FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkomt u dat captcha-sourcecenter.com wordt geopend?

Ook bekend als: Advertenties van captcha-sourcecenter.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Captcha-sourcecenter[.]com pop-up advertenties

Wat is captcha-sourcecenter[.]com?

Captcha-sourcecenter[.]com is een onbetrouwbare website die dubieuze inhoud kan laden of andere verdachte websites kan openen (dit hangt af van de geolocatie van de bezoeker). Het is in elk geval sterk af te raden websites zoals captcha-sourcecenter[.]com te bezoeken. De meeste gebruikers zullen er echter ongewild terechtkomen, bijvoorbeeld door op misleidende advertenties te klikken of tijdens het bezoeken van andere verdachte websites. Het komt ook vaak voor dat browsers sites zoals captcha-sourcecenter[.]com openen omdat er een mogelijk ongewenste applicatie is geïnstalleerd. Andere voorbeelden van websites zoals captcha-sourcecenter[.]com zijn yourcommonfeed[.]com, cpa-optimizer[.]best en very-important[.]online.

captcha-sourcecenter[.]com pop-up-doorverwijzingen

Captcha-sourcecenter [.]com wordt wellicht gebruikt om downloadwebsites met browserkapers en adware-applicaties of andere mogelijk ongewenste te promoten, ofwel onbetrouwbare websites (bijv.loterijzwendel, technische ondersteuning). Het is bekend dat captcha-sourcecenter[.]com ook dubieuze inhoud kan laden. Op het moment van onderzoek toonde deze pagina een misleidende boodschap die gebruikers vroeg om op de knop "Toestaan" te klikken, zogenaamd om te bepalen of de bezoeker een mens is (om te bewijzen dat een bezoeker geen robot is). Het is een van de populaire clickbait-technieken om een ​​bezoeker te misleiden zodat websites als captcha-sourcecenter[.]Com meldingen kunnen beginne tonen. Zodra de toestemming wordt gegeven, beginnen sites zoals captcha-sourcecenter[.]com notificaties te tonen met misleidende advertenties, links naar onbetrouwbare sites, of andere dubieuze notificaties. Daarom wordt het sterk aanbevolen om captcha-sourcecenter[.]com of andere vergelijkbare onbetrouwbare websites geen toestemming te geven ​om meldingen weer te geven.

Opvallend is dat sites als captcha-sourcecenter[.]com vaak worden gepromoot via mogelijk ongewenste programma's. Deze apps kunnen worden ontworpen om advertenties te vertonen, zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties. Die kunnen worden ontworpen om scripts uit te voeren en ongewenste downloads of installaties te veroorzaken, of om verdachte websites te openen. Het gebeurt ook vaak dat mogelijk ongewenste programma's functioneren als datatrackers die zich richten op browsegegevens, zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten enz. Soms hebben dergelijke apps ook toegang tot gevoelige details. Gegevens die door mogelijke ongewenste programma's worden verzameld, kunnen worden misbruikt voor marketingdoeleinden, aan derden worden verkocht of op andere manieren worden misbruikt.

Overzicht bedreiding:
Naam Advertenties van captcha-sourcecenter.com
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-up-virus
Detectienamen Fortinet (Spam), Spamhaus (Spam), volledige detectielijst (VirusTotal)
IP-adres 5.8.34.165
Domeinen a.captcha-sourcecenter[.]com, b.captcha-sourcecenter[.]com, c.captcha-sourcecenter[.]com, d.captcha-sourcecenter[.]com, e.captcha-sourcecenter[.]com, f.captcha-sourcecenter[.]com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om Advertenties van captcha-sourcecenter.com verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Kortom, potentieel ongewenste applicaties en de adressen die deze apps openen of promoten (inclusief websites zoals captcha-sourcecenter[.]com) mogen niet vertrouwd worden. De meeste mogelijk ongewenste applicaties worden alleen ontworpen om geld op te leveren voor zijn ontwikkelaar en zijn nutteloos voorgebruikers (zelfs wanneer de ongewenste app wordt geadverteerd als een legitieme, nuttige toepassing). Als er al een app van dit type op uw browser (of computer) is geïnstalleerd, moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Het komt vaak voor dat ontwikkelaars hun mogelijk ongewenste applicaties deze verspreiden door ze als extra aanbiedingen op te nemen in downloaders en installatieprogramma's van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Meestal zijn gebundelde applicaties te vinden onder instellingen zoals de "Geavanceerde", "Aangepaste", of vergelijkbare opties, ofwel in de vorm van selectievakjes. Gebundelde applicaties krijgen de toestemming om samen met andere programma's te worden gedownload of geïnstalleerd wanneer gebruikers die programma's downloaden of installeren zonder eerst de ongewenste aanbiedingen te weigeren (door de bovengenoemde instellingen te wijzigen). In sommige gevallen kunnen ongewenste downloads en installaties ook worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken, als die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders van derden, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, enz. mogen niet worden gebruikt om software te downloaden, net zomin als installatieprogramma's van derden mogen worden gebruikt om software te installeren. Gebruikers moeten programma's (en bestanden) downloaden van legitieme, officiële websites en via directe links. Downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder de instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast" (of andere instellingen) of de getoonde selectievakjes te controleren en aanbiedingen af ​​te wijzen om mogelijk ongewenste apps te downloaden of te installeren. Advertenties op allerlei verdachte onbetrouwbare websites verschijnen mogen ook niet worden vertrouwd. Als erop wordt geklikt, kunnen die advertenties onbetrouwbare sites openen of zelfs ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Alle ongewenste, verdachte extensies, add-ons en plug-ins die op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Alle vergelijkbare software die op uw computer is geïnstalleerd, moet ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de captcha-sourcecenter[.]com website (GIF):

captcha-sourcecenter[.]com website-weergave (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende website vraagt om browsermeldingen in te schakelen:

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-upmeldingen uit in de Google Chrome-webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Android Google Chrome web browser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Mozilla Firefox web browser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-upmeldingen uit in de Internet Explorer web browser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Sitetoestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL onder het gedeelte 'Toestaan' en klik op 'Blokkeren' of 'Verwijderen' (als u op 'Verwijderen' klikt en u de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal u opnieuw worden gevraagd om meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up-meldingen uit in Microsoft Edge

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Schakel pop-upmeldingen uit in de Safari web browser

Advertenties van captcha-sourcecenter.com onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van captcha-sourcecenter.com. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captcha-sourcecenter[.]com adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die CaptchaSourcecenter-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

Verwijder CaptchaSourcecenter advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder CaptchaSourcecenter advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van captcha-sourcecenter.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder CaptchaSourcecenter advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu  (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder CaptchaSourcecenter advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van captcha-sourcecenter.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van captcha-sourcecenter.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder CaptchaSourcecenter advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer die en verwijder ze.

Verwijder CaptchaSourcecenter advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van captcha-sourcecenter.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van captcha-sourcecenter.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van captcha-sourcecenter.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20351-captcha-sourcecenter-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captcha-sourcecenter.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captcha-sourcecenter.com op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van captcha-sourcecenter.com

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.