De MessengerTime adware

Ook bekend als: De MessengerTime adware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instrucites voor het verwijderen van MessengerTime

Wat is MessengerTime?

MessengerTime is een misleidend programma waarmee gebruikers zogenaamd Facebook-berichten rechtstreeks vanaf de desktop kunnen lezen. De lay-out van deze applicatie kan gebruikers doen geloven dat MessengerTime legitiem is, maar deze applicatie is ontwikkeld door derden en is niet gelieerd aan Facebook. Bovendien toont MessengerTime intrusieve online advertenties en bespioneert het de surfactiviteit op internet. Om deze redenen wordt het gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma (adware).

MessengerTime adware

MessengerTime registreert gegevens zoals IP-adressen, bezochte websites, zoekopdrachten en andere soortgelijke browsergerelateerde informatie. Deze verzamelde informatie bevat waarschijnlijk persoonlijk identificeerbare details die de ontwikkelaars van MessengerTime zullen delen met derden en die vaak worden misbruikt om er winst mee te maken. MessengerTime vormt dus een directe bedreiging voor uw privacy. Een ander nadeel van deze applicatie is de weergave van advertenties. MessengerTime genereert verschillende advertenties, waaronder banner- en pop-upadvertenties. Geen enkele van deze advertenties is afkomstig van bezochte websites en vaak verbergen ze de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen ze doorverwijzen naar kwaadaardige websites die besmettelijke inhoud bevatten. Klikken op deze advertenties kan leiden tot verdere besmettingen met adware of malware. Het is sterk aanbevolen om MessengerTime onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam De MessengerTime adware
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-up-virus
Zogenaamde functionaliteit Rechtstreeks vanop het bureaublad toegang krijgen tot Facebook messenger.
Detectienamen Comodo ([email protected]#2olkn5i78qy6o), DrWeb (Trojan.Siggen8.54487), ESET-NOD32 (Win32/Softninjas.A Potentially Unwanted), Microsoft (mogelijk ongewenst programma:Win32/CoinMiner), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om De MessengerTime adware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Onderzoek toont aan dat MessengerTime sterk lijkt op Win Safety, Facts RightYouBoost en honderden andere mogelijk ongewenste programma's die ook beweren legitiem te zijn. Door valse beloften te doen over "een betere surfervaring op internet" proberen de bovengenoemde applicaties gebruikers te misleiden. In feite zijn ze enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van gebruikers meerwaarde te bieden, genereren MessengerTime en andere soortgelijke programma's opdringerige advertenties, veroorzaken ze ongewenste browserdoorverwijzingen en verzamelen ze persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd MessengerTime op mijn computer geïnstalleerd?

Dit mogelijk ongewenste programma wordt meestal verspreid met behulp van een misleidende softwaremarketingmethode genaamd 'bundling': dit is de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met legitieme software of apps. De ontwikkelaars verbergen hun frauduleuze software in de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' download- en installatie-instellingen. Veel gebruikers slaan deze sectie over, en dat kan leiden tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's. Zo stellen gebruikers hun systemen niet alleen bloot aan een risico op verdere infecties, maar brengen ze ook hun privacy in gevaar.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Deze situatie kan worden voorkomen door twee eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. Ten eerste: overhaast u nooit bij het downloaden of installeren van software - analyseer elke stap zorgvuldig met behulp van de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Ten tweede, weiger alle aanbiedingen om extra software te downloaden of te installeren en vink de reeds inbegrepen software uit, aangezien gebundelde software meestal nep is.

Installatieprogramma MessengerTime adware:

Official MessengerTime installation setup

Screenshot van de MessengerTime-app:

Potentially unwante adware-type program MessengerTime

Screenshot van een misleidende website die de MessengerTime adware promoot:

MessengerTime adware-promoting website

De MessengerTime adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De MessengerTime adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De MessengerTime adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MessengerTime adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoekt u naar mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Messengertime - Facebook Messenger"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de Messengertime advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De MessengerTime adware verwijderen uit internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde MessengerTime zijn browserplug-ins niet in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Het werd echter wel gebundeld met andere browserkapers. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browserextensies uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browserextensies verwijdert:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de messengertime adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing Ad by Pop  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Removing Ad by Pop ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de messengertime adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de messengertime adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de de messengertime adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om de messengertime adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de messengertime adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9772-ads-by-messengertime

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De MessengerTime adware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De MessengerTime adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De MessengerTime adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.