FacebookTwitterLinkedIn

Hoe vind je je Windows of Office productcode?

Hoe vind je je Windows of Office productcode?

De meeste commerciële software wordt geleverd met een vorm van bescherming om ongeoorloofd kopiëren en installatie te voorkomen. Hoewel softwarefabrikanten verschillende methoden gebruiken om dit soort bescherming te bereiken, is een van de meest voorkomende benaderingen het vragen van de gebruiker om een productsleutel of serienummer in te voeren, wat het geval is voor zowel Microsoft Windows als Office.

Als je een upgrade uitvoert vanuit Windows 7 of 8, wordt Windows 10 automatisch online geactiveerd. Je hoeft geen productsleutel in te voeren, omdat je recht hebt op Windows 10 als je in het bezit bent van originele kopieën van eerdere Windows-versies (7 of 8). Als je echter van plan bent Windows opnieuw te installeren dan moet je je productsleutel vinden. Probeer te onthouden hoe je je Windows-besturingssysteem hebt aangeschaft. Als je een kopie van Microsoft Windows of Office hebt gekocht, is de code in de eerste plaats op de CD- of DVD-doos te zien. Productcodes staan meestal op een sticker en bestaan uit 25 tekens. Als je een PC hebt gekocht met Windows al geïnstalleerd, zoek dan een veelkleurige sticker op je PC. Voor Microsoft Office moet de productsleutel een sticker op de installatie-CD zijn. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft voor een nieuwe productsleutel. Als alternatief worden er andere manieren getoond in dit artikel.

hoe vind je je microsoft windows of office productsleutels

Inhoudstafel:

Je productsleutel terugvinden met Magical Jelly Bean Key Finder

Als je je sleutel niet kunt vinden, maar de software is geïnstalleerd, gebruik dan het Magical Jelly Bean Key Finder programma, een freeware tool die de productsleutel die wordt gebruikt om Windows te installeren in je register opzoekt. Het heeft ook een configuratiebestand dat productsleutels voor vele andere toepassingen ophaalt. Een andere functie is de mogelijkheid om productsleutels op te halen uit Windows-installaties die niet langer opstarten (defecte systemen).

Download het hier.

Installeer het programma en start het. Het programma scant alle installaties en vindt de bijbehorende productsleutels, inclusief Windows en Office. Wanneer de scan is voltooid, worden je programma's en informatie, inclusief productsleutels, weergegeven.

Je productsleutel vinden met magical jelly bean key finder stap 1

[Terug naar de inhoudsopgave]

Je productsleutel vinden met de opdrachtprompt of PowerShell

Je kunt je Windows-productcode ophalen door de opdrachtprompt of Powershell uit te voeren. Ga naar de zoekbalk en typ "prompt". Wanneer het opdrachtpromptvenster wordt geopend, typ je deze regel: "wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey" en druk je op Enter. Je zou je productsleutel hieronder moeten zien.

De productsleutel vinden met de opdrachtprompt

Om je productsleutel via de PowerShell te verkrijgen, typ je "power" in Search (Zoeken) en klik je erop. Je moet verschillende commando's typen, maar het is hetzelfde proces als voor Commando Prompt. Kopieer deze regel en druk op Enter op je toetsenbord:
"(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey".

De productsleutel vinden met de powershell

Voor sommige gebruikers zullen deze twee methodes niet werken, maar het duurt niet lang dus het is het proberen waard!

[Terug naar de inhoudsopgave]

Je productsleutel vinden met Notepad

Open eerst Notepad. U kunt het snel openen door in Zoeken het "Notepad" in te voeren. Kopieer en plak de onderstaande tekst in uw lege venster van het notitieblok en klik op "Bestand", select "Opslaan als...".

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function

Vind je productsleutel met notepad

Kies vervolgens waar en hoe je het wilt opslaan (Dit is belangrijk!). Selecteer in "Opslaan als type:" "Alle bestanden" en kies vervolgens de bestandsnaam. Gebruik een willekeurige naam, maar typ ".vbs" als de extensie zodat deze wordt opgeslagen als een VBS-bestand.

Vind je productsleutel met notepad stap 2

Dubbelklik nu op het opgeslagen bestand en je productsleutel zal verschijnen.

Vind je productsleutel met notepad stap 3

[Terug naar de inhoudsopgave]

Heb ik een productsleutel nodig om Windows 10 te installeren?

Microsoft behoudt de "digitale handtekening" van je computer vanaf de eerste upgrade - het herkent de combinatie van componenten wanneer je een schone installatie uitvoert en activeert automatisch Windows. Je kunt het scherm overslaan waarin om een productsleutel wordt gevraagd (aan het begin van het installatieproces). Windows 10 moet niet worden geactiveerd zolang je je pc niet ingrijpend hebt gewijzigd (bijvoorbeeld door het moederbord te vervangen)..

[Terug naar de inhoudsopgave]

Niet zeker of je Windows besturingssysteem geactiveerd is?

Of je nu Windows 7 of Windows 10 gebruikt, je kunt eenvoudig controleren of je versie van Windows is geactiveerd. Klik met de rechtermuisknop op "Deze PC" (Windows 10) of "Computer" (Windows 7) en klik op "Eigenschappen". Onderaan het eigenschappenvenster zie je of Windows geactiveerd is.

is je windows geactiveerd?

[Terug naar de inhoudsopgave]

Video die toont waar je je Windows of Office productsleutels kunt vinden:

[Terug naar boven]

▼ Toon discussie

Onze handleidingen en gidsen zijn gratis. Als je wilt mag je ons natuurlijk steeds een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware