FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de CopperStealer malware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Het CopperStealer virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Handleiding voor het verwijderen van het CopperStealer virus

Wat is CopperStealer?

CopperStealer, ook wel bekend als Mingloa, is een kwaadaardig programma. Het is ontworpen om gevoelige / persoonlijke gegevens te stelen en het kan kettinginfecties veroorzaken (d.w.z. extra malware downloaden / installeren). CopperStealer lijkt erg actief in Brazilië, India, Indonesië, Pakistan en de Filippijnen. Op het moment van onderzoek werd deze malware verspreid via websites die illegale activeringstools ("cracks") aanbieden voor betaalde software.

CopperStealer malware gedetecteerd door VirusTotal

CopperStealer heeft basisfunctionaliteit om het te beschermen tegen detectie, d.w.z. het kan detecteren wanneer het op virtuele machines wordt uitgevoerd. De belangrijkste functie van dit kwaadaardige programma is diefstal van opgeslagen inloggegevens (gebruikersnamen / wachtwoorden) en internetcookies uit bepaalde browsers. Het richt zich voornamelijk op de aanmeldgegevens van zakelijke Facebook- en Instagram-accounts. Andere varianten van CopperStealer zijn echter ook gericht op inloggegevens van Amazon, Apple, Bing, Google, PayPal, Tumblr en Twitter. De malware kan Facebook-gerelateerde inloggegevens stelen via de volgende browsers: Google Chrome, Microsoft, Edge, Mozilla Firefox, Opera en Yandex. Verder CopperStealer probeert ook vriendenlijsten, door gebruikers aangepaste advertentieaccounts en logins voor websites met verhoogde rechten te bemachtigen. en daarnaast kan CopperStealer het gecompromitteerde systeem infecteren met extra malware (bijv., trojans, ransomware, cryptominers, etc.).

Hoe cybercriminelen geld verdienen met de verzamelde gegevens, hangt af van hun modus operandi. Gekaapte sociale netwerken, sociale media en berichtenplatforms kunnen worden gebruikt om advertenties te vertonen, malware te verspreiden (via gedeelde besmettelijke bestanden / links) of om vrienden en contactpersonen om leningen te vragen uit naam van de eigenaar. Financiële rekeningen (bijv. online bank, online geldoverboekingen, digitale wallets, e-commerce, enz.) kunnen worden gebruikt om frauduleuze transacties en / of online aankopen uit te voeren. Met andere woorden, CopperStealer kan allerlei systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal veroorzaken. Als u vermoedt of weet dat CopperStealer (of andere malware) uw systeem al heeft geïnfecteerd, dan moet u een antivirusprogramma gebruiken om deze malware onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Het CopperStealer virus
Type bedreiging Trojan, wachtwoordstelend virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Gen:Variant.Zusy.356181), ESET-NOD32 (een variant van Win32/TrojanDropper.Agent.SML), Kaspersky (HEUR:Trojan-Dropper.Win32.Dapato.pef), Microsoft (Trojan:Win32/Tnega!ml), volledige detectielijst (VirusTotal)
Naam van het kwaadaardige proces DeltaCopy Server Console (procesnaam kan variëren)
Domeinen keyninja[.]com, startcrack[.]com, piratewares[.]com
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk de computer van het slachtoffer te infiltreren en zich verborgen te houden, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op de geïnfecteerde computer.
Distributiemethodes Besmette bijlagen in e-mails, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software-'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, computer van slachtoffers worden toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

EliteStealer, Ades, Sn0wsLogger, Snake en Alfonso zijn enkele andere voorbeelden van kwaadaardige programma's die gegevens stelen. Malware kan allerlei problemen veroorzaken, en dit in verschillende combinaties. Zo kan malware bv. extra malware downloaden en installeren, gegevens op het apparaat stelen, gegevens coderen, de toegang blokkeren in ruil voor losgeld (ransomware), of de systeembronnen gebruiken om cryptovaluta te creëren (cryptominers). Soms kan malware ook gebruikers bespioneren via microfoon of webcam, toetsenbordaanslagen registreren enz. Hoe de malware ook te werk gaat, het is altijd een serieuze bedreiging voor de veliligheid van het apparaat en de gebruiker. Systeembesmettingen moeten dan ook zo snel mogelijk na detectie worden verwijdered.

Hoe besmette CopperStealer mijn computer?

CopperStealer wordt verspreid via sites die illegale "cracks" aanbieden die bedoeld zijn om betaalde software te activeren. Die websites staan erom bekend dat ze kwaadaardige programma's en mogelijk ongewenste programma's verspreiden. Het verspreiden van malware via "cracks" is een veelvoorkomende distributiemethode. Ook valse updaters worden vaak gebruikt om infecties te veroorzaken door zwakke punten in verouderde software te misbruiken en / of door kwaadaardige programma's te installeren in plaats van de updates. Over het algemeen wordt malware vaak vermomd als (of gebundeld met) legitieme software, die vervolgens wordt verspreid via onbetrouwbare downloadbronnen (bijv. niet-officiële en gratis bestandshostingsites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders).

Spamcampagnes worden ook vaak gebruikt om malware te verspreiden. Deze term verwijst naar een grootschalige operatie waarbij duizenden misleidende / oplichtingsmails worden verzonden. Aan die e-mails worden virusbestanden gekoppeld via bijlagen of links. De virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben, bijv. archieven, uitvoerbare bestanden, pdf- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz. Wanneer deze bestanden worden uitgevoerd of geopend, dan start de infectieketen (d.w.z. het downloaden / installeren van malware).

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Bovendien moeten programma's altijd worden geactiveerd en bijgewerkt met tools / functies die worden aangeboden door de legitieme ontwikkelaars, aangezien programma's die zijn worden gedownload vanaf externe bronnen malware kunnen bevatten. Om te voorkomen dat het apparaat via spam-mails wordt geïnfecteerd, wordt het ten zeerste afgeraden om verdachte / irrelevante e-mails te openen, en dan zeker niet de bijlagen of links daarin. Het is erg belangrijk om een gerenommeerde antivirus- / antispywaresoftware te installeren en deze up-to-date te houden. Bovendien moet deze software worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde / potentiële bedreigingen te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van het CopperStealer-proces in Windows Task Manager ("DeltaCopy Server Console" procesnaam):

CopperStealer malwarepreoces in taakbeheer (DeltaCopy Server Console - process name)

Screenshots van websites met illegale activeringstools ("cracks") en valse installers waarop CopperStealer wordt verspreid:

CopperStealer malware wordt verspreid op deze website 1 CopperStealer malware wordt verspreid op deze website 2 CopperStealer malware wordt verspreid op deze website 3

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het CopperStealer virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het CopperStealer virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.