worden gedownload / geïnstalleerd. Deze valse marketingmethode om legitieme software voor te verpakken met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download- en installatieprocessen (bijv. negeren van voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads / installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Het wordt aanbevolen om softwareproducten te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Bovendien mogen alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en je af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. Opdringerige advertenties zien er soms legitiem  en onschadelijk uit; ze verwijzen echter vaak door naar zeer verdachte webpagina's (bijv. gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.). In het geval van ontmoetingen met advertenties en / of omleidingen van deze soort, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijke ongewenste programma's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de 'Error Code: #0x564897'-zwendel:

Main pop-up:

 

Windows Firewall Protection
Microsoft
Trojan Spyware Alert - Error Code: #0x564897
Access to this PC has been blocked for security reasons.
Contact WIndows Support: +61-1800-951-046 (AUS Toll Free)

 

Threat Detected - Trojan Spyware
App: Ads.fiancetrack(2).dll
[Run Anyway]

 

---------------------

 

Background pop-up:

 

Windows Defender - Security Warning Alert

 

** ACCESS TO THIS PC HAS BEEN BLOCKED FOR SECURITY REASONS **

 

Your computer has alerted us that it has been infected with a Trojan Spyware. The following data has been compromised.

 

Email Credentials
Banking Passwords
Facebook Login
Pictures & Documents

 

Windows Defender Scan has found potentially unwanted Adware on this device that can steal your passwords, online identity, financial information, personal files, pictures or documents.

 

You must contact us immediately so that our engineers can walk you through the removal process over the phone.

 

Call Microsoft Support immediately to report this threat, prevent identity theft and unlock access to this device.

 

Closing this window will put your personal information at risk and lead to a suspension of your Windows Registration.

 

Call Microsoft Support: +61-1800-951-046 (AUS Toll Free)

 

[Cancel] [OK]

Weergave van "Error Code: #0x564897" pop-up-oplichting (GIF):

Weergave van de Error Code: #0x564897 oplichting (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste apps verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die doorverwijzingen veroorzaakt naar een valse Google Translate, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

De valse Google Translate verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Google Translate" en verwijder deze.

De valse Google Translate verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: foutcode: #0x564897, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

De valse Google Translate verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browserextensies.

De valse Google Translate verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: foutcode: #0x564897 kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de oplichting met technische ondersteuning: foutcode: #0x564897, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

De valse Google Translate verwijderen uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browserextensies en schakel deze uit.

De valse Google Translate verwijderen uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: foutcode: #0x564897 dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om oplichting met technische ondersteuning: foutcode: #0x564897 van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over oplichting met technische ondersteuning: foutcode: #0x564897 of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20428-error-code-0x564896-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting met technische ondersteuning: Foutcode: #0x564897 QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting met technische ondersteuning: Foutcode: #0x564897 op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.