FacebookTwitterLinkedIn

Hoe het probleem 'Taskbar Not Working' Probleem?

Hoe het probleem 'Taskbar Not Working' Probleem op Windows 7, 8 & 10 oplossen

De taakbalk is een essentieel element van een GUI (Graphical User Interface) in het Windows OS. Wanneer de taakbalk het niet doet, kan dit het gebruik van Windows behoorlijk ongemakkelijk maken. Deze handleiding laat zien hoe u de taakbalk kunt repareren als deze niet meer goed werkt of helemaal niet meer werkt.

taskbar

De taakbalk laat meestal zien welke programma's momenteel actief zijn. Daarnaast bevat de taakbalk diverse pictogrammen die corresponderen met geopende vensters binnen bijbehorende programma's. In recentere versies van besturingssystemen kunnen gebruikers programma's of bestanden ook "vastpinnen", zodat ze snel toegankelijk zijn, vaak met één klik.

U kunt de taakbalk verbergen totdat de muisaanwijzer naar de rand van het scherm wordt verplaatst of het toetsenbord de focus heeft. Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een taakbalk op uw besturingssysteem.

Er kunnen echter problemen zijn met dit GUI-element, en niet alleen in Windows 10. Dit "Taakbalk werkt niet" -probleem is vrij gebruikelijk voor Windows-gebruikers. Als uw Windows-taakbalk niet meer werkt, volgt u onze onderstaande instructies en krijgt u deze weer aan de praat.

Video die toont hoe het "Taskbar not working" probleem te herstellen:

Inhoudsopgave:

Windows probleemoplosser uitvoeren

Windows bevat verschillende probleemoplossers die zijn ontworpen om snel verschillende computerproblemen te diagnosticeren en automatisch op te lossen. Probleemoplossers kunnen niet alle problemen oplossen, maar ze zijn een goede plaats om te beginnen als u een probleem met uw computer of besturingssysteem ondervindt.

Om te beginnen met het oplossen van problemen, gaat u naar Instellingen en selecteert u "Updates en beveiliging".

Windows probleemoplosser stap 1 uitvoeren

Selecteer vervolgens "Problemen oplossen" in het linkerdeelvenster en scroll naar beneden om "Windows Store Apps" te vinden. Hiermee kunt u problemen oplossen die ervoor kunnen zorgen dat Windows Taakbalk niet goed werkt. Klik erop en klik vervolgens op "De probleemoplosser uitvoeren" om te beginnen met het oplossen van problemen.

Start windows probleemoplosser stap 2

[Terug naar de inhoudsopgave]

Herstart de bestandsverkenner

File Explorer (vroeger bekend als Windows Verkenner) toont de hiërarchische structuur van bestanden, mappen en stations op uw computer. Het toont ook alle netwerkstations die zijn toegewezen aan stationsletters op uw computer.

Met Windows Verkenner kunt u bestanden en mappen kopiëren, verplaatsen, een andere naam geven en ernaar zoeken. Als u Verkenner opnieuw start, werkt de taakbalk mogelijk weer naar behoren.

U moet Taakbeheer starten: druk op de toetsen Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord. Wanneer het venster Taakbeheer open is, zoekt u "Windows Verkenner" onder het tabblad "Processen" en klikt u er met de rechtermuisknop op, selecteer "Taak beëindigen" in het vervolgkeuzemenu. Windows Verkenner zal opnieuw starten.

Dit zou het probleem moeten verhelpen, althans tijdelijk. Als er een ernstiger probleem is met de taakbalk, probeert u andere methoden die hieronder worden beschreven.

herstart bestandsverkenner

[Terug naar de inhoudsopgave]

DISM-scan uitvoeren via opdrachtprompt

Mogelijk moet u een DISM-scan (Deployment Image Servicing and Management) uitvoeren om het probleem "Taakbalk werkt niet" op te lossen. DISM kan worden gebruikt voor het repareren en voorbereiden van Windows-images, waaronder de Windows Recovery Environment, Windows Setup en Windows PE.

Om een DISM-scan uit te voeren, opent u Command Prompt (met beheerdersrechten). Opdrachtprompt is het invoerveld van een tekstgebaseerd gebruikersinterfacescherm, een opdrachtregelinterpreter die beschikbaar is in de meeste Windows-besturingssystemen. Het wordt gebruikt om tekstopdrachten uit te voeren, waarvan de meeste worden gebruikt om taken te automatiseren via scripts en batch-bestanden, geavanceerde administratieve functies uit te voeren, problemen op te lossen en bepaalde Windows-problemen op te lossen.

Druk op uw toetsenbord op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen, klik op "Bestand" en selecteer "Nieuwe taak uitvoeren" in het uitrolmenu. Als u het menu Bestand niet ziet, moet u wellicht op de pijl "Meer details" onder in het venster Taakbeheer klikken om een meer geavanceerde weergave van het programma te zien, inclusief het Bestandsmenu.

voer dism scan stap 1 uit

Het venster Nieuwe taak maken verschijnt. Typ "cmd" in het dialoogvenster en vink het vakje "Deze taak maken met beheerdersrechten" aan, klik op "OK," en de opdrachtprompt wordt geopend met beheerdersrechten.

voer dism scan stap 2 uit

In Command Prompt, typ deze opdracht: "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" en druk op Enter om het uit te voeren. De scan zal enige tijd in beslag nemen. Probeer uw computer na de scan opnieuw op te starten om te zien of het probleem met de taakbalk is opgelost.

voer dism scan stap 3 uit

[Terug naar de inhoudsopgave]

ShellExperienceHost en Cortana opnieuw registreren

Voor deze moet u PowerShell gebruiken, een kader voor taakautomatisering en configuratiebeheer van Microsoft, bestaande uit een command-line shell en bijbehorende scripttaal.

Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer "PowerShell (Admin)". Als u PowerShell (Admin) niet ziet, klikt u op "Opdrachtprompt (Admin)" en typt u in het opdrachtpromptvenster "powershell". Druk op Enter om Powershell te starten.

registreer Cortana en shellexperiencehost opnieuw stap 1

Typ dit commando om ShellExperienceHost opnieuw te registreren: "Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_.InstallLocation)appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode}" en druk op Enter om het uit te voeren.

registreer Cortana en shellexperiencehost opnieuw stap 2

Typ deze opdracht om Cortana opnieuw te registreren: "Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Cortana | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_.InstallLocation)appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode}".

registreer Cortana en shellexperiencehost opnieuw stap 3

[Terug naar de inhoudsopgave]

Werk uw Windows bij

Als u de taakbalk niet kunt gebruiken, kan het helpen om updates voor het hele Windows-besturingssysteem te controleren. Sommige Windows-onderdelen kunnen beschadigd zijn, en Microsoft-updates voor Windows zijn vaak gericht op verbetering op dit gebied. Als u wilt controleren of er Windows-updates zijn, gaat u naar Instellingen en selecteert u "Bijwerken en beveiliging".

update je windows stap 1

U zou automatisch moeten worden doorverwezen naar het gedeelte Windows Update. Klik op "Controleren op updates" en Windows zal beginnen te controleren op updates. In ons voorbeeld zijn er enkele updates beschikbaar en wachten ze op een herstart van Windows.

Als er updates beschikbaar zijn, installeer ze dan en controleer opnieuw op updates - dit is alleen om er zeker van te zijn dat u de laatste updates op uw besturingssysteem hebt. Controleer of dit helpt om het probleem met uw taakbalk op te lossen.

registreer Cortana en shellexperiencehost opnieuw stap 4

[Terug naar de inhoudsopgave]

Uw systeem herstellen met een herstelpunt

Het hulpprogramma Systeemherstel maakt herstelpunten. Elk herstelpunt is een verzameling belangrijke systeembestanden die door Systeemherstel op een bepaalde datum en tijd zijn opgeslagen.

Systeemherstel zet alles terug naar een opgeslagen herstelpunt, maar dan moet er wel eerst een zijn vastgelegd. Als er geen herstelpunt op uw computer bestaat, heeft Systeemherstel niets om naar terug te zetten.

Om dit hulpmiddel te kunnen gebruiken, moet u eerder herstelpunten hebben gemaakt. Met deze functie kunt u uw systeem terugzetten naar de vorige werkingsstatus zonder uw bestanden en gegevens aan te tasten.

Om uw systeem te herstellen, start u Uitvoeren. Druk op Windows-toets + R en typ "rstrui.exe" in het dialoogvenster Uitvoeren om het te starten. Druk op Enter of klik op "OK".

systeem herstellen met behulp van herstelpunt stap 1

Klik in het venster Systeemherstel op "Volgende".

systeem herstellen met behulp van herstelpunt stap 2

Als er eerder herstelpunten zijn gemaakt, ziet u een lijst met herstelpunten. Vink het vakje "Meer herstelpunten weergeven" aan, zodat er meer herstelpunten worden weergegeven. Selecteer het herstelpunt dat u het beste uitkomt (afhankelijk van het tijdstip dat is aangemaakt, etc.) en klik op "Volgende".

Selecteer geen herstelpunt tijdens een periode waarin uw taakbalk niet werkte, omdat u zeker niet wilt terugkeren naar die staat.

systeem herstellen met behulp van herstelpunt stap 3

Klik op "Voltooien" en uw computer wordt hersteld in de staat waarin hij zich bevond vóór de gebeurtenis in het veld "Beschrijving" hieronder.

systeem herstellen met behulp van herstelpunt stap 4

[Terug naar de inhoudsopgave]

Start Applicatie Identiteitsservice

Om de applicatie identiteitsservice te starten, drukt u op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen. Typ "services.msc" in het dialoogvenster Uitvoeren, druk op Enter, of klik op "OK".

start applicatie-identiteitsservicestap 1

Zoek in het venster Services de service "Applicatie identiteit" en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Start" in het vervolgkeuzemenu om hem te starten. Controleer of dit helpt om het probleem met uw taakbalk op te lossen.

start applicatie-identiteitsservicestap 2

We hopen dat een van de bovenstaande oplossingen heeft geholpen om uw taakbalk te repareren. Als geen enkele werkte, kunt u Windows resetten door apps en instellingen te verwijderen, maar persoonlijke bestanden te behouden (of, als u dat liever hebt, resetten door alle persoonlijke gegevens te verwijderen). In dit geval raden we u aan een back-up van uw systeem te maken. Lees dit artikel om uw systeem opnieuw in te stellen en een back-up te maken.

[Terug naar boven]

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Rimvydas Iliavicius

Rimvydas is een onderzoeker met meer dan vier jaar ervaring in de cyberbeveiligingsindustrie. Hij bezocht de Kaunas University of Technology en studeerde in 2017 af met een masterdiploma in Vertaling en lokalisatie van technische teksten. Zijn interesses in computers en technologie leidden ertoe dat hij een veelzijdig auteur in de IT-industrie werd. Bij PCrisk is hij verantwoordelijk voor het schrijven van diepgaande how-to artikelen voor Microsoft Windows. Neem contact op met Rimvydas Iliavicius.

Onze gidsen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Echter, als u ons wilt steunen kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Dit artikel in een andere taal lezen
Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware