FacebookTwitterLinkedIn

Hoe vind je je Windows of Office productcode?

Hoe vindt u uw Microsoft Windows en Office sleutels

De meeste commerciële software wordt aangeboden met een of andere vorm van bescherming om ongeoorloofde kopieën en installaties te voorkomen. Microsoft Windows en Office producten vereisen een productcode om ze te activeren. Als u uw productsleutel voor Windows of Office moet vinden, wordt in dit artikel uitgelegd hoe u deze op uw computer kunt vinden.

hoe vind ik windows 10 product sleutel

Als u een upgrade uitvoert vanuit Windows 7 of 8, wordt Windows 10 automatisch online geactiveerd. U hoeft geen productsleutel in te voeren, omdat u recht hebt op Windows 10 als u in het bezit bent van echte consumentenexemplaren van eerdere Windows-versies (7 of 8).

Als u echter van plan bent om Windows opnieuw te installeren, moet u uw productsleutel vinden. Probeer u te herinneren hoe u uw Windows-besturingssysteem hebt gekocht. Als u een exemplaar van Microsoft Windows of Office hebt gekocht, is de eerste plaats om te kijken op de cd- of dvd-doos. Productcodes staan meestal op een sticker en bestaan uit 25 tekens.

Als u een pc hebt gekocht waarop Windows al is geïnstalleerd, zoek dan naar een veelkleurige sticker op uw pc. Voor Microsoft Office moet de productcode een sticker op de installatie-cd zijn. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft om een nieuwe productsleutel te krijgen. Er zijn ook andere manieren die in dit artikel worden getoond.

Video die toont hoe u uw Microsoft Windows en Office productcode kunt vinden:

Inhoudstafel:

Vind uw productcode met behulp van Magical Jelly Bean Key Finder

Als u uw sleutel niet kan vinden, maar de software is wel geïnstalleerd, gebruik dan het Magical Jelly bean Key Finder programma, een gratis hulpprogramma dat de productcode die is gebruikt om Windows te installeren uit uw register haalt. Het heeft ook een door de gemeenschap bijgewerkt configuratiebestand dat productsleutels ophaalt voor vele andere programma's. Een andere functie is de mogelijkheid om productsleutels te achterhalen van onopstartbare Windows installaties.

Download het hier.

Installeer het programma en start het. Het programma zal alle installaties scannen en de bijbehorende productcodes vinden, inclusief Windows en Office. Wanneer de scan is voltooid, zal het uw programma's en informatie, inclusief productcodes, weergeven.

Pak uw product sleutel met behulp van magische jelly bean sleutel vinder

[Terug naar de inhoudsopgave]

Vind uw product sleutel met behulp van Opdrachtprompt of PowerShell

U kunt uw Windows-productsleutel ophalen door een opdracht in te voeren in Opdrachtprompt of Powershell.

Om uw sleutel via Opdrachtprompt te verkrijgen, gaat u naar Zoeken en typt u "prompt". Wanneer het opdrachtpromptvenster wordt geopend, typt u deze regel: "wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey" en druk op Enter. U zou uw productcode hieronder moeten zien.

Zoek uw product code met behulp van opdrachtprompt

Om uw productcode via PowerShell te krijgen, typt u "power" in Zoeken en klikt u erop. U zult hiervoor een ander commando moeten typen, maar het is hetzelfde proces als voor Opdrachtprompt. Kopieer deze regel en druk op Enter op uw toetsenbord:
"(Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey".

zoek uw productcode met powershell

Deze twee methodes werken misschien niet voor sommige gebruikers, maar aangezien het maar een minuutje duurt, zou u het toch eens moeten proberen!

[Terug naar de inhoudsopgave]

Zoek uw productcode met behulp van Kladblok

Open eerst Kladblok. U kunt het snel openen door "kladblok" in te typen bij Zoeken. Kopieer en plak de onderstaande tekst in uw lege Kladblok-venster en klik op "Bestand", selecteer "Opslaan als...".

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function

Zoek uw productcode met behulp van kladblok

Kies dan waar u wilt opslaan en hoe (dit is belangrijk). In "Opslaan als type:", selecteer "Alle bestanden", en kies dan de bestandsnaam. Gebruik een willekeurige naam, maar type ".vbs" als extensie zodat het wordt opgeslagen als een VBS bestand.

Zoek uw productcode met behulp van kladblok stap 2

Nu u uw bestand hebt opgeslagen, dubbelklikt u erop, en uw productsleutel zal verschijnen.

vind uw productcode met behulp van kladblok stap 33

[Terug naar de inhoudsopgave]

Heeft u een productcode nodig voor een correcte installatie van Windows 10?

Microsoft bewaart de "digitale handtekening" van uw computer van de eerste upgrade. Het herkent de combinatie van componenten wanneer u een correcte installatie uitvoert en activeert Windows automatisch. U kunt het scherm overslaan waarin aan het begin van het installatieproces om een productcode wordt gevraagd.

Windows 10 zou moeten activeren zolang u geen grote wijzigingen aan uw pc hebt aangebracht (zoals het vervangen van het moederbord).

[Terug naar de inhoudsopgave]

Weet u niet zeker of uw Windows-besturingssysteem geactiveerd is?

Of u nu Windows 7 of Windows 10 gebruikt, u kunt eenvoudig controleren of uw versie van Windows is geactiveerd. Klik met de rechtermuisknop op "Deze pc" (Windows 10) of "Computer" (Windows 7) en klik op "Eigenschappen". Onderaan in het eigenschappenvenster ziet u of Windows is geactiveerd.

Is uw windows geactiveerd?

[Terug naar boven]

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Rimvydas Iliavicius

Rimvydas is een onderzoeker met meer dan vier jaar ervaring in de cyberbeveiligingsindustrie. Hij bezocht de Kaunas University of Technology en studeerde in 2017 af met een masterdiploma in Vertaling en lokalisatie van technische teksten. Zijn interesses in computers en technologie leidden ertoe dat hij een veelzijdig auteur in de IT-industrie werd. Bij PCrisk is hij verantwoordelijk voor het schrijven van diepgaande how-to artikelen voor Microsoft Windows. Neem contact op met Rimvydas Iliavicius.

Onze gidsen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Echter, als u ons wilt steunen kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Dit artikel in een andere taal lezen
Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware