FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app OriginalModule?

Ook bekend als: Advertenties van OriginalModule
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u OriginalModule van een Mac?

Wat is OriginalModule?

OriginalModule is geen app die gebruikers bewust zouden downloaden en installeren. Ze wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player-installer. Daarom wordt OriginalModule geklasseerd als een mogelijk ongewenste app. Deze app is ontworpen om de browserinstellingen te wijzigen zodat een valse zoekmachine wordt gepromoot, advertenties te vertonen en browsergegevens te verzamelen. Dit maakt dat het tegelijk een adware en een browserkaper is.

De OriginalModule adware

Doorgaans levert adware geld op voor de ontwikkelaars door allerlei pop-upadvertenties, coupons, banners, enquêtes of andere advertenties weer te geven. Het is niet veilig om op die advertenties te klikken, want apps zoals OriginalModule vertonen veel advertenties die dubieuze webpagina's verwijzen of die ongewenste software downloaden of installeren. Bovendien functioneert de OriginalModule-app als een browserkaper: het wijzigt de browserinstellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen, waardoor het adres van een nep-zoekmachine wordt geopend. Gewoonlijk tonen zulke valse zoekmachines resultaten die zijn gegenereerd door andere, legitieme zoekmachines (zoals Google, Bing, Yahoo). Ze kunnen echter ook resultaten weergeven waarin kwaadaardige sites zijn opgenomen. In de meeste gevallen kunnen gebruikers van wie de browser wordt gekaapt door apps zoals OriginalModule, het adres van de valse zoekmachine pas uit de browserinstellingen verwijderen als de browserkaper niet langer is geïnstalleerd.

Nog een reden om applicaties zoals OriginalModule niet te installeren, is dat deze kunnen worden ontworpen om (persoonlijke) gegevens te verzamelen. Ze richten zich op browsegegevens zoals ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, enzovoort. Dergelijke apps kunnen echter ook zijn ontworpen om creditcardgegevens, wachtwoorden of andere gevoelige informatie te verzamelen. De ontwikkelaars verkopen de aldus verkregen gegevens om er geld mee te verdienen, bv. aan cybercriminelen. Die kunnen de gegevens op hun beurt misbruiken om online accounts of identiteiten te stelen of voor andere kwaadaardige doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van OriginalModule
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen (misleidende installer) Avast (MacOS:Bundlore-DY [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Bundlore.EJD), Emsisoft (Adware.MAC.Bundlore.EJD (B)), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Bnodlero.ay), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (OriginalModule.service) Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.AdLoad.ADU), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (OriginalModule.system) Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.AdLoad.ADV), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is afkomstig uit de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Met andere woorden, apps zoals OriginalModule zijn volledig nutteloos voor hun gebruikers en kunnen verschillende problemen veroorzaken. Computers en browsers waarop adware is geïnstalleerd zullen vaak langzamer werken. Hoe dan ook is adware een onbetrouwbaar type software. Gebruikers die deze specifieke software hebben geïnstalleerd, wordt sterk aangeraden om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Andere voorbeelden van adware zijn UpdaterSync, ProcessBrand en CacheImprovment.

Hoe werd OriginalModule op mijn computer geïnstalleerd?

OriginalModule wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player installer. Gebruikers moeten beseffen dat externe installers vaak kwaadaardig zijn. Ze kunnen ontworpen zijn om ransomware, trojans of andere malware te installeren. Veel potentieel ongewenste apps worden gebundeld met andere programma's. Zo downloaden of installeren gebruikers deze mogelijk ongewenste programma's als ze de instellingen van de installer niet controleren en wijzigen (bijv. de "Aangepaste", "Geavanceerde" of "Handmatige" instellingen) of bepaalde selectievakjes uitvinken voordat de downloads of installaties worden voltooid. Soms downloaden of installeren gebruikers ook onbedoeld ongewenste software doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om geen software te downloaden via onbetrouwbare bronnen zoals torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, verdachte websites, enz. Voltooi ook geen downloads en installaties zonder de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" of andere instellingen te controleren. Apps en bestanden mogen alleen worden gedownload van legitieme, officiële websites en via directe links. Downloads en installaties mogen pas worden voltooid nadat ongewenste aanbiedingen zijn afgewezen. Bovendien wordt aanbevolen om niet op advertenties te klikken die op dubieuze sites worden weergegeven (bijvoorbeeld op websites in verband met daten voor volwassenen, gokken, pornografie). Dergelijke advertenties worden regelmatig gebruikt om verdachte websites te promoten. Soms worden ze ook gebruikt om ongewenste software te verspreiden. Alle ongewenste applicaties die al op uw browser of besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met OriginalModule, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de misleidende installer die de OriginalModule adware verspreidt (eerste stap van de installatie):

originalmodule adware installer stap 1

Screenshot van de misleidende installer die wordt gebruikt om de OriginalModule adware te verspreiden (tweede stap van de installatie):

originalmodule adware installer stap 1

Aan de OriginalModule adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • /Library/LaunchDaemons/com.OriginalModule.system.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.OriginalModule.system/OriginalModule.system
  • ~/Library/LaunchAgents/com.OriginalModule.service.plist
  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.OriginalModule.service/OriginalModule.service

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De OriginalModule adware verwijderen:

Verwijder aan OriginalModule gerelateerde mogelijk ongewenste apps uit de map "Applicaties":

De mac-browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van originalmodule gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OriginalModule verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van originalmodule gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van originalmodule gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van originalmodule gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OriginalModule QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OriginalModule op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.