Vertrouw de melding "Your Apple iPhone is currently under virus" niet

Ook bekend als: Pop-up "Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus"
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u app die de oplichtingsmelding "Your Apple iPhone is currently under virus attack" vertonen?

Wat is de oplichting met de melding "Your Apple iPhone is currently under virus attack"?

Meestal zijn websites zoals deze ontworpen om nietsvermoedende bezoekers te laten geloven dat hun apparaat is geïnfecteerd zodat ze een mogelijk ongewenste applicatie zouden installeren die zogenaamd virussen, trojans of andere bedreigingen kan verwijderen. Met andere woorden, websites zoals deze gebruiken misleiding om allerlei software te promoten. Het is goed om te weten dat vrijwel niemand dergelijke websites opzettelijk bezoekt.

Oplichting

Deze misleidende website geeft een nepmelding weer waarin staat dat de iPhone van de bezoeker momenteel wordt aangevallen door een virus en dat er al gevoelige gegevens zijn gelekt. De bezoekers worden aangemoedigd om onmiddellijk een applicatie te downloaden (en te installeren) die zogenaamd het virus zal verwijderen en voorkomen dat het toestel defect raakt. Het is goed om erop te wijzen dat zelfs al zijn de aangeboden apps op dergelijke websites legitiem, u deze toch beter alleen vanop officiële websites zou downloaden.

Het komt vaak voor dat misleidende, verdachte websites worden gepromoot door mogelijk ongewenste applicaties. Dat is echter niet het enige probleem met de meeste apps van dit type. Ze zijn vaak ook ontworpen om advertenties te vertonen of allerlei gegevens te verzamelen. Enkele voorbeelden van advertenties die ze vertonen zijn banners, kortingsbonnen, enquêtes, pop-upadvertenties enz. De gegevens die ze verzamelen kunnen bijvoorbeeld geolocaties, IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites zijn. Er zijn echter ook mogelijke ongewenste programma's die niet enkel browsergerelateerde gegevens verzamelen, maar ook gevoelige, persoonlijke informatie.

Overzicht risico's:
Naam Pop-up "Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus"
Type bedreiging Phishing, oplichting, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Uw iPhone zou worden aangevallen door een virus en er zijn gevoelige gegevens gelekt
Gelinkte domeinen protect-os[.]com
Detectienamen (protect-os[.]com) Sophos (malware), volledige lijst (VirusTotal)
IP-adres 64.225.2.103
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser-tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Pop-up Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er zijn veel vergelijkbare misleidende websites die bezoeker proberen te overtuigen om een of andere ongewenste app te installeren. Enkele voorbeelden zijn peachtrackereu[.]com, moderation-support[.]network en appleconnect.safellk[.]com. Vaak zijn ze vermomd als officiële websites van Apple, maar Apple heeft uiteraard niets met deze misleidende websites te maken.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden mogelijk ongewenste programma's aangeboden in downloaders of installers van andere, voornamelijk gratis, programma's. Gewoonlijk kunnen deze ongewenste aanbiedingen worden geweigerd via de "Geavanceerde", "Aangepaste" of "Handmatige" opties en instellingen, of door bepaalde selectievakjes uit te vinken. Niet alle gebruikers wijzigen deze instellingen echter wanneer ze programma's downloaden of installeren, en zo worden de meegeleverde app (of apps) mee gedownload en geïnstalleerd. Deze methode om mogelijke ongewenste programma's te verspreiden wordt "bundling" genoemd. Soms downloaden en / of installeren gebruikers onbedoeld ongewenste apps doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders en installatieprogramma's van externe partijen, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, verdachte websites, enz. zijn geen goede bronnen om apps te downloaden of te installeren. Het is raadzaam om daarvoor alleen officiële websites en directe links te gebruiken. Downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde" (of andere instellingen) moeten altijd worden gecontroleerd op ongewenste aanbiedingen. Deze aanbiedingen moeten worden geweigerd voordat de downloads en installaties worden voltooid. Op advertenties die verschijnen op websites  in verband met pornografie, gokken, dating voor volwassenen of andere dubieuze sites mag u eigenlijk nooit klikken. Vaak zijn die advertenties ontworpen om onbetrouwbare websites te openen of zelfs om ongewenste apps te downloaden en te installeren. Er mogen ook geen verdachte applicaties (extensies, plug-ins of add-ons) op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, en dergelijke apps mogen niet op uw besturingssysteem / computer aanwezig zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst op deze zwendelwebsite:

Apple Security

Sunday

17 January 2021

Urgent notification! Your Apple iPhone is currently under virus attack.

Sensitive data has been leaked. Immediate intervention is required or the process may become irreversible and your device will malfunction.
Immediately download the trusted free app free the AppStore to remove the virus and keep your device safe.

1 minutes and 56 seconds

Remove Virus

Detected By Apple

Volg deze stappen om pop-upblokkering en waarschuwingen voor frauduleuze websites in te schakelen en browsegegevens op mobiele Apple-apparaten te verwijderen:

Ga eerst naar "Instellingen" en scrol omlaag om "Safari" te vinden. Klik daarop.

Pop-ups verwijderen en cache wissen, stap 1

Controleer of de schakelaars "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Schakel ze onmiddellijk in als dit niet het geval is. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

Pop-ups verwijderen en cache wissen, stap 1

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

Pop-ups verwijderen en cache wissen, stap 3

Pop-up Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Pop-up Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video waarin wordt getoond hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de pop-up "uw apple iphone wordt aangevallen door een virus" gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Pop-up "Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus" verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan pop-up "uw apple iphone wordt aangevallen door een virus" gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan pop-up "uw apple iphone wordt aangevallen door een virus" gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan pop-up "uw apple iphone wordt aangevallen door een virus" gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up "Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus" op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Pop-up Uw Apple iPhone wordt aangevallen door een virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.